Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.964
    Допаѓања:
    327.399
    Па поради цистите и циклусот ти е пореметен.А цистите можат да се појават како резултат на породувањето.
    Ке ги решиш нив ке се реши и циклусот.

Колешка ми ради циста 2 год неможеше да забремени.Ја оперираше пред 3 месеци(ја извади -голема чоколадна циста) и веќе е бремена 8 недели.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Ќе одам да земам упат за хормони, каде е најубаво да испитам да не знаете? Онаа мојана матичка секогаш е пуна, па два пати приватно отидов ама 1000ка е само ехо кај таа, па во петок ке пробам кај матичната да се пикнам некако...

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Ако имаш добиено одма, на 6м се прави пап од пораѓајот, а ако не добиеш подолго од 6 месеци, веднаш после првата менстурација, така мојата докторка ми кажа :)
    Јас на 6м правев од пораѓај, дека си добив одма не ме поштеди тетката :D

На Mi-Ma и SpangeBob им се допаѓа ова.
  4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.471
    Мислев подолго време нема да имам али за жал добив. Поминаа 40 дена само. После толку време, заборавив какво е чувството :)

5. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Jas uste nemam dobieno (na 11ti sinko pravi 7m) Dali ima prostor za grizi? Inace vo posledno vreme me uzboluva stomakot kako pred dobivanje (ogromni bolki sekogas sum imala duri i sum se onesvestuvala) i od leva strana me uzboluva ali neznam dali da otidam na ginekolog ili da si pocekam uste malku. Posle 40dena bese se ok koga bev samo kila na papok mi otkrija :(

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Па ако имаш огромни болки мораш да одиш на гинеколог, не боли џабе нешто. Мене ме болеше и испадна куп цисти имам, оди на гинеколог не се зафркавај...

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    моите се 9 месеци и немам добиено, пред една нед имав 2 дена како розеникава злуз, и ставав секојдневна влошка, мислев ке добијам тоа е додека не пробие, но не добив, третиот ден веке немав ништо, некоја со слично искуство? инаку уште дојам

8. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Мајки кога ви се нормалкизира циклусот ,ако воопшо ви е вие кои доите? Јас добив после 11 месеци па нареден месец за 40 дена сега пак ми доцни веќе 35ти ден. На работа се измолзувам и овие денови едвај 90 мл а молзев по 150мл и си велам дека е од хормоните или се намалува и лактацијата веќе.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Мене ми е хаос, до 8ми месец убаво добивав.. и минатиот месец со примолут нор добив, имам цисти многу... сега не сум била на гинеколог, ке одам во четврток, пак ми доцни некаде 42ри ден ми е... :( а пред една недела некаде имав кафен исцеток малку...

10. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @mariz дали направи тест за бременост?? Мене истава ситуација како кај тебе ми резултираше со бременост.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Направив првиот пат кога ми доцнеше веќе цел месец, 3 теста хаха но ништо си добив тогаш на 60 и некој ден до апчиња :D направив завчера тест, негативен е.. но се пазиме уште не пробуваме за бебе... немам овулации нема шанси да останам бремена додека не се средам... завчера дури викам абе нема шанси да сум трудна што ке купувам џабе тест, но после ми текна на кафеавиот исцедок па ми зафуфка :D но сепак нема ништо...

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Килa нaд пaпoк и јaс имaм скoрo 10 см е и сo мaлку мaснo ткивo (внaтрешнa) oднaдвoр не ми се пoзнaвa , a пoсле првиoт пoрaѓaј и јaс дoбив зa прв пaт пoсле 7 ипoл месеци и тoa трaеше некoлку денa и пaк немaв 3 ипoл месеци , a пoсле втoриoв пoрaѓaј еве уште немaм дoбиенo (вo декември се пoрoдив) , нo нaјубaвo пoсети гинекoлoг ;)

13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Ne ti e poduvan stomakot? Of moive kila neznam kakvi se dali nadvoresni ili vnatresni (po se izgleda nadviresni) ali levo i desno od papokot isto okolu 10cm mi e poduvano i tvrdo :( A me interesirase mozebi ti znaes :) Dali ako gi operiram kilata vo vtorata bremenost ne bi ispukalo pak? Kako i da mene da ne mi smetase nemase da pomislam na operacija ali vaka so izduvan stomak......

14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Пa не ми е бaш пoдувaн сaмo мaлку oнaкa ...
    А мене ми кaжa хирург се дoдекa не се oдлучaм кoлку децa дa имaм дa не се oперирaм , зaштo ипaк стoмaк рaсте не е игрaчкa :)

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас сеуште немам добиено после пораѓајот, последен пат добив или мислев дека добив, на 6 декември, еве веќе 3 месеци ни трага ни глас од господичната :)
    Него друго да прашам, преска кога бев во wc, кога се избришав имав едно бело прозирно растегливо како белка од јајце, можно ли е да имам овулација, а сеуште да не сум добила?? Баш ми беше чудно. Инаку немам никакви болки, ништо. :)

16. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Секако дека прво ќе имаш овулација па после ќе добиеш, знам во болница ми кажаа така, а и на своја кожа осетив (останав бремена без да добијам). Е сега дали кај тебе се спрема тетката тоа ќе видиш за некое време :)

На Kaetana, zuto и kallias им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас добив 3 месеци после царскиот рез. Ич не ме поштеди бре.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    И јас имав такво нешто и по неколку дена добив прв пат по 4месеци од пораѓај

19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mojata e 10m.uste ja dojam,dobiv ednas i tolku,se nadevam deka e normalno.

20. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Јас добив минатиот месец( 3 месеци по породување) а сега овај месец нигде ја нема,ми касни една недела. Еден ден по каснење направив тест и беше негативен ама уште немам добиено.Има место за паника?