Ај наздравје, добив и јас после 3 и пол месеци од последната М или после 5 месеци од породувањето, не сакаше ниту мене да ме поштеди "црвената вештерка" што би рекле многумина
Сега кога го пишував мојот пост, го погледнав твојот, па викам чек да те прашам, шо бидна со тебе работата, доби ли? Или има нешто ново?
Речиси 6 месеци откако се породив и сеуште немам циклус... Нека не доаѓа да поуживам малку барем и така крварев 2месеца по пораѓајот
Бев нa гинекoлoг ииииииии..... ..... немa ништo (штетa) Сеуште немaм дoбиенo , a и некa не дoaѓa , сегa ќе се стoпли кoј ќе трпи влoшки
Јас после пораѓај не сум правела пап тест, кога е најдобро да се направи? Еве сега имам, да ми заврши па да идам на еден преглед и да направам и пап? После 5, 5 и пол месеци од пораѓај е тоа..
Jas na 6m pravev, dobiv jas odma ne me postedi tetkata Mene mojata doktorka mi rece najdobro ako dobies odma na 6m da pravis, a ako nemas podolgo od 6m, da napravis posle prva menstruacija.. taman ti e tebe, zakazi si
Jas pisav pred nekoe vreme deka seuste nemam (7m) i samo sto zakazav za na ginekolog za dva dena dobiv Sega koga znam deka se e ok si vikam sto ne me postedi uste malku haha ubavo bese bez toa
Јас септември се породив декември добив по 40 дена пак по 1 месец пак.Во денови ми трае 7 ама не е облна како пред да останам бремена и овие 3 менструации без никакви болки ги поминав а претходно имав болки блиску до породилните на секоја 2ра.Па да видиме дај Боже да се промени тоа.
Обично тие што дојат добиваат многу покасно јас до 2 мес го доев и ми прекина млекото затоа толку брзо добив и тоа има врска.
Јас дојам и добив после 5 месеци од породувањето, вклучувајќи ги и првите 40 дена после пораѓај, крварев толку па ми престана и еве сега пак добив.
и јас после еве без една недела 11 месеци денес прв пат добив се спремав да одам на гинеколог да ми земат брис и да видат од што ми се направи чир дур се облекував добив прегледот ке остане за подоцна изгледа. ама се осеќам некако чудно притисокот и е изгледа паднат и нозеве ми се пресекуваат
Moze taka se osekjas deka si dobila, jas koga kje dobijam se osekjam kako voz da me pregazil, se me boli i nemam sila. Duri mnogu mi e cudno, ova porano ne mi se slucuvase, koga dobivam me boli i dole nadvoresno, abe koga menuvam uloska so brzina na svetlinata ja menjam, celo mesto dole me boli, pece :/ Vas vaka vi se slucilo? Prvite dva dena samo sedam na gazot, taka stisnata ne osekjam mnogu bolka...
Јас добив веднаш кога ми заврши крварењето 2 месеца после пораѓај и редовно си добивам секој месец. Не доев, се молзев до 5ти месец за бебето да ручка мајчино. Сега можам да кажам дека полесно добивам во однос на тоа како добивав пред бременост. Немам такви силни болки, ама осеќам кога треба да ми дојди.