Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мене ми дојде вчера, синко точно 6 месеци наполни, барем да почекаше одморот да го истерам, не вака ме изненади и мене и мм (непријатно). :tmi:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.527
    Дали е иста менструацијата после породувањето како што ни била претходно Два месеци после породување почна да ми тече нешто густо црвено кафеавкаско така па дали е менструација или пак некоја инфекција мислам дека нема инфекција со таква боја но не сум сигурна или пак е нешто што тече од матката што останало после породување бев на контрола се беше во ред со матка јајници и неколку дена после контролата почна д ами тече ова ве молам за помош

3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Жени ај ве молам за мислење.Од секогаш сум имала нередовна менструација,знаело да ми доцни и по 2месеца,сум била на гинеколог се беше во ред.Е сега после пораѓајот,(малата има 2год)некогаш пак доцни но во последно време почна и порано да ми доаѓа,значи двапати во месец,последна имав на 10 месецов,денес пак добив,десетина дена порано.Колку е нормално тоа,имали некој друг вакво искуство,незнам дали да одам на гинеколог,бев пред месец дена за пап тест,резуклтатот беше ок.Ваше мислење?

4. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ќе си отидеш повторно на контрола, доктор ќе ти каже за што станува збор. Мене по 40 дена повторно ми почна некое чудно крварење па испадна дека не се дочистила целосно матката. Со вагиналети се среди

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Milicki eve posle tri meseca od poroduvanje za prvpat vo wc pri brisenje imam krv, mislam deka mi e menstruacija.Samo nisto ne me boli nisto ne osekam pred poroduvanje
    Se ubivav od bolka...neznam dali e toa?krvta e rozevo crvenkasta I seg
    APa pri brisenje vidov..sto mislite, a go dojam malovo

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Да ми кажеше некој дека толку ќе се радувам кога ќе добијам циклус, немаше да му верувам.
    Буквално се радувам, конечно после цели 19 месеци. Иако знам дека после породување е нормално да не дојде циклусот веднаш, сепак бев загрижена, бидејќи искуствата ми се различни после двете породувања.
    Конечно се издишав (ко пукнат балон). Девет месеци во константен ПМС бев, ќе се дише полесно.

На Lolipop23, sofi2107 и Ano им се допаѓа ова.
  7. gabi23

gabi23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Имам едно прашање се породив во април царски ,после тоа прв пат добив на 01.07 денес сме 10.08 јас втор пат немам добиено ,а дојам ,па ме интересира дали поради тоа што дојам е причина за нерегуларност на менструацијата. А што се однесува до односи со сопругот се пазиме бидејки поради тоа што сум царски не смеам да останам трудна 2 години, па сепак мислам дека не сум бремена по втор пат. Позз

8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Majki sinoka so maz mi imavme odnosi I posle odnosot me bolese jajnikot nisko taka I cela vecer.Nemam dobieno od poragaj eve petti mesec kako se porodiv prirodno I seuste nemav dobieno no eve pred pola saat imam sveza krv na gakite a dojam uste.Dali moze e menstruacija?

9. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    По само месец од породување јас денес имам менструација... градиве меки, млеко малку, бебе бара да цица преееечесто :( кажувајте искуства со циклус и доење, што да правам плус од тоа што правам за да имам млеко и кога имам добиено... денес цел ден сме на цицка и никако не е нацицан :(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Сигурна си дека е менструација? Ако сте на ексклузивно доење не треба да добиеш барем 4-6 месеци иако не е секогаш така. Јас на 40 дена имав крварење кое мислев дека е менструација но дочистување на матката беше, тогаш доктор ми го кажа погоре напишаното.
    Дури и ако е менструација, млеко ќе имаш, не се намалува со тоа без грижи само рефлексот на отпуштање е послаб тие денови. Ставај бебе на града почесто и не размислувај на тоа

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Па ете не сум најсигурна дека е тоа, но имам и баш типични менструални болки ко што имав пред бременост, инаку првите 7 дена пиеше адаптирано и мајчино, па потоа само доење.

12. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Zenski dali menstruacijata vi bese redovna posle poroduvanjeto koga prv pat dobivte, jas dobiv posle pet meseci no trebase da dobijam na 28 a sega seuste neam dobieno

13. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Дали откако за прв пат добивте менструација по породување ви беше редовна натака..јас добив после петиот месец но требаше да добијам пред пет дена уште нема ништо.

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @LanaDelR само еднаш доби и сега ти касни или..?
    Јас со трите породувања, кун 7-8 месец добив прв пат и редовно добивав секој месец, до ново забременување :lol:

На LanaDelR и Mari* им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.710
    @LanaDelR јас одма добив, ми помина тоа крварењето до 40 дена, по неколку дена добив циклус...Не ме изостави |( Редовна ми е, освен летото кога ми каснеше од мн. топло...

16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    @LanaDelR јас добив после 3 месеци,наредниот циклус ми каснеше исто 5-6 дена и излезе позитивен тест
    Несакам да те плашам,можеби е и нормално ама провери си за секој случај

На fana, LanaDelR и snegulkata им се допаѓа ова.
  17. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Samo ednasdobiv minatiot mesec I sega mi kasni

Lelee off, znaci da si proveram

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Па за секој случај тркни по едно тестче :wasntme:

На ♡BuBaLe♡ и LanaDelR им се допаѓа ова.
  19. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Ne sum trudna proveriv preku test za bremenost, drugo me cudi mi tece nekakov ligavest prozirno bel iscedok koj e zgusnat neznam kako da opisam bas mi lici kako iscedok od nos koga sme nastinati :^) kako mrasulce :D da ne imam nekoja infekcija ili moze uste se cisti matka neznam si bev naredovna kontrola po poragaj se bese vo red

20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Појди на гиниколог за по сигурно
    Незнам што би можело да биде

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.