1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.564
    Допаѓања:
    10.198
    И мене со претходната бременост од кога добив не ми беше веднаш регулиран циклусот, три месеци имав редовно, па еден ми каснеше, па после пак добивав, кога бев н контрола за тоа ми кажаа дека ке се регулира сам, и така и беше. Поздрав

На tamarce.j и Martka им се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.532
    Здраво чупиња, малку ќе е офф топик прашањево мое, ама ме интересира колку долго треба да крварам после породувањето? Се породив пред 26 дена, а гледам вчера и денес сосема малку исцедок, не е свежа крв туку секрет некој бледо жолт.... Ми викаат требало 40 дена да крварам, а кај мене веќе се намали ептен.... Ви благодарам :)

П. С. Доколку има ваква тема префрлете ме таму :hai:

3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    И јаа толку крварев, околу 4 недели.
    Нема стриктно правило дека баш мора 40 дена.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.532
    Ти благодарам мила за одговорот... В недела полни 4 недели правам ...

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Јас 22,23 дена крварев, не е морално 40 дена да крвариш, различно е кај секој..

6. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    572
    Јас добив веднаш после 40 дена, на 44тиот. Очекував да добијам околу 15-16 март но немаше ништо. Пред 2 недели ми се појави само еднаш нешто кафеаво о мислев сум добила, но после тоа ништо. Сега еве стамувам од спиење, одам во тоалет и гледам крв, но некако повеќе ми врти на розево...Нпрмалноли е вака првите месеци да е нерегуларна?!,

7. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Вчера добив. До 8ми два месеци пост партум.

8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    572
    Поголем паничар нема од мене...
    Добивам 3ти пат од кога сум породена. Вториот пат ми задоцни околу 2 недело, еве сега ми дојде на 27 дена. Овој месец вториот и третиот ден ми беше обилна, четвртиот така-така, петтиот по малку, денес шести, од сабајле не беше баш црвено, нешто бледо, а пред саат време пак на хартијата црвена боја. Не е обилно воопшто, но ме плаши. Некако како да ми е поместено за 1 ден. На 6тиот ми тече ко за 5ти ден што ми било порано...Се надеам до утре ќе се исчисти. Дали е загрижувачки ова?

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.255
    Допаѓања:
    13.903
    Ништо
    Ништо не е загрижувачко. Првите циклуси ми немаа никаков ред, ниту временски ниту па одреден период. Така беше се додека не престанав да дојам.

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    572
    Јас не ја дојам веќе речиси 2 месеци...Гледам дека и косата малку повеќе почна да ми паѓа...Веројатно се хормонии..

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Здраво мајки:inlove:Неполни 2 месеци откако се породив-природно,на доење сме,а веќе 3 дена крварам како циклус.Претходно нормално тука таму кафеав исцедок,па немав ништо,а веќе неколку дена чиста крв.Немам болки никакви,освен малку малаксана и нервозна сум.Можно ли е да ми дојде толку рано,со оглед на тоа дека дојам,а читам дека на повеќето им иде дури после неколку месеци. Исто бебе овие денови почесто ми бара да цица,слушнав дека млекото е друго кога си со циклус,во смисла на квалитет и количина .Планирам да одам на контрола периодов,но сакам да слушнам слични искуства.

12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.380
    Допаѓања:
    24.985
    Моево 5 месеци денес прави уште немам добиено :angel: Исто на доење сме. Нека не иди уште некој месец, што е убаво вака рает сум (y)

На FreeMind и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.151
    Допаѓања:
    15.162
    Јас добив на неполни три месеца по пораѓај. Во однос на млекото не видов разлика, ама бебето беше покенкаво тие денови пред да добијам, и пренесов ПМС :lol:
    Крварев исто како претходно, со истата мала нелагодност и исто траеше. Сега чекам викендов да добијам пак ако фати ред, ама се надевам ќе ме рипне (fingers)

На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.532
    Здраво друштво :) јас сум од тие "несреќните" се породив природно пред 2 месеци и точно на 2от месец јас добив циклус.... Ми траеше 5 дена, предходно циклусот ми беше 7 дена постојано крварење.... Сега имав како темно црвено - кафеав исцедок.... Се надевам дека ќе биде редовен, а посакував бар летово да ме одмине.... Инаку дојам и имам млеко фулл :D а немав никакви ПМС тегоби

15. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104

Исто и јас,на точно два месеци од пораѓај добив,а дојам турбо. :) Е сега временски требаше деновиве да ми дојде втор пат откако се породив,ама еве касни...малку ме фаќа паника да нè не е нешто во ред... Се надевам само дека е сеуште нерегулиран циклусот.

16. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Јас добив точно на два месеци од пораѓајот,а дојам турбо. :) Така да нема некое правило ни во тоа,секој организам си е различен. :D

17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.532
    Не грижи се, јас еве денес добив а имав уште 13 дена.... Додека се среди вака ќе биде, внимавајте на однос зашто вака се останува бремена :D

На Стефанни27, Ladyyyy567* и Martka им се допаѓа ова.
  18. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Јас се породив на 31.03 крварев до 07.05 и денеска пак добив, кафеав исцедок имам, кај некоја толку скоро и има дојдено?

19. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Дојде вчера вештерката,ха ха!8)
    Да,да знам...не ми треба скоро иста мака.(fingers)

20. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Дали чувствуваше ПМС симптоми? Мислам дека не е менструација,сеуште се чисти телото од пораѓајот. :) И мене последните неколку дена те немав кафеав исцедок, те имав..
    За најсигурно ти е сега контрола кога ќе правиш на 6 недели да прашаш гинекологот.
    Поздравче!:l: