Tesko mene deka sum so carski rez i mi e rano za bebe no ako sum bremena nema da abortiram osven ako doktor mi reci deka e rizicno
Добив, меѓутоа не обилно како нормална менструација, туку малку само како да капеше. И еве 10 дена сеуште како да крварам, но по малку, темно кафена крв. Многу ми е чудно. Инаку породена сум точно пред 1 година, а прв пат добив после 9 месеци. Закажав на гинеколог, но некој со слично искуство?
Мамички добив 39иот ден после породувањето иако дојам. После 27-28 дена пак добив и сега ми доцни 3 дена. Вчера правев тест, нема ништо. Нормално ли е, после колку време се регулира или да правам друг тест па и на гинеколог да си појдам?
Добив вчера, 10ипол недели по породување Се надевав барем неколку месеци ќе бидам раат ама што е тоа е... Не е обилно за сега, нормално е, се надевам вака ќе остане.
Slicna situacija kaj mene 2ra menstroacija dobiv so 11 dena zakasnuvanje ne bev na ginekolog ama ako pak mi zadocni 10 11 dena naredna menstroacija ke odam
Има ли некоја вакво искуство? Породена сум пред 4 месеци, добив прв пат после 2,5 месеци и потоа уште еднаш со закаснување од 4 дена. Сега според календар треба да добијам на 27 март. Веќе неколку дена имам кремав исцедок со кафеави конци како белка од јајце ..Можно е да е овулација? Никогаш не ми се случило ова меѓу менструации..Чекам да добијам па да закажам на гинеколог, ама извадена сум од памет што може да биде.
Lovebug jas slichno kako tebe imav zakasnuvanje na ciklusot posle poroduvanje, nishto strashno ke si se vrati se vo normala sepak si pred 4 meseci.Kaj nekoi I po poveke od 6 meseci treba vreme da se sredi ciklusot .A za toa iscedokot kako mislis so konci?
Како белка од јајце е, но кремава боја и како измешано со кафеава крв, како конци во секретот. Пред некој ден покафеав беше, сега е светол (кремава боја).
Мајки дали имала некоја слична ситуација како мојата.. од вчера имам ненормални болки позади кичмата и стомакот, и плус желудникот исто како породилните и имав исцедок малце розев, мислам дека е почеток на менструација, дојам и немам добиено 4 месеци воопшто, и повраќав многу денес... само парацетамол имам пиено.. еве уште желудникот и грбот позади ме болат а немам крварење тоа нормално што треба.. инаку пред бременоста имав редовен циклус и понекогаш болки во грб и доле стомак али издржливи и кратки,, ова не , многу појаки
Dobro vecer feminki, jas sum nova na forumov no i imam problem sto se nadevam deka ke mi pomognete ako ste go imale toa iskustvo. Vaka porodena sum pred 9 meseci seuste nemam dobieno pred 3 dena pocna dole da me cesa i da mi tece sekret bel so neprijaten miris kako na riba, no i osekjam tapi bolki vo dolniot predel na stomakot itoa konstatno celo vreme. Na ginekolog bev pred 2 meseci se bese vo red i mi kaza deka nema da dobijam za brzo sega povrorno zakazav za brisevi. Pa ke moze li da mi kazete sto bi mozelo da bide go imala li nekoja istiot problem?
Ако ти е утеха породена сум пред скоро 20 месеци и сеуште немам добиено менструација, но сеуште дојам. Исто пред 2-3 месеци бев на втор преглед после пороѓајот за пап тест и ми рече дека за брзо нема да добијам. Исто и јас одвреме навреме имам некој бел секрет, за тоа др ми даде вагиналети и ми рече дека од тоа што не добивам некој хормон е низок па предизвикува таков секрет Земи брисеви па ќе видиш од што може да биде.
Фала за оговорот за одвоеното време. За две недели ми закажаа за брисеви па ќе видам како ќе излезат резултатите. Во меѓувреме правев и уринокултура се бепе во ред никаква инфекција никаква бактерија, правев и тест за бременост итоа 2 и двата негативни, а долниот дел на стомакот сеуште не боли и го осеќам дека ми е надуен. ☹☹
Dali na nekoja i se slucilo po priroden poragjaj da krvari 40tina dena na pocetok obilno pa mi stavija inekcija.pa nemav 2 nedeli pa pak krvarenje 7 dena ne obilno po malku si ponisliv sum dobila. Pa po 3 nedeli pak 5 dena krvarenje po malku. I sega po 10 dena pak pocnuvs
Мајки, после колку време од породување добивте циклус? Ќерка ми е 16 месеца и сеуште немам добиено. Иначе сум породена царски рез и сеуште се доиме. Дали има простор за паника или пак не?