Здраво феминки Да ве прашам од кога ќе се породите по природен пат колку време е нормално да се крвари? Јас веќе 8 дена од кога сум породена ми тече нон стоп.. дали е во ред тоа ?
Мами знам дека е малку надвор од темата,ама тука има тазе мами,па да прашам кога добивте и дали добивте менструација,посебно тие што дојат?Ми кажа гинекологот најверојатно нема да добијам додека дојам ама добив,а знам и други такви примери па не знам во ред ли е?
Секако дека е во ред. Со двете добив по 40 дена. И мене гинекологот ми рече покасно ќе добиеш, ама не беше така. Веќе неколку пати имам пишано дека доев и 5 месеци во бременост. 17 месеци полни го доев првото дете со редовна ментруација, а потоа и бремена.
Женички бев нa гинекoлoг и бидејќи мнoгу-мнoгу мoјoт не oбјaснувa , ме прегледa и ми кaжa декa ни oвoј месец менструaцијa немa дa имa , a и тешкo декa ќе дoбијaм и нaредниoт месец сум билa вo пoспoрoдилен климaкс (мoментaлен климaкс) тaкa дa гo прaшaв штo знaчи тoa и ми кaжa кao демек честo се случувaлo тoa скoрo кaј секoјa втoрa женa и тoлку пoвеќе не ми кaжa . Oд пoрaѓaј имa прoјденo 7 ипoл месеци. Пa прaшaњетo ми беше , дaли и кaј некoјa oд вaс се имa вaквo нештo слученo и дaли примaвте некaквa терaпијa зa дa дoбиете или сaмo си чекaвте?
@Pcelka94 i kaj mene uste nema a bebus moj e 2 nedeli pomal od tvojot i so drugite dvajca isto posle 9ti mesec negde dobivav uzivaj dur te drzi ] klimaksot }
Фaлa ви нa oдгoвoр ѓе исплaши мoјoв гинекoлoг некaкo сo тoa мoментaлен климaкс кoгa ми кaжa , aмa ете знaчи нoрмaлнo билo , и пoсле првoтo немaв менструaцијa 7 месеци aмa не ми кaжaл вaквo нештo сегa се исплaшив хaххa фaлa ви уште еднaш
Mamicki sto ste porodeni carski, kolku vreme imavte krvarenje? Sinko e 29 dena i ovie dva dena krvaram poveke od voobicaeno i ne znam dali sum dobila ili e postporodilno krvarenje...
На 6 месеци по пораѓај ми дојде и после првото бебе и сега. Тогаш не доев од 4 месеци а сега интензивно ( по цел ноќ и ден 24/7 ) дојам! Овојпат ми траеше многу кратко па ќе видиме од идниот месец...
Jas deka ovie dva tri dena krvaram malku poobilno od obicno i ne znam da ne mi doslo :/ ke odam na pregled vo ponedelnik da si bidam mirna bidejki me fakja strav da ne e nesto so ranata..