Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Mene bebe mi e 3 meseci nema osnov da sum bremena ama sepak da si napravam test jas...

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ми каснеше 4 дена и ми дојде најнормално :)

3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Ако сте имале секс без кондом има основ.

4. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Ke kazi denes testot za bremenost ako sum bremena tesko mene

5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Зошто тешко тебе? Ако сакаш уште едно бебе ке го задржиш, ако не си спремна, абортус е опција.

6. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Tesko mene deka sum so carski rez i mi e rano za bebe no ako sum bremena nema da abortiram osven ako doktor mi reci deka e rizicno

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    2.580
    Добив, меѓутоа не обилно како нормална менструација, туку малку само како да капеше. И еве 10 дена сеуште како да крварам, но по малку, темно кафена крв.
    Многу ми е чудно.
    Инаку породена сум точно пред 1 година, а прв пат добив после 9 месеци.
    Закажав на гинеколог, но некој со слично искуство?

8. Capricorn1

Capricorn1 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Мамички добив 39иот ден после породувањето иако дојам. После 27-28 дена пак добив и сега ми доцни 3 дена. Вчера правев тест, нема ништо. Нормално ли е, после колку време се регулира или да правам друг тест па и на гинеколог да си појдам?

9. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Добив вчера, 10ипол недели по породување (facepalm)
    Се надевав барем неколку месеци ќе бидам раат ама што е тоа е...
    Не е обилно за сега, нормално е, се надевам вака ќе остане.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Slicna situacija kaj mene 2ra menstroacija dobiv so 11 dena zakasnuvanje ne bev na ginekolog ama ako pak mi zadocni 10 11 dena naredna menstroacija ke odam

На Capricorn1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Има ли некоја вакво искуство? Породена сум пред 4 месеци, добив прв пат после 2,5 месеци и потоа уште еднаш со закаснување од 4 дена. Сега според календар треба да добијам на 27 март. Веќе неколку дена имам кремав исцедок со кафеави конци како белка од јајце ..Можно е да е овулација? Никогаш не ми се случило ова меѓу менструации..Чекам да добијам па да закажам на гинеколог, ама извадена сум од памет што може да биде.

12. MissLiebermann

MissLiebermann Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    23
    Lovebug jas slichno kako tebe imav zakasnuvanje na ciklusot posle poroduvanje, nishto strashno ke si se vrati se vo normala sepak si pred 4 meseci.Kaj nekoi I po poveke od 6 meseci treba vreme da se sredi ciklusot .A za toa iscedokot kako mislis so konci?

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Како белка од јајце е, но кремава боја и како измешано со кафеава крв, како конци во секретот. Пред некој ден покафеав беше, сега е светол (кремава боја).

14. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Мајки дали имала некоја слична ситуација како мојата.. од вчера имам ненормални болки позади кичмата и стомакот, и плус желудникот исто како породилните и имав исцедок малце розев, мислам дека е почеток на менструација, дојам и немам добиено 4 месеци воопшто, и повраќав многу денес... само парацетамол имам пиено.. еве уште желудникот и грбот позади ме болат а немам крварење тоа нормално што треба.. инаку пред бременоста имав редовен циклус и понекогаш болки во грб и доле стомак али издржливи и кратки,, ова не , многу појаки

15. Iv@nn@

Iv@nn@ Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Dobro vecer feminki, jas sum nova na forumov no i imam problem sto se nadevam deka ke mi pomognete ako ste go imale toa iskustvo. Vaka porodena sum pred 9 meseci seuste nemam dobieno pred 3 dena pocna dole da me cesa i da mi tece sekret bel so neprijaten miris kako na riba, no i osekjam tapi bolki vo dolniot predel na stomakot itoa konstatno celo vreme. Na ginekolog bev pred 2 meseci se bese vo red i mi kaza deka nema da dobijam za brzo sega povrorno zakazav za brisevi. Pa ke moze li da mi kazete sto bi mozelo da bide go imala li nekoja istiot problem?

16. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    Ако ти е утеха породена сум пред скоро 20 месеци и сеуште немам добиено менструација, но сеуште дојам. Исто пред 2-3 месеци бев на втор преглед после пороѓајот за пап тест и ми рече дека за брзо нема да добијам. Исто и јас одвреме навреме имам некој бел секрет, за тоа др ми даде вагиналети и ми рече дека од тоа што не добивам некој хормон е низок па предизвикува таков секрет
    Земи брисеви па ќе видиш од што може да биде.

17. Iv@nn@

Iv@nn@ Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Фала за оговорот за одвоеното време. За две недели ми закажаа за брисеви па ќе видам како ќе излезат резултатите. Во меѓувреме правев и уринокултура се бепе во ред никаква инфекција никаква бактерија, правев и тест за бременост итоа 2 и двата негативни, а долниот дел на стомакот сеуште не боли и го осеќам дека ми е надуен. ☹☹

18. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Dali na nekoja i se slucilo po priroden poragjaj da krvari 40tina dena na pocetok obilno pa mi stavija inekcija.pa nemav 2 nedeli pa pak krvarenje 7 dena ne obilno po malku si ponisliv sum dobila. Pa po 3 nedeli pak 5 dena krvarenje po malku. I sega po 10 dena pak pocnuvs

19. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.827
    Мајки, после колку време од породување добивте циклус? Ќерка ми е 16 месеца и сеуште немам добиено. Иначе сум породена царски рез и сеуште се доиме. Дали има простор за паника или пак не?

20. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    2.261
    Мајки кога добивте прва менструација после пораѓај?