Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Здраво ноември се породив крвави 4 5 дена ама слабо после 10 дена добив менструација не доам и природно се породив од тогаш ова ми е 3та менстр ама претходниот месец и сега добивам трае 6 дена завршува и после 4 5 дена пак крв не обилна менстр ама пак има доволно крв дали е нешто страшно или е нормално.. И имам исто грчеви како за менстр

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас мислев изрод сум што добив толку рано, се породив природно и дојам. Бебе е 2 и пол месеци и вчера добив.:doh:
    Не очекував ич толку рано, не е фер нема ни година кај што забременив :^) (последна менструација лани во февруари)
    Може ли да се случи да се намали млекото или некој др проблем со доењето заради менструацијата? @Kaetana ?

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Не сме ние таа среќа:)
    Со првото доев добив на 3 месеци не смена ништо во однос на доењето.
    А сега после 40 дена(facepalm).
    А ако нешто мрзам тоа е да имам добиено.
    Што убаво по една година не добиваат:)
    И совет мој ако не планирате бебе за скоро чувајте се:rofl: изненадувачки е како уште не сме средени со хормони па затоа брзо забременив јас:rofl::rofl::rofl:

На Lovebug01 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  4. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Не си сама женска, и јас добив на точно 40 дена од раѓање, сега е 2 месеци ќерка ми :sweat: исто природен пораѓај, само на доење е. Но не сум приметила намалување на млекото или нешто слично за сега :?:

На Lovebug01 и Осе им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Можно е да е и циклус ,најубаво ќе ти каже гинеколог.
    Јас добив вака исто како ти што опишуваш. Кога бев на преглед му кажувам вика добро колку месеци е бебе и колку пати доби ,викам бебе 4.5 месеци јас добив 3 пати . Вика ова не да е ретко ,ептен малку жени така добиваат ама ете јас во ретките влегов.
    Природен пораѓај , ексклузивно доење.
    @Lovebug01 јас ќе си земам за право да ти одговорам ,како беше кај мене .
    Тие денови бебе беше понервозна ,не дека немав млеко ,имав ама ете понервозна некако беше и затоа пиев од чајот за доилки. Дали количински се намалуваше или беше послабо не знам ,битно откако ќе се напиев чај некако подруга беше. Е сега читав негде дека поради хормонот кој го лачи стресот се намалуваа хормонот за отпуштање на млекото ,и затоа во тие или периодите кога сме под стрес ни се чини дека е намалено млекото.

На Lovebug01 и kanella им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Забавено е испуштање на млеко, затоа бебето може да е нервозно. Но не мора да значи.

Јас добив по 8 месеци и малку ми беше. ]:) Сакав да немам циклус додека дојам.
    Еве @Presrekna си има среќа и уште немаше добиено пред неколку месеци, а бебушка и беше 12 13 месеци.

На Lovebug01 и Осе им се допаѓа ова.
  7. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Мене ноември и декември не ми дојде менструација, дури на 05.01 и уште сум, почнав да имам кафен исцедок, ама кога дигам нешто тешко пак се појавува крв.
    Имам закажено кај гинеколог, ама ептен ми е страв што ќе каже.

8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    A не ти кажаа тешко дека не смееш да дигаш ?

9. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Не, кој да ми каже, сега закажав термин на гинеколог.
    Ептен ми е пореметена менструацијата последните 6 месеци, еден месец ќе дојде, еден не,2 месеци нема да дојде па крвари по 20 дена.
    Баш приметив сношти на работа дигнав тешко, сега пак имам свежа крв.
    Цело време му зборувам на мм, ако излезе некој канцер, дефинитивно не сум за гинеколог туку за психолог:D

10. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    А колку време помина од пораѓај ?
    Мене и во болница и гинекологот потоа ми рекоа тешко ,освен бебето секако ,да не кревам.

11. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Сега во Март, 2 години откако сум породена.

12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ааа јас мислев тазе... ништо гинеколог само може да каже што е како е.

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    Сеуште немам:D. Ближи бебе 18 месеци. Од ноември 2018 немам менструација. Вчера бев на гинеколог за пап. И понатаму ќе немаш ми рече:dance:рече др, заради слаб ендометриум. Ми рече ккао девојче пред да добие сум била
    Друго се е ок. Јас после киретажата 2013 со почеток на сепса ми беше речено дека нема да забременам повеќе и ако случајно се фати толку тенок ендометриум нема да доноси плод. Но Еве ја бебешка пркоси на медицината. Може и тоа е причина кај мене. Но до 2 години со доење се толерирало аминореа. А дојам како новороденче.
    @Lovebug01 јас за првото пред 16 год до 40 дена крварење, после 2 недели на 2 месеци добив. Доев 10 месеци но при добивање од хормоните млекото менува вкус или тешко слегува млекото. Но не е кај сите исто. Ако тие е прво дете надевај се како мене за второто веќе 2 год и 3 месеци немам добиено(y):rock:

На Lovebug01, Happyinlove, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Циклусот после пораѓај редовен ми треба да е ако дојам? Само на цицање сме и добив минатиот месец но многу малку претходно сум имала обилни циклуси а овој месец гледам го нема... Ме замислува:smirk:

15. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Јас бев на преглед вчера, се е добро, ми кажаа ако пак крварам толку многу да си закажам пак.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    И јас истово се прашувам.. минатиот месец добив после 2 и пол месеци од пораѓај, а сега ми касни 4 дена. Валда нормално е, дека доиме,а? Си велам, не би требало да е она другото :lol:

17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Па веројатно, мене 2 недели ми каснеше :)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Dobiv posle dva i pol meseci poroduvanje menstroacija sega mi kasni 9 dena normalno e?????

19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Може да има многу причини за доцнење. Почни со тест за бременост ако има шанси да е тоа.

20. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

Ауф јас така 16 дена не дишав дома... Беба ми е 5 месеци ми каснеше 16 дена пукнав, се плашев оти царски сум но ми дојде добро е малку пообилно од претходните но тука е битно хахах