Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.037
    Не. Нема поврзаност никаква. Се е во сферата на бабини деветини.

2. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Dobiv na 5 meswc posle poragajot.. posle toa 2'meseci nisto I koga bev na pregled doktorkata mj.kaza se e ok, nemas aber za menzis.. posle edwn mesec.mi dojde.. dva meseci mi idese redovno.. sega eve pam dvA mesecj nisto.. aman.. sto mpze da e.. inaky uste dojam

3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Жени, дали има некој вакво искуство како моево? Листам ама никако да најдам .
    Се чистев од пораѓај некои си 30 дена +-. Завчера ми се појави само исцедок темно кафен. Вчера крварев нормално како за циклус, денес потоп. Можда 14 влошки сменив, полни. Свежа крв. Се јавив на матичната рече циклус најверојатно. Ми рече да пијам капки метил ергометрин мислам се викаат. Значи ми дојде 2недели по тие фамозни 40дена, почна веќе страв да ме фаќа. Не болки, освен во кичмата.

4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.953
    Крварев 40тина дена, а немам уште добиено.
    Последниве 3 дена имам исцедок и болка во половината и ја очекувам. Не знам дали ми фали, ама оваа потеченост, дебелост и хормонално лудување стварно ми се доста.
    Особено што и млекото се намали, писка и бега од цице малава и мислам дека тука е крајот. 7 месеци утре полни.

Би сакала да се вратам во нормала што поскоро.

5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    7 месеци после пораѓај сеуште немам добиено.
    Бев на гинеколог, ме “израдува” дека најмалку уште еден месец нема да добијам, абер нема вика..
    Аман, нека доаѓа веќе еднаш за да ја снема оваа подуеност и овие акни од лицето! Се ми е изреметено.

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    5.411
    Se dodeka pocesto se doi i sme vo prisustvo na bebe najcesto osum devet meseci i bebe cica kolku saka sansite za dobivanje se mali. Odkoga poretko ke cica a toa e pocetokot na pocnuvanje na rabota togas pocnuvame da dobivame. Najcesto e taka iako sekoj organizam e razlicen. Megutoa doenjeto e povrzano kaj poveketo slucai so ciklusot

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Колку време ви траеше првата менструација после пораѓај? Мене првите два дена ми беше само крв на хартија, третиот така почна да тече повеќе, четвртиот имав највеќе, но сепак не е воопшто обилно, петтиот така и така...денеска ми е шестти ден, од сабајле веќе беше како застарена крв, накај кафеаво, но попладнево пак црвено...Не знам што е нормално...Дали кај некој е траела повеќе од 1 недела?

8. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    7 дена ми траеше првите 5 дена имав многу последните 2 дена помалку како кафено.

9. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Ми дојде 2 и пол месеци по породувањето, откако ми прекина млекото, зашто се измолував и брзо ми прекина. Првите 2 дена ЕПТЕН обилно, дури се исплашив малку, потоа 3 и 4 помалку, 5 и 6 речиси ич, а на 7-ми ден повторно малку прокрварев... толку бидна

10. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Породена сум царски, многу малку крварев, само жолта течност имав цело време. На 39 ден од операција почна крв, мислев мензис е но еден ден имам еден ден немам. Имам преглед закажан но до тогаш се мислам дали е нормално ова крварење?? ДАли е мензис? Иначе не дојам.

11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Може да е, може и да не е. На преглед најубаво ќе ти кажат.
    Јас добив после 2ипол месеци, со исти симптоми како пред бременоста и знаев дека е тоа тоа.

12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.188
    Породена сум пред скоро два месеци. До пред 40 ден се чистев, крварев,па бледо розе,па потемно,па бело...
    Откако престана да има крв,еве скоро две недели ми тече нешто ептен водено,бело,многу мириса и ептен ми ја мокри влошката.
    Не ме чеша,не ме пече,само си тече така,не е како бело прање бидејќи е баш течно.Што може да е?
    На последните брисеви имав уреоплазма,па од тоа да не е?
    Закажав на гинеколог на 11, ама до тогаш да знам дали имала некоја такво искуство.

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.037
    А јас се чудам зошто избив акни пак цело лице. Ми се здосади начисто од хормонскиов урнебес.

14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    Избиваат секој месец во периодот кога сум добивала мензис .. крај им нема.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.385
    Допаѓања:
    22.631
    Јас добив после 4 месеци од породување. Да напоменам дека бебе беше исклучиво на доење. Цицаше на 2 саати по 45 минути. Значи, доењето и циклусот си немаат врска.
    На гинеколог бев за пап, се беше.во ред матка вратена во нормала. Болки сега никакви, не ни осеќам кога ќе добијам. Е само е многуууу обилна.
    Иначе крварев 40+ дена, но не многу. Еден ден знаеше да нема скоро ич, друг малце... но пообилнобеше само првите 2-3 недели.
    Ич не ја сакам ич... ама ќе почекам уште малце за следна бременост.

На TeddyGrey и Coco31 им се допаѓа ова.
  16. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.953
    Си знаев бе. Добив вчера. Олеснета сум и спласната и некако се радувам. Кој сака нека каже, ама мензис редовен е благослов. Се чистиш и се собираш.
    Алелуја.

На TeddyGrey, supergirlmb и Martka им се допаѓа ова.
  17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Здраво. Да прашам нешто онака информативно. Се породив пред 4 месеца. Немам уште добиено. Бев на гинеколог, се е ок но ми рече дека може нема да добијам бргу. Дојам. Да напоменам две бремености една по друга. Дали може некако со начин на исхрана или слично да се регулира~ Или да си чекам природа како ќе каже. Сакам да добијам да ми олесни.

18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Не верувам со исхрана дека би го регулирала циклусот, но со здрава исхрана може да ти се олесни малце, ќе исфрлиш течности.
    Природата ќе си го напраи своето.

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Не можеш да влијаеш. Не е правило, ама жените што дојат подоцна добиваат циклус. Јас првиот пат добив после 6 месеци. А не ни сакав да ми дојде, колку подоцна толку подобро, што убаво раат неколку месеци.

На karak, supergirlmb и joy1 им се допаѓа ова.
  20. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Здраво девојки,по породувањето 8 месеци немав добиено и конечно добив два месеци по ред и овој месец повторно ми касни десетина дена. Дали има некој ваков случај или одкако добивте ви се нормализираше и редовно си добивате?