Neznam sto I kako e se mislam da pojdam na ginekolog. Bremena ne sum proveriv no dali e mozno da ne moze seuste da se fati red so ciklusot bidejki dobiv za prv pat na pet meseci pa sega po vtor pat nemam uste dobieno skoro mesec ipol?? Koga planira da doaga neznam sto e rabotava Plus dojam bebe a znam ima povrzano nesto I so doenjevo...
Кога ја добивте првата менструација? Јас мислев дека добив пред некое време, ама не беше тоа. Некој си кафеав исцедок, џабе се израдував... Осеќам дека стомаков ќе ми пукне, ептен сум подуена. Инаку сум безмалку 4 м од породување.
Првиот пат после 10 или 11 месеци, сега сеуште немам добиено, поминати се 5 месеци. И така нека остане уште некој месец бар
И јас уште не сум добила а два ипол месеци има од пораѓај. Гинекологот ми рече може од доењето прогестеронот да е висок и затоа не ми доаѓа уште. За вежби ми рече после 3 месеци.
За првото добив после 7 месеци... Еве и со второто откско сум породена скоро 6 месеци и една недела немам уште.. Што покасно нека иди не сакам ич циклус
Jas dobiv po 40 dena.Ja krstivme malata i po tri,cetiri dena dobiv.Sega imam dvadena bolki vo stomakot, dali ke dobijam neznam,vazno imam bolki i toa bas jaki
Јас незнам дали имам пореметен циклус или е нешто друго. На две недели ми се појавува по ден-два како кафеав исцедок и снемува. Се се канам да одам до кај матичниот, ама ич не ми се оди. Дали дека 5години киснев, па сега не ми се влага таму
Не верувам дека ти е мензис. И јас имав така се дури не добив ко што треба. Сигурно се дочистува матката.
Па затоа и се збунив. Ефремовски ми рече дека не би требало да добијам во брзо време, а мене прв пат ми се случи ова неколку дена откако бев на контрола кај него.
Каква ви беше првата менструација после пораѓај, иста како порано или? Сабајлево имав некој си розево црвен исцедок, а еве сега ништо немам цел ден. Стомакот ме боли исто како за добивање имам и пмс симптоми како порано. Пред 1 недела бев кај матичниот гин поради исцедок кој беше жолто кафеав, ме погледна на ехо, кажа добра е матката а ништо не спомна за добивање. Малата ми е плачлива овие 2 дена, вчера едвај заспа и денес плачеше, ја ставив на града едвај фати да цица. И сегс не знам дали е поради овој исцедок кој не знам дали е менструација или е скок, 2м и 1н е.
Мене со првото ми прекина крвавењето после 30дена и неколку денови немав ништо.. па пак прокрварев светла црвена розева крв, мислев е добиено но некако чудно ми беше така светла крв да ми тече толку време и отидов на гинеколог, нешто беше со матката не ми текнува што рече, но баш ме допре со ехото (вагинално), на некое место во матката и рече еве од тука крвариш... пиев некакви капки и ми прекина. Па по месец дена добив нормално и нормална си беше менструацијата. Ако пак светло црвено прокрвариш оди на гинеколог, тоа не би било менструација...
Три недели после пораѓај бев на гинеколог, тогаш ми ги даде капките Ерготил. После 2 месеци од пораѓај(пред една недела) пак бев и сѐ беше во ред, докторот кажа како никогаш да не сум раѓала. Му кажав за исцедокот што го имав, рече чисте се матката уште. Еве сега имам на влошката жолтеникав секрет и една точка црвено само. А болки имам како за добивање.
Јас имав некогаш појаки болки, а некогаш ептен минимални како сега. Осеќам како да сака да ми дојде, ама никако да пробие.