Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    9.637
    Ах душо, ти мојата среќа ја имаш изгледа, со претходната бременост исто како тебе, никако да се отарасам од влошки. Исто само на доење беше синчето. Тоа ти е, жена е чудна работа :))

На Ladyyyy567* и srekice им се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еј ќути.Кога видов викам аман:D

3. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    12.938
    Иста среќници бев јас. Веднаш после 40 дена добив со синко, а го доев 11 месеци. Само што ми се намалија болните симптоми од кога бев девојка, или пак станав поиздржлива после пораѓај.
    За ова ќе видиме.

На srekice и Septemvri им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Не ми е обилно крварењето како што ми било,оскудно е но го има.Инаку болка не се ни осеќа.Баш ко што викаш,изгледа од породувањето отпнав за наредни години:D

На Septemvri, Presrekna и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  5. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Бебе е 4 месеци,а два пати веќе редовно добивам,иако сме на доење..и јас помислив ич не ме одмина|(Претходниот пат не осетив ништо пред добивање,немав болка,ми траеше нормално.Но сега еве трет ден сум,значи таков лош ПМС имав,ауу страшно нешто,со дерење,со нервози,криза за благо,главоболки со се комплет(facepalm):@А колку ми беше само обилна првите два дена ужас,многу крварев еве сега ми се намали наеднаш.Мене по принцип ми беше обилна,но сега ептен.Е добро е што немав болки.

На Стефанни27 и Presrekna им се допаѓа ова.
  6. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Мамички вака значи после пороѓај крварев нормално некое време на 37 ден од породувањето повторно обилно крварење и заклучив дека е веќе менструација одма ме нападна кучката:D после пороѓај не ме остави да се издишам иако го дојам малото мое ми траеше негде осум дена. А еве од вчера пак крварам ама не обилно туку по малку.закажав нагинеколог ама да ми прекине крварењево.страв ме фаќа дали е нормално вака дали на некоја од вас слично ви се случило.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Здраво да ве прашам .. се породив природно и циклус добив после 5 месеци.на 02.06 имав овој месец немам.2 теста правев негативни .. се случило вака на некоја од вас?

На Pabi19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    13 месеци од породувањето и уште немам добиено.
    нормално е, да одам на доктор?

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    14.414
    Најверојатно не е ништо, има многу жени што не добиваат по 1 година од пораѓање. Но сепак еднаш годишно треба редовна контрола на гинеколог, па заедно со тоа да ти направат ехо на јајници не е на одмет. Не треба да чекаш да се јави проблем за да посетиш гинеколог. Јас бев на 3 месеца по пораѓањето, чисто да знам како оди закрепнувањето.

10. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    913
    Јас сум 11 месеци породена ја доам малата и уште немам добиено. Коа бев на гинеколог сестрата ми вика последнА менструација и викам ааа 2017.и она цела во прашалници и викам го доам бебушот

11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Исто:rofl::rofl: нема раат

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Не ме поштеди ни мене, одма добив после 40 дена. Сеа се надевам ќе ослабам побрзо :D

13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    Јас не знам дали добив или не.
    Или ќе добивам :D
    Значи,вчера на два пати имав “крварење” ако воопшто можам и така да го наречам, но многу темна боја. Кафеава. Исто како што ми беше последниот ден од циклус претходно. Во многу мали количини, вчера цел ден и денес од сабајле е така.
    Дали не може да пробие бидејќи е поминато многу од последна менструација или нема везе?
    Од страв што е и како е си купив тест бе, леле:rofl:

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Здраво.
    Јас добив претхидниот месец на 06 ти после 13месеци од породувањето.
    Еве сега овој месец немам уште.
    Имам болки благи (да напоменам пред да останам бремена мн ме болеше при добивање, и сум добивала ко саат на 28 дена).. има место за паника бидејки касни или уште не е стабилизирано. Искуства?

15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    9 м поминаа, а вештерката ја нема. Искрено веќе се загриживам. Не знам дали да одам 3 пат на гинеколог. Бев еднаш на 6 недели и еднаш на 3 ипол м и матката си беше вратена и ми рекоа дека не добивам дека дојам. Но некако овој м се чувствувам подуена и одвреме на време ме пецкаат јајниците. Се си викам ќе добијам, но ја нема и ја нема. Не дека ми фали, ама голем паничар сум.
    Можеби има врска што бебе цица како новороденче по цела ден и ноќ, па пролактинот уште ми е висок.

16. angellaabee

angellaabee Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Добив точно на истиот датум од последната менструација. Точно една година Ама толку обилна како сега не ми била, не можам да се средам, влошки менувам на пола саат и пак се случува да прокиснам. А болки немам воопшто за разлика од пред да останам бремена. Не знам дали е нормално или да одам да си прашам

17. angellaabee

angellaabee Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5

Мене од ко прекинав да крвсрам, т.е од после 40 дена од породувањето ми доцнеше уште 2 месеци го доев синко. Секна млекото па ми дојде. А и баш кога бев на контрола и ко прашав зошто уште немам докторот рече не е страшно можи и 6м и 1 год да не добијаш. Ама дојде вештерката

На Leeona_ и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    23.777
    Мене ми дојде 5м после пораѓај, и многу се изнервирав тогаш :) Сакав уште некој месец раат да си бидам. Ама нема како јас сакам де :)
    Пред бременоста имав мнооогу болни циклуси, нон стоп бев со апчиња и пак тешко ми беше првите 2 дена. Знаев кога ќе ми дојде оти ме сечеше стомакот претходно.

Сега после пораѓај, не ни знам дека ми пробила ако не видам на гаќите лом. Немам никакви болки, воопшто, и многу ми е чудно што не знам кога ќе ми дојде. Плус, многу пообилен ми е циклусот сега, и протекувам нон стоп. Ме нервира тоа ептен многу. Сега ми трае и подолго од претходно, 6 дена секако имам.

Не ги сакам болките назад никако, ама па и не сакам волку да крварам.

Инаку, уште го дојам бебо, не приметив некоја разлика кај него во цицањето додека имам циклус.

На angellaabee и fana им се допаѓа ова.
  19. ifv

ifv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    209
    Здраво мајки,
    Јас се породив на 9ти јули, некаде 43/44 дена поминаа, еве веќе два дена имам флеки од розе крв на долниот веш, многу мали крукчиња, но не крварам воопшто, ни на бришење нема ништо..дали во прашање е циклус или ми е заостанато чистење од породувањето? Некоја со слично искуство? Инаку на доење сме

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Ако е светла крв подобро да те види гинеколог. Јас имав светла крв после 40тина дена по првиот пораѓај, ми дадоа капки за да ми престане.