Да се пријавам тука. После 22 и пол месеци од пораѓај и 31 месец од последна менструација (далечната 2018 )добив циклус. Не беше нешто поразличен од претходно, само траеше 1-2 ден подолго и пообилно. Сега чекам деновиве пак, но нема . Да нагласам сеуште дојам. Бремена не сум сигурно, ама палавка овие недели пак се обеси на цицка заради топлото може ги пореметила пак хормоните. Ќе си чекаме. Ретко како мене две години да се нема циклус, но еве сведок сум дека може
Тој кафеавкаст исцедок после две недели од циклус е периодот на овулација. Ништо страшно и ненормално.
Продолжено крварење, (не менструално) се јавува заради не балансирани хормони. Ако доиш, заради Пролактинот е. Му треба време, ќе се среди. Јас добив точно на 2 месеци после породување, кај мене после првата менструација, после породување ми доцнеше некои 10 дена, наредната. После тоа се врати во нормала, еве веќе 2ипол години е се во ред. Му треба време, не се секирај, само следи денови, за да не останеш бремена пак
So prvoto dobiv odma i jas posl 2 meseci i se na vreme nikakvi problemi. So vtorovo uste nrmozam da se opraam so menstruacijava i po 6 meseci. Inaku na doenje sme da pocnavme so vkuaovi ama 95% uste na doenje. Se prashuvam do koga ke trae samo ti blagodaram mn na odgovorot
I jas na prvoto dete nemav 2 godini i 5 meseci ciklus a na vtorovo si dobiv na 7 miot mesec i seuste go dojam.. Toa se nasi ludi hormoni
Се породив крај на Април. Прв пат добив одма после 40те дена, после тоа уште еднаш на 30+ дена како што си добивав пред бременост, а сега добивам трет пат, на 20 дена што никогаш порано не ми се случило. И овој и претходниот пат почнува со кафеаво и продолжува со црвено, не многу обилно.. Претпоставувам нормално е, се стабилизира веројатно организмот не знам.. Ме интетесира какви се вашите искуства?
Јас сеуште немам добиено,на 6мај се породив. Крварев 40 дена, асега деновиве почна болки во јајници, оштри и кичма. Кога бев на преглед матичната ми ксжа, ендометрумот почнал да се задебелува али рано било. Нека дојде да си бидам раат. @Bella_Stella може е глупо да те прашам, ама како си?
Може доиш па затоа уште немаш добиено. Се враќа организмот во нормала, треба време сигурно и во едниот и во другиот случај.. Инаку се трудам секој ден да бидам добро.. Некогаш оди, некогаш не.. и така во круг.. Се учам да живеам со судбината и тоа е.. Се надевам дека сте добри со бебенцето, уживај во мајчинството.
Дојам да, ама со малиот добив кога имаше 4ипол месеци. Сега уште нема. Сакам секој ден да бидеш се подобро, не е лесно.И ти сакам да ја осетиш таа среќа што поскоро. Чувај се и мисли позитивно. Те гушкам.
Мајки пред 20 месеци сум породена со царски рез, и еве веќе последните 2-3 месеца добивам но до претходниот пат ми беше како повеќе кафено, а еве сега црвено но ми трае по 2 недели. Дали некоја се соочила со вакво нешто или? Утре ќе ѕвонам кај матичната да закажам преглед ама вака на добиено не знам ни дали ќе ме прегледа.
se porodiv pred 43 dena prirodno. uste imam krvarenje, ne mnogu obilno ama dovolno za vloska da stavam. me plasi toa sto na nekolku pati mi se slucuva na napon za wc da prokrvaram od napred sveza krv. cudno mi e zasto veke mi protekuva samo potemno. zosto pak mi se pojavuva sveza krv? se soocila li nekoja od vas so ova?
Јас крварев многу,цели 10 ден со парчиња и свежа крв за 20 дена после тоа пак добив и траеше 8 дена исто обилно...не се плаши одмарај повеќе и пиј течности повеќе,исто и консултирај си се со гинекологот што те води ако ти е премисла
da,obavezno, zakazav veke pa ke vidam. cudno mi e sto prekinuva i posle odednas pak prokrvavuva, moze ke treba kapki da mi dade
Дали може да касни менструацијава затоа што дојам, добив поссле 4 месеци од пораѓај и еве сега следниов месец ми касни 36 ден.
Zdravo zenski Kako vi bese krvarenjeto posle poragaj so carski jas krvarev dve nedeli ama ne mnogu do vtornik 40denea Eve denes pak krv dali e normalno
Porodena sum so carski na 13ti juli, krvarev okolu 3 nedeli, vo vtornikot bev na ginekolog rece deka e se vo red, no od togash pocnav da krvaram po malku, znam deka e menstruacija no sega imam kako temna, kafeava krv normalno e?
Да, може. Не бев царски, ама и јас добив на околу 40 дена. Нормално е, заостаната крв која се задржала во матката.