На 17 ноември малиот полни 14 месеци. Уште немам менструација. И е сосем ок. Некои жени не добиваат и подолго од година, и ако е сѐ во ред на ехо прегледот и стандарден ПАП - не, нема никаква потреба "да се превземе нешто".
Да да.. затоа и ти пишав. Кај доилки се смета за нормално. Зошто би престанала? Само за да добијам? No thanks. На муабетов, мене матка ме искина 4 дена без престан. А ништо не се дешава. Одамна не сум се бафтала со менструација. Дали беше тоа нормално?
Веќе 4 ти ден како на тоалет гледам како ми обележува крв како да ми доаѓа. Дали вака потешко пробива ? Закажав кај матичната дури на 26 ти и ме загрижува дека сум со царски да не е некој проблем нешто.
Ти благодарам многу Не дека и мене ми фали менс Туку дека докторката така спомна Инаку и јас не сум спремна за да го одбијам Доењето ми е преубава врска со бебуш
Дали на некоја се случило после пораѓај да добие, и следниот месец најнормално како претходно на 27 ден. А следниот да касни?
Се измолзував нешто повеќе од месец и нешто поцицуваше. Сега е на ад. Порано си имав редовни циклуси. А сега не ни осеќам симптоми или било што како да ќе ми дојде наскоро. Обично ден два пред добивање си осеќам знам.
Не верувам дека е нешто страшно, ама за да си сигурна, консултирај се со гинеколог. Дали беше на преглед после породување?
Да да бев одма после првиот циклус бидејки ми дојде на 43 ден по породување. Се беше во ред. Ќе видам ако не добијам до понеделник ќе морам да отидам на преглед.
Дали вие што добивте поприлично брзо како мене (после 2 месеци) а доите, следниот циклус ви беше редовен?
Со првото после 2ипол месеци добив и од тогаш редовно, сега со второ на 4 месеци добив па се надевам дека ќе си биде редовно..
Се среди ли? Иста сум ко тебе со доење и ад буквално, добив првите два нормално, третиов пат на 21 ден ми дојде и плус еве 12ти ден имам по малку како дочистување. Не знам што ми се деси, ептен ми е изреметено, закажав контрола на 10 ти ќе идам да направам пап.
Ми доцнеше 10 деена. Но јас не дојам, првиот месец молзев и пробувавме со доење но сепак ми дојде. Тие што дојат нормално е цилкусот да им е пореметен, а јас не па затоа се загрижив но ми дојде и најнормално беше и помина. Јас правев и пап и испадна наод некој ASC US но патолог ми рече можеби се појавило зошто сеуште матката се опорсвувала од бременоста и да направам нов за некој месец. Ама каснењето со хормоните е поврзано . Ќе се регулира најверојатно. Јас не отидов на гинеколог. Кога ќе одиш пиши ако сакаш што ти кажал за циклусот.
И јас не дојам, исто се мачев со измолзување, се разболев и снемав. Бебушка е на ад од втор месец... Тогаш и добив прв пат. Втор на 28 дена (7 дена) , трет на 28 исто, 4тиот на 21 ден и тоа она баш обилен, лом се правев, еве два дена немав, сега имам пак малце, колку улошки да прљам. 12ти ден ми е. Не знам што ми е , ама ќе пишам секако, закажана сум во 11, после тоа ќе пишам.
Мене тска ми беше првиот циклус , обилен и ми заврши па потоа пак како некој кафеав исцедок имав без веза и ког аоридов на преглед с ебеше во ред. Не грижи се хормоните додека се нормализираат ќе се среди. Незнам како сум разбрала дека сегс е на комбинирано и ад и доење мене на 26 ми идеше а последнипв пат 36 но деновите пред да требаше да добиам имав баш како исцедок за овулација и ми беше чудно , па кога ми закасни си претпоставив касна овулација дека сум имала сега ќе видиме како ќе биде следната.инаку пред тоа со години редовно ми доагаше на 26-28 дена на периоди меенуваше