Se porodiv pred 3 meseci prirodno. Posle eden 1 mesec imav blago krvarenje od 2 do 3 dena, oboj mesec mi dojde i mi traese 7 dena eve posle 1 nedela povtorno imam blago krvarenje bez bolki bez nisto.. ima li nekoj vakvo iskustvo i dali e normalno
Ај помош. Породена сум пред две години. Една година веќе имам менструација, последниве 3-4месеци ќе добијам имам нормално 5 дена ни завршува, после неколку дена пак крварам не како менструација не ставам влошка ама крварам. Стабилизиран ми е циклусот ама последно време се така и страв ме фаќа.
6 месеци после породувањето си имав нормална менструација, од Јануари па до сега, ми доаѓа преку еден месец, не сум бремена, правев тест, да помине лудницата со вирусот и директ на гинеколог.
За колку време добивте после породување? Со првото одма наредниот месец, а со ова еве 4 месеци сеуште немам.
Денеска ми дојде. Последна менструација на 25 Арпил, некако многу нетипична менструација е сега, ме боли стомак, немам сила за ништо, ама имам 2-3 капки крв, а обично имав многу повеќе, пред 2 саата ми дојде, се надевам дека ќе протече како што треба.
Дали е возможно да ми дојде менструација после три недели од породувањето? Имено, се породив на 6 јуни, пред една недела бев на контрола и ми дадоа ерготил капки за да се исчистам бидејќи матката не се чистела доволно. Во саботата ги прекинав капките, а сеуште имам крварење кое претпоставувам дека треба да го нема. Плус вчера и денес имам менструални болки.
Уште нема минато 40 дена, а јас пред 3 дена добив. Пред тоа си крварев ама по малку и некоја грда матна боја беше, па стана жолтеникаво и после тоа немав ништо ден-два чисти влошки фрлав. Е потоа кога потече.. Ептен обилно и жар црвено. Дури се исплашив, да не треба пелена да носам? Влошкиве на саат време ги менувам..
Здраво, јас со сличен проблем како тебе. Добив по 3ипол месеци од породување ,имав редовно менструација 6 месеци по ред, сега ми касни 5 дена. Правев тест негативен е. Дали се консултираше со гинеколог?
Мајки, дали менструацијата откако добивте прв пат по породувањето ви е редовна или не во првите месеци? Мене прв пат ми дојде после 13 месеци од породување ( во август ) па сега ми доцни.... Бремена не сум, а дојам се уште ... Малку се секирам :/
Со второто ми дојде после 8 месеци. Па немав еден месец и оттогаш ми иде секој месец. Со поголемиот ми дојде после 3 месеци. Редовно секој месец.
На мене буквално еден месец ми доаѓа менструација, еден месец не. Да сум имала ризични односи и така и така, ама не сум имала, ми оди мозокот на рак, ама мм ми кажа ако сум одела на доктор директно на психијатар а не на гинеколог
Јас имав редовно од јануари до јули,август ми каснеше,септември на време ми дојде Правев тест иако беа минимални шансите,негативен беше и добив по 7-8 дена
Моево дете уште малку 2години ќе полни а мене уште ми е хаос менструацијава. Добив по 11месеци. Не ми ич редовна, кога обилно кога мн малку. А за пред добивање тоа ужас , ме маваат жешки бранови па трески, па нервоза. Ја дојам уште малава.Некогаш ми оди умот на менопауза, некогаш на болест. Можно ли е на 35години менопауза? Како и.да е морам да одам на гинеколог да види што се случува.