1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Da vo pravo si fala ti sepak :*

На Стефанни27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Нема на што,само немој да се секираш.:l:
    Ако нешто не ти е океј,веднаш консултирај се со гинеколог.
    Јас вчера бев пак на контрола дека белото прање ми е многу чудно после пораѓај и докторката ми кажа дека е нормално затоа што се уште дојам,вика хормоните ти се измешани,затоа е така.
    Правев и брисеви и пап и немам ни инфекција ни ништо,а сепак со чудна конзистенција е.:lol:
    Тоа да ти било од хормоните.(facepalm)
    Па така може и кај тебе да е слична ситуација.:angel:
    Нели,како викаат бабите : - Не си веќе девојка,жена си и многу работи се сменети.:rofl:
    Убав викенд имај си!:sun::inlove:

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    Конечно и јас добив после 14 месеци.
    Болки никакви, за разлика од пред бременост кога имав страшни,неподносливи болки.
    Траеше само три дена, за разлика од претходно кога имав по 5-6дена, тогаш обилна сега оскудна..

Битно се стабилизирав:whew:

4. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    12.938
    Јас изгледа добив менструација точно на 2 месеци после пораѓај. Исто баш до ден и за синко добив пред 100 год:D
    Не мораше толку рано. Баш мислев ќе се спасам од влошки.
    Прашањето ми е дали сте забележале промена во доењето или количината на млеко при циклус?
    Дали се намалува млекото?
    Како беше за синко не паметам, мала бев;)

5. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Промена во количина нема. Најчесто нема никаква промена. Единствено што може да се случи е заради хормонална промена да дојде до задоцнување на рефлексот на испуштање па малце да е понервозно бебето, затоа што е навикнато пример млазот да дојде после 30 секунди, а во деновите кога е циклусот да биде тоа малку задоцнето.
    Без нервози само, нормално е тоа. Личи дека е промена во количина, а не е.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. @nchy

@nchy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    127
    Сакам да прашам мајки. Пред да одтанам трудна си имав редовен циклус на 28 ден, па откако се породив после 4месеци добив, па месец немав па пак добив....и еве неколку месеци пак е редовна да кажам секој месец. Од пораѓај има поминато 1 год и 3 месеци. Пред 20тина дена го одбив бебето од доење и сега овој месец ми доцни. Можно ли е со прекинот на доењето да се поремети редот на добивањето?

7. @nchy

@nchy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    127
    Сакам да прашам мајки. Пред да одтанам трудна си имав редовен циклус на 28 ден, па откако се породив после 4месеци добив, па месец немав па пак добив....и еве неколку месеци пак е редовна да кажам секој месец. Од пораѓај има поминато 1 год и 3 месеци. Пред 20тина дена го одбив бебето од доење и сега овој месец ми доцни. Можно ли е со прекинот на доењето да се поремети редот на добивањето?

8. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Кај мене нема раат, нема поминато уште 40 дена, а јас денес добив (во среда правиме 40 дена). И тоа обилно крварење, кога станав од спиење се изненадив. :?:
    Крварењето после пораѓајот многу кратко ми траеше, околу две недели, а јас и мм си имавме и односи у меѓувреме. Си мислев да не е нешто од тоа, ама дефинитивно добиено е, вчера имав страшни главоболки, кичма ме болеше премногу, а денес еве и слаби менструални болки имам.
    Кажете ми, смее нешто да се пие ако болките се појаки?
    Пред да останам трудна имав страшни болки при добиено, ми е страв пак да не ме фатат. Али ко за прв ден добиено, добро е. :)

9. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    И мене првата менструација по породувањето ми беше доста обилна, а замисли, јас од пороѓајот крварев 40 дена и одма си продожи крварењето од добиеното. Инаку, дури и ако доиш, против болки може да земеш парацетамол, ибупрофен, а краткотрајно и аспирин. Овие лекови се безбедни, ама сепак избегнувај подои саат-два по земањето.

На Mini90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.815
    Аспирин при менструација или било какво крварење не се зема, оти постои ризик од зголемено крварење.

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Затоа велам краткотрајно. Ако аспиринот се зема редовно, тогаш може, а не мора, крварењето да биде пообилно или подолго од вообичаено.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.557
    Допаѓања:
    37.848
    Не се чуди. И кај мене беше исто после вториот пораѓај. Ми доцни не ми е толку обилна.

На @nchy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.852
    Допаѓања:
    34.216
    Сакам да прашам преатанав да дојам прес 1 недела, после 3 г доечки стаж.
    Менст. Ми има се на се дојдено еднаш во јануари 2018 , април 2018, јули 2018,септември2018 па дури сега во мај ми беше последната менст. Од тогаш ни трага ни глас. Бев на гин се е во ред велеше дека е од доењето чисто се нема место за паника. Но ете мене ме јаде црвот дали сега од како престанав да дојам има панси да ми се регулира циклусот?

14. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Можно ли е да се добие менструација на неполни 40 дена по пораѓај? Има 38 дена поминато, и по пораѓајот крварев многу малку , едвај 1 седмица и тоа не беше обилно. Последните 2-3 дена имав како жолтеникаво исцедок, денеска свежа крв ама ептен малку. Дојам :o

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.065
    Допаѓања:
    24.326
    Јас циклус добив после 9 месеци прв пат, не беше обилно, нема болки како порано, супер ми е :) сега синко ќе прави година, иначе уште дојам.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.815
    Можно е. Јас со првото после месец дена од продувањето добив, со второто после 10 месеци. Различно е кај сите.

На AnnaPe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Дали има некаква поврзаност со имањето односи?

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.815
    Не. Никаква. Јас не ни имав односи, пошто царски породена, башка уште крварев, а добив. Бев на гинеколог да ми потврди. Ми траеше тоа крварење подолго од десет дена, па морав да пијам и Ерготил капки.

На AnnaPe му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    Деновиве имав зголемено бело перење. Последниве 2 дена беше со некоја бледо розова боја а вечерва на бришење имав слабо изразена темно црвена,темно кафеава... Дали е тоа предвесник дека ќе добивам? Да знам ако не да одам на преглед од понеделник.

20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Зголемен секрет, па пробивање, да, многу веројатно дека ќе добиеш наскоро.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.