1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.840
    Pa mene od cistive izgleda, so volku cisti jas ni ovulacija ne sum imala sigurno...

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Леле мариз по ова што го кажуваш просто човек страв да го фати :( :(

3. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    @mariz lele strasno :( Od sto se pojavuvaat tie cisti? Kako moze sve ti bilo ok pred nekolku mes i sea ova...So lesno mila sto pobrzo da ti sr vrati sve vo normala :* Lele uzas so sto se moze da sooci zensko

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.840
    Poremetuvanje na hormoni, mi vika golem stres da ne si imala, tolku golem ne sum imala, malku sum napnata so ispiti dovrsuvam fakultet... ama pa ne sum nesto mnogu nervozna, so bebe mirno najmirno najmilo na svet nemozam da sum tolku nervozna :D

На zuto и eatpraylove90 им се допаѓа ова.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    ajde ce se sredi ..sigurno ti dal nesto dok da pijas ?? A kako oseti deka nesto nee ok imase bolki ili po kasnejneto na menz?
    Mozi imas pisano gore ama sum procitala:|

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.840
    Imam bolki vo dolniot del na stomakot, osobeno levo kako bodenje so noz pa i osekjam puckanje nekoe i imam ligav iscedok, najverojatno pukaat. Mi docni baska mnogu eve 47/48 den od ciklus mi e, na pocetokot dobivav na 28 dena... jas isto tuka se pozaliv i minatiot mesec za taa menstruacija od togas pocna da mi docni mnogu, togas dobiv na 42ri den od ciklus. Inace ako ne dobijam do zadutre kje mi prepise apcinja za da dobijam i na 3ti den od dobieno da ispitam hormoni, dali ovoj mesec kje ispituvam neznam. Kako da ja razbrav da vidime dali kje si dobies prirodno i naredna menstruacija, a eve nemam znaci za dobivanje, poduena sum kako 5ti mesec trudna :/

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Oh lele abe na nas zenive se nesto ni se slucuva ama pa jaki sme so se znajme da se izborime .. ajde daj boze da si dobijas do vecer kako sto treba a ako ne so terapiata sigurno ce bidi se vo red te guskam

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @mariz те читам на форумов и секогаш си позитивна некако и баш ми е жал за тебе, но ќе се среди се ;) и убаво што го сподели твоето искуство за да знаеме дека секоја невообичаена промена кај нас жените пожелно е да биде проверена од доктор

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.840
    @zalosna фала многу :*
    иначе и јас затоа тука пишував, барав искуства со волку доцнење после пораѓај, ни на крај памет ми падна дека е од цисти... нели баш напротив доктори викаат да се роди бебе и се се регулира, кај мене обратно, се се поремети, еве сеуште не добив :( Фала богу и не е поопасно нешто, ги ги испукаме сите цисти по ред :D

На Smizzy, zalosna и zuto им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    За Стара Нова година има да пукаат цисти наместо петарди. :)
    Шала настрана, многу ми е жал мариз, ти посакувам побрзо закрепнување и никогаш ни приближно слично да не те снајде.

На Kaetana и zalosna им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.840
    Да ти кажаам од Нова па се до Стара ќе си пукаат :rofl: со болки и стварно осеќам некои грчеви чудни и рака кога ке ставев се осеќаше блуп нешто. Јас 5 дена дома се жалам дека сакам да одам на лекар, дека сама со бебуш а сите на работа одат и мора некој да се менува или да искочи од работа, а они ме прашуваат да не сум се плашела трудна да не сум, викам тоа не е за плашење, убава работа е тоа... да не е некој друг проблем и ете испадна дека сум во право... а мајка ми вика мајкоооо одма пробувај за второ, со такви полицистични јајници тешко се останувало трудна, а што ако се фати одма и викам хахаха :D и така на цела мака јас си правам забавно да ми е, да се опуштам да си добијам, несакам со хормони да се кљукам...

