И мене некогаш ми е така,сега последниот пат скренав додека добијам,со сите симптоми што ги наброи... Страшно!
Со првата бременост 50 дена и наредниот месец одма циклус и со втората 50 дена до крајот на август и сега чекам циклус
А јас да прашам ,што ако доите и ако ви дојде мензис , смеат да се пијат апчиња како Кафетин менструал? Јас само такви имам во фиокава , да се подготвам ако ми дојде порано , не сакам болки да трпам воопшто
Види прво дали ќе имаш болки. Јас имав многу болни менструации,значи исто како да се пораѓам...но сега после пораѓајот немам воопшто болки што е супер! Затоа види како ќе ти биде,иначе и јас доев па на два месеци од пораѓај ми дојде вештерката...
Јас имав болни менструации, толку болни што породилните болки, контракциите до 100 ги толерирав.... Зависи дали ќе имаш болки, јас имам пак обилни крварења но без болки
devojki beceto go dojamm veke 13 meseci prvata menstruacija poslem poragaj ja dobiv minatiot mesec a voj mesec mi kasni uste nemam dobino (bremena ne sum) nekoj so vakvo iskustvo? kaj vas po kolku vreme se regulirase ciklusot?
мене ми е чудно,10 дена крварев интензивно а после мнооогу малку дали еднаш на ден еднаш на два дена ќе ми потече... Нешто слично како бело перење само крваво
Исто...во екот на летото плус. А се надевав ке ме подзаборави За разлика од предходно сега не ми е толку болна,а и не е обилна како што ми беше
Леле,исто и јас значи хахах! Барем за пораѓај бевме спремни,а сега супер ми е,болки немам но сеуште обилно ми доаѓа...ама тоа не е проблем.
Се чудеа како лежам мирно а ЦТГ свири, не бележи контракции повеќе, до 100 одеа.... И ми викаа зш не дојде порано им викам чекам болки, па овие се ми викаат...
eve jas kje polnam 9 meseci od poroduvanjeto so carski i seuste ne e reguliran ciklusot non stop koga se brisav imav kapki krv a obilna menstruacija nemav. Bev na kontrolla kaj doktorot sto me operirase mi dade dabroston 10 dena dva pati na den. Toj rece deka kje prestane krvarenjeto dodeka gi pies no gledam deka deneska vtor den pak imam krvarenje i menstrualni bolki ima li nekoj iskustvo so ovie apcinja?
Konecno posle 14 meseci i kaj mene dojde vesterkata samo mnogu malce e kolicinski normalno e? Jas ocekuvav mnogu poveke
Pa normalna prvite tri dena poobilno posle se namali a sega uste koga mi dojde e pomalce i veke edna nedela i uste pomalce si imam
А да видиш и наредна како ќе ти биде и да споредиш? Ако забележиш нешто невообичаено консултирај се со гинеколог. Мене ми дојде на два месеци од пораѓај и ми беше иста како и претходно,само болки немам другите симптоми ми се исти. Ама не мора да значи дека ќе ти биде иста како претходно,се случуваат многу промени во телото после пораѓај,така да може сега нема да ти биде обилна.