Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Здраво мајки, тука сте поактивни па ќе прашам, а ако е за друго место постов нека го тргнат.
    Добив прв пат, бебе е 8+. Преобилно ми е, за 2 часа е преполна ноќна улошка и тоа. Во принцип ми била обилна така 2 и 3 ден ама ова е над сите мои познавања за обилност. Колку што прочитав нормално било бидејќи е подебел ѕидот на матката пто треба да се исчисти ама баш се загрижив. Секогаш ли ќе ми е вака или ќе се нормализира?

2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Кај мене се нормализираше. Првите 2-3 пати беше пообилно потоа се врати како порано.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.146
    Добро утро мајки.
    Пред недела и пол имав циклус.
    Денес се разбудив со огромни болки како игли...не можам да седам.
    Можно е да е овулација?
    Прв циклус ми беше два месеци после царски.

4. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    Можно е да е од овулација, можно е и да е некоја циста. Ако болките се неиздржливи посети гинеколог :)

5. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    2.702
    Доби ли?
    Можно е да е и цистит.

6. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    Можно е јас имам многу болна овулација, болките ми се нула од добивање спрема тие од овулација

7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    После колку време ви се регулираше менструацијата? Јас додуша уште асално немам добиено изгледа. Еднаш крварев во декември неколку дена, еднаш на 7ми јануари "добив", ама како да не беше менструација тоа. Не крварам нормално, ниту обилно, туку како по 5-6 капки на ден, и тоа не секој ден со ред. Немав ниту болки. Пред бременоста не сум имала вакви менструации, секогаш ми беше точна, со нормален тек и со силни болки.

8. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.397
    Мене ми е удрена со мокар чорап менструацијата скроз.
    Прво добив 2 месеци после пораѓај, 4 месеци добивав ко под саат. Со нормално крварење, без болки.
    Па тогаш почна да ми касни, па да крварам апла, па овулации крвави не знам ти шо се не.
    Па пак се среди. И месецов пак ми каснеше 10 дена, ќе го запалев маж ми и ќе го изедев фрижидерот тие 10 дена и крварам ко дупла менструација да сум добила. На лото

9. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    По околу година и пол од вториот пораѓај, добив после 8 месеци, па ми доаѓаше на 40 дена некое време е тука мислам дека се мрднував од 28-40 ден, по првиот на 4 месеци и беше нормално на 28 дена,после секој пораѓај се менуваше кај мене, после првиот и вториот болки немав супер бев дури и чудно ми беше, ама после спонтаниот ми се изремети скроз почнав да добивам од 21-25ден, со ненормални болки :wasntme:

10. Cinderella92

Cinderella92 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    19
    Мами полниме 6 месеци, а јас уште немам добиено менструација, спонтано породена. Има ли простор за грижи?

11. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.397
    Не

На Maca Macka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.588
    Јас добив 14 месеци после породување. 7 месеци одтогаш и сѐ уште не ми се регулирани циклусите.

13. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    Јас сеуште немам добиено, 5 м од пораѓај. Бев на гинеколог ми рече дека е нормално, дојам инаку.

14. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.761
    Ај да си ја кажам и јас маката :)
    Породена пред 6 месеци, после 4 месеци си добив. Овулацијата си ја почуствував со болки и после 14 дена ми дојде тогаш. Од тогаш еве 2 месеци абер нема да се појави.
    За разлика од скоро сите тука јас сакам да ми дојде, некако мислам дека со тоа хормоноте и психата ќе ми се стават во ред.
    Последниве 2 дена чуствувам остра болка како со шило да ме дупчи буквално некој кај левиот јајник. На преглед бев после 4 недели од пораѓај и од тогаш не сум била. Ако продолжи болкава уште денес утре секако ќе одам.
    Прашањето ми е, можно ли е овулација ако е само во лев јајник остра болка? Или што би можело да биде ако има некој слично нешто?

15. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.397
    Можно е. Јас имам болни и крвави овулации у последно време..

16. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.761
    @LiquidLuna да ти кажам 300 филма во глава ми се свртеа, па отворив тука читнав дека можда и да е овулација, ќе видиме. Фала ти на одговор
    Ова бре лудило е да си жена!
    После првиот пораѓај ништо не ми беше, се супер, вториов затоа ме измести

17. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.934
    Допаѓања:
    20.397
    Јас од првиот се изместив скроз, вториот сигурно ќе ме доремети ]:)
    Ми се мавнаа флешбекс овој месец, дека имав имплантациско крварење пред позитивен тест и месецов имав покасна овулација, очигледно навика ми стана тоа веќе и крвче.
    Малку така шизнав дека пукнал кондом а не сме виделе :wasntme:
    Раат да не си значи :!:

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    5.528
    Кога најрано може да се добие менструација после пораѓај?

Породена пред 3,5 недели, прво нели пообилно крварење, па намалено. Последните неколку денови само како жолтеникав исцедок.

Сега на бришење повторно кафено, како при добивање кога пробива. Нели е рано за циклус или може и циклус да е? Ќе видам до крај на денот како ќе биди.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Може да е циклус да,јас добив мн брзо после пораѓај 1 месец, и си имав редовно секој месец одма ми се регулираше

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.376
    6 недели се чисти матката не мислам дека е менструација, ама секоја жена е различна. Јас добив после 9 месеци менструација царски породена, а доев до 14 месеци, првите 2, 3 пати пообилно после нормално, позитивна работа беше што после пораѓај немав болки во стомак, не сеќавав кога ми иди, за разлика од пред тоа кога без кетонал не поминував.