Zenski da ve prasam,jas krvarev okolu 3nedeli po poroduvanjeto i mi prestana a utre pravime 40dena.E sega denes mnogu me zabole stomak-ista bolka kako koga dobivav menzis.Mozno e sega da dobijam tolku rano ,imala nekoja vakvo iskustvo ili e druga ovaa bolka ?
Matkata mene me bolese 2m nekade, nemozev da legnam na stomakot... Mislam deka e i normalno, se mesti matkata seuste...
Ciklusot haos neviden, ama da se nadevam deka mi bilo se poremeteno od tiroidnata. Pocnav so terapija pa da vidime dali kje dobijam prirodno bez apcinja, denes mi e 33ti den od ciklus, a inaku od noemvri do sega imam samo 2 pati dobieno... Ednas so primolut nor, ednas so dabroston Haos
Мoжнo е. Јaс дoбив еден месец пoсле пoрoдувaње, немaше сoсем престaнaтo крвaрењетo пoсле пoрoдувaње. Сaмo немaв симптoми никaкви декa ќе дoбијaм.
Ete jas stvarno dobiv pred 2 dena i toa mnooogu obilno.Mislam deka bez krv ostanav Nejkese bre da poceka uste malce da pouzivam bez vloski
И со првото и со второто добив одма. Вториов пат точно на 40. ден. Вчера си бев на гинеколог, правев ехо и пап и прво мислев дека крварењето ми е од тоа, ама денеска стана веќе обилно. Претпоставувам дека е менструација оти почнав и симптоми за добивање да осеќам пред тоа. Инаку пак да кажам. И со првото доев (17месеци) и добивав редовно и сега дојам и добив.
Jas i so dvete na 8.5m dobiv duri cudno?mi bese sega koga dobiv kako mozese tolku vo isto vreme da mi dojde. Posle prvoto isto imav bolki prvite dva dena i plus mnogu poobilno krvarenje od prethodno sega ke vidam samo ednas imav barem bolkite da se namalat
Ќе се самоцитирам. Пред две недели добив, сега пак почнав да крварам. Што ли е којзнае? Одма се јавив на матичен и ми рече само да следам кога доаѓа, колку трае...ми наброи неколку причини. Па сега чекам да видам како ќе се одвива. П.С: Јас мислам дека ми е од преголем напор и нервоза. Можам ли Б6 да се напијам, ќе помогне ли нешто?
Знам за обилно ако имаш крварење Ц витамин се пие за да намали,а Б6 за нервозата, ама на мене не делува некако хахаха...кога се изнервирам ништо не помага.
Не дека е обилно, нормално тече како за циклус, ама многу сум напната дека сама со децава, башка сѐ некој баш ваков период бира за да соли памет и некогаш знае да ми се собере. И матичната ми рече дека може да е од тоа, дека прво на циклус се манифестира. Уште не сум се напила, ама ако ми "згусти" ќе дрмнам едно Б6.
Добив 4м по породување секој месец ми идеше точно на денот еве вој месец ми касни 3 дена знам дека не е многу ама пошто секогаш ми идеше точно дали е можно да немам пак и дали некој имал вакво искуство ?инаку вој требаше да ми биде 4м од добиено
Со првиот пораѓај ми идешр секој месец нормално, а сега никако не ми е среден циклусот. Добивам на месец и пол, значи добив на 6ти овој месец и сега наредниов ќе ми дојде на крајот на месецот, не знам зошто вака ми се испоремети се.....
Pa ako dobies na kraj na mesecov, a si dobila ovoj mesec na 6ti, toa ti e normalen ciklus. Dokolku se osekjas neubavo podueno, odi na ginekolog da te zirnat i neka ti dadat upat za hormoni. Kaj mene bese haos i ispadna problem so tiroidna, od koga pocnav apcinja za nea tocno mi doagja i redovno
Na krajot na drugiot mesec bi dobila sleden ciklus, ne na ovoj mesec, ovoj vekje zavrsi, ne mi ide vekje....
Aaa deka nemas pisano nareden mesec, najubavo ako prodolzi da ti docni taka da napravis hormonsko ispituvanje... Sekako ako to smeta, jas na primer se duev so bolki i jas voopsto ne dobivav, so apcinja provociravme da dobijam..
Немам никакви болки, едино само што ми доцни, инаку е се како што треба и исто ми трае и како претходно, 5 дена. Ќе идам на гинеколог и така сакам пап да направам, ќе закажам некој ден и ќе одам па ќе прашам зошто ми касни по толку многу.
@kallias и мене по првиот пораѓај ми беше регулиран циклусот, а по вториов хаос. Бебево уште два месеци немаше, а јас веќе два пати добив. И пак некои тапи болки како за добивање имам. Имам напати и како сукрвица, не знаеш дали има или нема дојдено. Мене гинекологот ми рече сѐ е во ред, само да следам по датуми кога иде и колку трае.
И јас на почетокот бев 2-3 пати на гинеколог, тогаш имав болки ама грчеви имав во стонакот и проблем со цревата, а мислев јајниците ме болат и затоа бев на гинеколог баш кај тој што ме пораѓаше, ме гледаше 3 пати по ред и се беше во ред, ми вика, матка, јајници се ти е како што треба, не те боли долу, проблемот ти е во цревата ми вика, баш пред да наполни малата 40 дена ми се случи тоа и си патев скоро 2 месеца, никој не знаеше што е и на крај бев на томографија и се утврди проблемот, помина добро и тоа и од тогаш не сум била на гинеколог, сакам и пап да направам, само да видиме кога.....
Zenski,aj edno prasanje zosto mi e haos u glavava.Bebus e 2 meseci i edna nedela,krvarev 4 nedeli obilno posle poragajot ama do den denesen na sekojdnevna vloska imam nekoj krvav iscedok sto veke pocnuva da me plasi.Ne e obilno ama sekoj den go ima.Vi se ima sluceno,normqlno e ili da si otidam do kaj doktorot.