На menelele, Espadrila и irena.1 им се допаѓа ова.
  12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Мене циклусот откако се породив ми е катастрофа,претходно ми беше како швајцарски саат.Пред неколку месеци добив и никако не завршуваше,скоро цел месец кога појдов на гинеколог ме гледа на ехо се смее вика какво добиено види јајнициве полни со фолекули пред пукање и здебелен ендометрум.Ама потоа и циста на едниот јајник ми виде голема,ми даде Примулт Нор ги испив добив.заврши потоа пак исто ја немаше па дојде и не завршуваше па пак апчиња,на следна контрола веќе ја немаше пукнала цистата.Да напоменам имав и болки големи.Сега ќе видиме ја чекам при крај на месецов да дојде вештерката.

13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Мариз, ситуацијата ти е безвезе, ама ако еднаш вака ти се случи и не продолжи да те гњави циклусот, тогаш ок е. Се случува на некое време хормоните да се мрднат малце.

Ама ако ова продолжи да ти се случува цело време, ќе мораш некое чаре да бараш.

Јас сум со ПЦО, и циклусите ми биле на 32-36 дена, некогаш 38... Кога како. Цисти некои значителни сум немала никогаш, ама синдромот го имам. Еднаш на година и пол - две ќе ми се случеше како кај тебе - јас на 40 ден, а ендометриум како за 17 ден... Ама никогаш сум немала болки како тебе што те сечеше.

Ќе ти дадат апчиња за да добиеш и во зависност од хормонските резултати ќе видиш што терапија ќе ти дадат.

Стварно се надевам дека е моментална збунетост на организмот, и дека би поминала со еден до два циклуси на контрацептиви.

А за ПЦО и потешкотии за бременост не се плаши, нема правила. Јас останав бремена природно, само што ги прекинав контрацептивите, прв нормален циклус, на фоликулометрија се виде дека ќе има овулација и од прва бидна.

На menelele и mariz им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.768
    Мене прв пат ми касни, и тоа 5 дена.:|
    Неќна правев тест, негативен е, а уште не дошло. Чуствувам постојано како да ќе ми дојде...но ништо.

Минатите месеци имав болки кај јајници, матка..одкако почнав со магнезиум исчезнаа. Тоа барем.

На snegce, femina11 и Kaetana им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.840
    I mene rece tie kje mi gi prepise, pa ako ne e dobro i nareden mesec, ako me zeza pak vaka kje ispituvam hormoni... Eve ne dobiv taka da do utre mi e forata i kje gi pijam za da dobijam, da si olesnam vekje... 48/49 den vekje a i nemam znaci za dobivanje. Sskav da prasam, a so mlekoto kako ste? Mene minatiot pat koga dobiv na 42 dena, denovite pred da dobijam nemav ic mleko, koga dobiv puna bev samo 7 dena i eve se do denes se pomalku, skoro ic.. izdisani baloni :/

16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Малиот мој еве 13 месеци има и во тие месеци имам добивано повеќе пати од кои два пати ми траеше скоро по месец дена.Немам заприметено некое драстично намалување на млекото само некако поспор ми е рефлексот на испуштање млеко.

17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.666
    Допаѓања:
    37.454
    Аууу @mariz женче стваρно ми е жал,на иста маκа бевме,ти пишував да ти κажам деκа не си единствена,но ме збуни малκу,сега јас аκо отидам има еκρанот да почне да пуκа од цисти. :) :)
    Значи,темпиρани бомби сме ние жениве.
    Наρеден месец аκо паκ ми κасни,одам и јас. А јас дома κажувам деκа имам болκи,подуеност,сите помислуваат веднаш на бρеменост,само тој што имал таκва маκа може да те сфати.
    Башκа,мој пρоблем плус-споооρо слабеење,а дојам аκтивно,сама дома,две κуќи на мене,маж и дете и нула вρеме слободно за јадење. Неκоја дρуга да беше на мое место сигуρно ќе беше манеκенκа сега :)

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.840
    Lele isto! Prvoto sto me prasaa trudna da ne sum, so pazenje tolku i negativen test nema sansi im rekov, eve me pukam vo stomakov momentalno, mislis bebe mi kloca... Nikoj do sega ne me sfatil ozbilno, eden den kleknav sama vo spalna od bolka nemozev da se ispravam, mislev na dezuren da odam nekade togas... A Primolut nor moze da se pie pri doenje?

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.493
    не!

20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Д-р Јулија во соба за доење вика дека може, само можно е да влијае на намалување на млекото.