Мене. Таман почна да намалува околу 40-тиот ден наместо да престане крварењето, почна да станува пообилно. Бев на преглед, гинекологот ми рече дека сум добила. Значи, ни еден ден пауза меѓу крварењето од пороѓај и менструацијата.
И мене ми е менструација, ама многу ми е болна, што да се напијам немам кафетин менструал дома, може парацетамол, далерон нешто?
Ви се променија симптомите после породување пред идење? Цел ден ме искина левиот јајник вртоглавица и лошење. Претходно имав само болка во половина и гради безболна менструација. Немам сеуште, 4 ти месец веќе па си велам да не иде што сум ваква беспомошна.
Да, мене комплетно. Имав многу болни гради пред добивање и средно болни циклуси (можев да поминам и без таблета за болка). Сега не ни знам кога ќе добијам бидејќи освен што немам никакви симптоми,ми е нередовна, а бебе е 18 месеци. На доктор 3 пати сум била вели се е ок. Добив кога бебе полнеше 5 месеци, не ме боли ништо, а крварењето е како пред бременоста.
Дали ви е редовна менструацијатс после пораѓај, мене минатиот месец ми дојде, сега ја нема, не сум бремена, сум немала односи до сега.
јас еве три пати веќе добивам после пораѓањето, точно на време. Ама нема правило, мислам дека долго време може да биде нередовна.
Баш сега ги читав и другите мислења, ајде ќе чекам, бев на ехо пред 2 3 недели кажа се е добро, сум немала однос до сега, ама психа ме тепа за без везе, тоа е. Баш имам прозирна течност како пред добивање и 2 3 брунки како за добивање, ќе почекам.
Мами што доите кога прв пат добивте? Малиот има 10 месеци а ја уште немам добиено после пораѓај. Бев на гинеколог на преглед ми рече дека матката е океј после царскиот но и дека ендометриумот е тенок што значи дека во блиска иднина нема ни да добијам, а оеќам голема потреба да добијам малку да ми се средат хормоните.
Zdravo majki, Bebeto mi e 6 meseci i sme samo na doenje, pred eden mesec imav malku krvarenje samo eden den kako svetla krv.posle toa eden mesec nisto posle pak nekoj den samo malku eden den posle tri dena ne. ne znam sto e bev kaj ginekologot ni rece deka od doenjeto ne moze da de sredi ciklusot i mi rece ako sakam da se sredi da pijam primalut nor 10 dena po dve na den ama mene mi e sube zasto dojam nr gi piev. a zabiraviv da spomnam deka carski se porodiv, ima nekoj vakvo iskustvo?
Ако било се ок на ехото нема потреба да силиш со апчињата за да добиеш. Ке немаш најверојатно додека доиш. Инаку ич си немала циклус како што разбрав или само минатиот месец те скокна со тој еден ден крварење?
Jas posle poroduvanjeto krvarev Celi 2 meseci i taman prestana posle 2 nedeli pocnav da dobivam, a ovoj mesec mi kasni vekje 6 dena Kaj sekoj razlicno nekoi posle 1 godina dobivale
Јас после породување прв пат добив по нецели 3 месеци и ми траеше нормално 6 дена, но вториов пат ми каснеше точно 16 дена и денес конечно добив со ненормални болки во стомакот што не беше случај пред да останам бремена.
Исто сум и јас,само моево е 7м. И мене ми рече др дека нема наскоро да добијам веројатно поради истава причина како кај тебе. Зашто имав тенок ендом. И мали јајце клетки,пиев кломифен , претходно пред да забременам со претходното дете. Со него добив пред првиот роденден сега немам еве. И јас сакам зашто осеќам дека цел организам ми е кркамбар. Ај да помине жешково, во есен
@mariz Ne bese toa menstruacija samo eden den imav malku krvarenje i posle nisto. jas se plasam zasto od vreme na posle 3-5 dena gledam pomalku krv i toa trae samo malku i ne da se iscistam kako sto treba. Kaj prvoto poroduvanje pred pet godini isto doev no dobiv posle 6 meseci i sekoj mesec si dobiv na toj datum ama sega sum zbuneta ne znam zasto vaka.
40 дена од породување.Можно е да добив крварење ми престана пред 10 дена,а сега еве менструални болки и свежа крв.А дојам,нели треба време