Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Zenski da ve prasam,jas krvarev okolu 3nedeli po poroduvanjeto i mi prestana a utre pravime 40dena.E sega denes mnogu me zabole stomak-ista bolka kako koga dobivav menzis.Mozno e sega da dobijam tolku rano ,imala nekoja vakvo iskustvo ili e druga ovaa bolka ?

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Matkata mene me bolese 2m nekade, nemozev da legnam na stomakot... Mislam deka e i normalno, se mesti matkata seuste...

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Ciklusot haos neviden, ama da se nadevam deka mi bilo se poremeteno od tiroidnata. Pocnav so terapija pa da vidime dali kje dobijam prirodno bez apcinja, denes mi e 33ti den od ciklus, a inaku od noemvri do sega imam samo 2 pati dobieno... Ednas so primolut nor, ednas so dabroston :( Haos

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.815
    Допаѓања:
    202.833
    Мoжнo е. Јaс дoбив еден месец пoсле пoрoдувaње, немaше сoсем престaнaтo крвaрењетo пoсле пoрoдувaње. Сaмo немaв симптoми никaкви декa ќе дoбијaм.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Ete jas stvarno dobiv pred 2 dena i toa mnooogu obilno.Mislam deka bez krv ostanav :)
    Nejkese bre da poceka uste malce da pouzivam bez vloski:$

6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И со првото и со второто добив одма. Вториов пат точно на 40. ден.
    Вчера си бев на гинеколог, правев ехо и пап и прво мислев дека крварењето ми е од тоа, ама денеска стана веќе обилно. Претпоставувам дека е менструација оти почнав и симптоми за добивање да осеќам пред тоа.
    Инаку пак да кажам. И со првото доев (17месеци) и добивав редовно и сега дојам и добив.

На alana и mariz им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    153.165
    Jas i so dvete na 8.5m dobiv duri cudno?mi bese sega koga dobiv kako mozese tolku vo isto vreme da mi dojde. Posle prvoto isto imav bolki prvite dva dena i plus mnogu poobilno krvarenje od prethodno sega ke vidam samo ednas imav barem bolkite da se namalat

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Jas dobiv dve nedeli po krvqrenjeto i mnogu slabo t.e. viopsto ne bese obilno.

9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ќе се самоцитирам. Пред две недели добив, сега пак почнав да крварам. Што ли е којзнае?
    Одма се јавив на матичен и ми рече само да следам кога доаѓа, колку трае...ми наброи неколку причини. Па сега чекам да видам како ќе се одвива.

П.С: Јас мислам дека ми е од преголем напор и нервоза. Можам ли Б6 да се напијам, ќе помогне ли нешто?

10. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Знам за обилно ако имаш крварење Ц витамин се пие за да намали,а Б6 за нервозата, ама на мене не делува некако хахаха...кога се изнервирам ништо не помага.

11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Не дека е обилно, нормално тече како за циклус, ама многу сум напната дека сама со децава, башка сѐ некој баш ваков период бира за да соли памет и некогаш знае да ми се собере. И матичната ми рече дека може да е од тоа, дека прво на циклус се манифестира.
    Уште не сум се напила, ама ако ми "згусти" ќе дрмнам едно Б6.

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Добив 4м по породување секој месец ми идеше точно на денот еве вој месец ми касни 3 дена знам дека не е многу ама пошто секогаш ми идеше точно дали е можно да немам пак и дали некој имал вакво искуство ?инаку вој требаше да ми биде 4м од добиено

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Со првиот пораѓај ми идешр секој месец нормално, а сега никако не ми е среден циклусот. Добивам на месец и пол, значи добив на 6ти овој месец и сега наредниов ќе ми дојде на крајот на месецот, не знам зошто вака ми се испоремети се.....

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Pa ako dobies na kraj na mesecov, a si dobila ovoj mesec na 6ti, toa ti e normalen ciklus. Dokolku se osekjas neubavo podueno, odi na ginekolog da te zirnat i neka ti dadat upat za hormoni. Kaj mene bese haos i ispadna problem so tiroidna, od koga pocnav apcinja za nea tocno mi doagja i redovno :)

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Na krajot na drugiot mesec bi dobila sleden ciklus, ne na ovoj mesec, ovoj vekje zavrsi, ne mi ide vekje....

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Aaa deka nemas pisano nareden mesec, najubavo ako prodolzi da ti docni taka da napravis hormonsko ispituvanje... Sekako ako to smeta, jas na primer se duev so bolki i jas voopsto ne dobivav, so apcinja provociravme da dobijam..

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Немам никакви болки, едино само што ми доцни, инаку е се како што треба и исто ми трае и како претходно, 5 дена.
    Ќе идам на гинеколог и така сакам пап да направам, ќе закажам некој ден и ќе одам па ќе прашам зошто ми касни по толку многу.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    @kallias и мене по првиот пораѓај ми беше регулиран циклусот, а по вториов хаос. Бебево уште два месеци немаше, а јас веќе два пати добив. И пак некои тапи болки како за добивање имам. Имам напати и како сукрвица, не знаеш дали има или нема дојдено. Мене гинекологот ми рече сѐ е во ред, само да следам по датуми кога иде и колку трае.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас на почетокот бев 2-3 пати на гинеколог, тогаш имав болки ама грчеви имав во стонакот и проблем со цревата, а мислев јајниците ме болат и затоа бев на гинеколог баш кај тој што ме пораѓаше, ме гледаше 3 пати по ред и се беше во ред, ми вика, матка, јајници се ти е како што треба, не те боли долу, проблемот ти е во цревата ми вика, баш пред да наполни малата 40 дена ми се случи тоа и си патев скоро 2 месеца, никој не знаеше што е и на крај бев на томографија и се утврди проблемот, помина добро и тоа и од тогаш не сум била на гинеколог, сакам и пап да направам, само да видиме кога.....

На Girl-Rabbit и zuto им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Zenski,aj edno prasanje zosto mi e haos u glavava.Bebus e 2 meseci i edna nedela,krvarev 4 nedeli obilno posle poragajot ama do den denesen na sekojdnevna vloska imam nekoj krvav iscedok sto veke pocnuva da me plasi.Ne e obilno ama sekoj den go ima.Vi se ima sluceno,normqlno e ili da si otidam do kaj doktorot.