Можно е. Докторот што ме пораѓаше ми рече бидејќи доиш може да ти дојде по еден месец,може по една година и во двата случаи е се нормално.
Скоро 6 месеци после пораѓај. Од сабајле имам бледо розева крв само на бришење по две три капки. Еве сега немам. Нормално е? Немам ни менструални болки ништо
Здраво породена сум пред 6 ипол м. циклус се уште немам бидејќи сме на доење. Сакам за брзо уште едно бебче меѓутоа матичниот ми кажа дека сеуште не се фоемирани јајце клетките почнуваат ради доењето откако ќе потпорасне и кога ќе цица помалце тогаш ќе почнат. Со тоа што ми кажа да си пробувам може ќе се фати меѓутоа јас незнам кога ми е оволацијата немам осет неможам да определам а и не сакам да се разочарам дали има некој со слично искуство или поминал низ тоа, знае?
Мами, јас добив два месеци после пораѓај. Наредните месеци добивав како што треба. Претходниот месец имав овулација ( барем мислам така според исцедокот ) во периодот кога требаше да добијам. Фактички ми каснеше недела и пол. Месецов пак исто ми се дешава. Овулација имав околу 20тиот ден, и сега ми касни пак 9 дена. Бременост исклучена. Закажано е за на гинеколог, ама во меѓувреме да прашам дали некоја имала вакво искуство и дали нешто посебно треба да се испита?
50 дена откако се породив и пред некој ден ми дојде мислам тоа дека е 5 дена ми траеше и ве престана т.е денес нема ништо. Само што многу брзо ми дојде а баш планирав на гинеколог да одам, ќе одам наредната недела.
44 после породување ми дојде oд 21ви до 25ти август ми траеше и денес пак ми дојде изгледа бледо розева крв е сигурно не е сеуште пробило, нормално ли е толку брзо да ми дојде пак?
Додека да се регулираат хормоните што може да потрае, особено ако доиш, може и порано и подоцна, па и да не добиваш некое време. Можеби е периовулаторно крварење, ќе процениш по времетраењето и обилноста.
Кај мене беше така до скоро секој месец по две три капки розево на бришење а менструација нигде не дојам ама еве сега скроз ми застана више немам менструација
Месец и пол после пораѓај денес на бришење имав исцедок како крв како кафенкаст не знам точно бојата баш. Сега пред малку на бришење имам како кога веќе ти завршила менструацијата. Да не ми дојде менструација?
Ај да прашам. 3 месеци породена, не дојам. Сеуште немам менструација, многу долго крварев после пораѓај обилно 2 месеци, да напоменам дека сум и со полицистични јајници. Нормално ли е уште да немам менструација бидејќи како што знам ако не доиш доаѓа првиот месец најчесто.
Нема врска доење со менструација и кај тие што дојат може веднаш да им дојде меснтруација а и немора и обратно.
Јас на бришење немам ама затоа без секојдневна не ме бива. Денес цел ден само некои точки ко стара крв на секое одење во тоалет. Сега последно малце пообилно, ама не премногу пак. Земав ставив обична влошка да не добијам. Вака немам некои симптоми, а ко бев и на преглед пред 20 дена ми рече не гледам дека скоро ќе добиеш. Со првото добив после 6 месеци.
Можно е да добијам менструација 36ти ден после породување? Крварев само првите 2 недели, после само исцедок жолт имав, некогаш и ништо. Вчера кафеаво на влошка имав, баш како пред добивање.. денес гледам крв,баш убаво, онака ко за прв ден..