i kaj mene bese slicno , bas bev na ginekolog na pregled mi rece ke krvaris uste dve nedeli i tocno taka, vednas po pregledot si dobiv najnormalno traese uste dve nedeli znaci vkupno dva meseci mi se fati da krvavam posle poragaj, eve sega pocnav da dobivam normalno nemase vrska nisto so ranata,
aj edno sovetce poslednive meseci dobivam redovno ciklus I sega gledam pak sum dodila,vtor pat ovoj mesec poslednata mi bese na 13 September I sega gledam nekolku kapki krv mm Veli nesto od operacijata da ne e bidejki sum so carski me prepoti,10,5 meseci ima pominato,ajde nekoj so slicednproblem.
Според датумиве најверојатно имаш овулација која некогаш знае да даде минимално крварење. Царскиот не е причина за крварење. Ако крварењето трае подолго време и е пообилно, посети си гинеколог.
ne se raboti za ovulacija tuku za ciklus,ke vidam kolku vreme ke trae ako nw ke odam.na ginekolog sega prepisuvam na hormoni i doenjeto
Мене ми дојде после 11 месеци од порагај, дојам сеуште и приметив дека ми траеше подолго за разлика од претходно
Еве ме и мене, повторно добив точно еден месец после породувањето, како што се случи и со првото. А што убаво ќе ми беше да си поуживав уште малку. Тоа е. Само се надевам дека овојпат нема да морам да пијам ерготил за прекин на крварењето.
Ciklusot posle porodivanje mi e premnogu obilen. Me interesira dali i kaj vas e slicno ili? Ne mi bese prethodno obilen, sredno, i sega mi trae dva dena poveke, okolu 7 dena.
Mene mi bese taka. Dobiv vednas posle poroduvanje iako doev. 2/3 meseci mi bese strasno obilno duri i se isplasiv. No posle se sredi i bese so ist intenzitet kako i porano.
Dobiv brzo posle 40 dena. Prviot pat mi bese preobilno, onie pamucnine gi polnev vo minuta mi se cini i mi traese okolu 13 dena. A od togas prviot den dva mi se poobilni za razlika od porano i mi trar 6 dena. No od druga strana pa zasega nemam PMS i nemam nikakvi bolki za razlika od porano koga ne mozev od krevet da stanam. Sakam da ve prasam, moze ne e soodvetnata tema pa neka se premesti, obicno vikaat problematicnoto lice se sreduva ali kaj mene status quo. Kaj vas?
за лицето не ми збори ссуште сум со мозолчиња по лицето како во пубертњт да сум (имам 21) година ниту ми се среди ниту пак има абер за средување изгледа веќе 4м породена.
Jas sum so carcki i krvarev 9 nedeli.Ponekogas malce,a ponekogas nemav nisto na vloskata po 12 casa. I 3 dena nemav nisto si rekov sega disi rajat,no sega tetkata dojde.Pred da ostanam bremena imav po 11 dena e sega neznam deneska mi e vtor den. Samo kolku paketcina vloski imam potroseno ovie 9 nedeli? Ni jas neznam
Јас сум со царски и многу малку крварев... Кај царски скокнат е целиот природен процес, нема природно ширење на грлото на матката. Поради тоа има ризик од прерано затворање на грлото и насобирање на крвта во матката, што се случи и кај мене... Затоа се препорачува обавезен гинеколошки преглед по околу 6 недели, меѓутоа ако ти е мисла можеш и порано
Не знaев вo кoјa темa дa прaшaм Се пoрoдив нa 5 ти oктoмври и крвaрењетo уште трaе не сo гoлем интензитет 1 улoшкa вo 24 чaсa нa пример Бев нa дoктoр пoсле 40 и рече декa се лoхии и ми дaде кaпки 3 денa зa дa зaпре крвaрењетo престaнa некoј ден oткaкo ги прекинaв и еве гo крвaрењетo пaк не е менструaцијa зoштo тече истo кo претхoднo сo лoхиите имa-немa oстaтoк oд пoстелкa не е виде нa ехo.Имaл ли некoј сличнo искуствo oти веќе ми се смaчи 2 месеци се и пoвеќе a и стрaв ми е ( извинете зa дoлгиoв пoст)
Majki,aj da si prasam jas. Izminative 4-5 meseci,vklucuvajki go i ovoj,menzisot mi trae 6-7 dena,no obilno imam samo prviot den,posle toa imam no ne kako sto imav pred da se porodam. Znaci,obilna menstruacija nikogas ne sum imala,bez bolki sekogas,no vaka pa malku a mnogu denovi,cudno mi padna. Ginekologot mi e na odmor zatoa prasav tuka...