Мене ми се поремети се после пораѓај,на првиот преглед матка,јајници пефект, Почнав обилно да крварам на секои 20 дена,болки во стомак,грбот,кичма,малаксаност,вртоглавици,депресија,параноја,покачен холестерол,уште што не,крвна слика супер јас не,па фала богу направив на време преглед кај интернист и испадна дека имам проблем со тироидната,сега лечам тироидна и обеќаат дека се ќе ми се среди.....не сакам да исплашам никој само сакам да апелирам да си правите контроли за тироидната на време,ептен е гадна и може све да зафркне....
Kakva vi beshe prvata menstruacija? Pogore pishav deka po malku krvarev ama od vtornikot pocna mnogu obilno, i mislam deka sekoj den se poishe i poishe krv tece. Kolku vreme krvarevte obilno?
Точно 3 месеци по породување од вчера имам многу темен исцедок, а на бришење црвено. Ова ќе да е менструација нели?! . Ќе ми влијае ова на млекото или не? Градите скоро цела недела ми се меки. На ад сме и плус доење.
Posle priroden poragaj krvarev samo 20 dena potoa 20 dena bev cista osven nekoj zolt iscedok kojsto go imav edna nedela i tolku , vcera pominaa 40 dena otkako se porodiv a eve denes povtorno pocnav da krvaram, e sega ne znam dali e menstruacija ili pak uste se cistam..koga vi dojde vam posle poragaj i normalno li e ova? Ke odam na kontorola sledna nedela ako mi prestane krvarenjeto..
Јас веќе 5 месеци сум породена природно, сеуште немам циклус. Вчера и завчера имав некои остри болки во кичма и доле. Едвај чекам да добијам, многу ми делува на расположение.
A posle toa celo vreme ti doagase sekoj mesec ili samo ednas dobi pos 40 dena pa slesnite meseci nemase?
A doese li ? Posto imam slusnato kao demek ako ti dojde menstr ke se namalelo mlekoto na majkata, ne znam kolku e tocno ova ..
Како заклучија дека имаш проблем со тироидна преку хормоните или правеше ехо?? Кај мене ехото искочи ок, а хормони не проверив. Можно ли е да е пореметена функцијата, а на ехо да е нормална?
Јас добив денес, ми паднал камен од срце невидено . Боли ама не толку, како кога имав циклус кало девојче. За 2 месеци пап да правам, е од тоа чепкање внатре налет.
Јас добив кога бебе беше 2+. Претходно до 40 дена имав лохии, де жолто, де светла крв ама оскудно беше. Кога добив беше баш светла црвена крв првиот ден, вториот веќе потемна, како секогаш кога имав добиено. Ми траеше 4 дена. Не ми беше редовна првите 4 месеци. Добив еднаш на 20 дена, па следната ми каснеше 10 дена. Дури не осеќав ни дека добивав, никакви симптоми. Инаку да напоменам дека дојам цело време. Има поврзаност на хормоните што ја регулираат лактацијата и менструацијата, па најчесто како резултат на намалување на млекото се добива менструација, а не обратно. Но тоа не значи дека немаш млеко туку дека можеби се воспоставила убаво лактацијата. Таман се порадував дека имам безболни менструации и откако бебе направи 9 месеци си се врати по старо-болки во кичма и стомак, омалаксаност на прв ден добиено, исто како пред да останам трудна.
Ti blagodaram na odgovorot.Ke vidime kaj mne kako ke bide od sledniot mesec dali ke dobijam pak ili ke me odmine.Inaku i nas sega nemav nikakvi simptomi za dovaganje bukvakno nisto ne osetiv eve vke 3 den i si krvaram bas kako i ored da ostanam bremena,porano imav 4 dena menstruacija sega ke vidime dali taka ke ostane.Se javiv kaj maticniot mi kaza deka e normalno i deka ponatamu ke se regulira se kako sto treba. I jas doam i imam dosta mleko vo gradite,ali zabelezav deka toj den koga mi dojde ke mi prsnea gradite isto kako koga mi dojde prviot oat mleko, morav da se molzam.bidejki na ednata grada mi se pojavi i grutka pa se molzev i masirav pomina.