На секој различно така да не се замарај. Ја добив брзо после 40 ама тоа дека не сум доела ми рече гин.
После породување се менува, барем кај мене така да не знам зошто паничиш. Еве на пример сега немам ПМС не ме боли стомак ниту кичма. Ми трае 5 дена наместо 7, ден до два обилно крварење после онака.
Мене после 7 мес и тоа точно на денот кога ми беше и последната менс. Пред да останам бремена. Ми беше многу обилна 4.5дена и наеднаш прекина. Иначе доилка сум а сега како да ми се намали млекото, има врска тоа или дека имаме веќе воведено овроци па и лактацијата се намалува со помалку цицање?
I jas pred 4 meseca se porodiv i uste nemam dobieno. Mislev deka ne e normalno posto site okolu mene poznanicki sto se porodija pose mene dobija porano..
Од 12.10. 2014 немам добиено и не се жалам Малиот за 3 дена е 5 месеци и уште немам менструација, сестра ми доби после 14-15 месеци од породувањето. Уживај си
Можеш да правиш ПАП и без да добиеш, јас направив одма на првата контрола после породување. Инаку и јас уште немам добиено... мислев дека добив, ама не, било уште крварење од породувањето.
Se porodiv pred 2 meseci, krvarev okolu 4 nedeli a menstuacija dobiv mesec ipol posle poragjaj ( dojam inaku ) .. menstuacijata mi zavrsi sega na 11ti a denes pak pocnav da krvaram, svetlo crveno, ne e mnogu ama mi e strav sto moze da e, normalno li e?
Кој ме тераше да зборам, само што се пофалив дека ја нема, ете ја тетката дојде после 5 месеци и 2 дена.
Гинекологот ми рече да направам контрола 2 месеци по породувањето, ама искрено не ми се мрда месецов на ова ладно, здавје наредниот ќе одам. Инаку со првото одма за 1,5 месец од породувањето добив. А сега еве малиов е 2,5 месеци уште ја нема тетката фала му на бога нека одмори на студов нека не се мачи да доаѓа.
Јас добив по 9месеци,пред да се породам имав болки кога добивав, можеби не секој месец но знаеше да ме фати некогаш и тоа убаво .Послем породување мислам како по безболна да ми беше па сега здравје ке видам послем второто породување што како.