Да, сигурно не е, зошто само на бришење имам така како кафенкаст исцедок, а на влошка, не. Ќе почекаме за циклус.
Секој индивидуално душо,после пораѓај царски само една недела имав крварење и исцедок,толку,а очекував многу повеќе од муабети што сум слушала дури и отидов на преглед Ремедика од страв да не е нешто не во ред.Се беше ок ми рече и докторот сосем нормално секој е различен ќе добиеш ќе се исчистиш.За месец дена си добив и секој нареден исто. Исто и јас после пораѓај ми се смени менструација,пред тоа бев со кетонали и инекции од болки после за мерак безболно
После 50 дена од породувањето ми дојде и првите 2-3 месеци не беше редовна, па се среди подоцна. Е сега 7 месеци после породување ми дојде минатиот вторник и еве уште имам, нормално ли е?
Е сега конечно добив циклус, баш вистински. Скоро 9 недели по породувањето. Без болки и многу оскудно за разлика од пред бременост. Првиот ден сега како трет претходно. Претходно по 7 дена, сега веќе на 5тиот немав ништо. Ќе видиме следно како ќе продолжи. Друго не е за оваа тема можеби меѓутоа извршен и гинеколошки преглед. Коментар од матичната - матката е вратена на место завртена кон назад. Демек како беше претходно? Ниеднаш претходно ми нема споменато нешто такво, а и не знам дали би било нешто проблематично тоа во случај на идна бременост, доколку има.
Дали имавте јаки менструални болки пред да забремените? Јас имав многу јаки болки што завршував во болница но ми рекоа дека по породување ке се среди(сега сум бремена) затоа прашувам.
Пред да останам бремена со првото имав страшни менструални болки што не поминуваа ниту со Кетонал. Окако се породив ми се смени скроз циклусот,одвај осеќав дека добивам
Немав болки ни пред бременост,а ни сега на првиот циклус. Ретко некогаш како појаки грчеви ама никогаш сум немала потреба од лекови.
Пред да забременав со првото болки ужасни имав често ме носеше мајка ми на клиника на инфузии зошто бев премалаксана и истоштена, а не сакав да пијам постојано кетонали и имав нередовна од 28-38 дена некогаш и 45 после породувањето бев нов човек цели 4 години , без болка и на 28 дена, нп после пак се се врати на старо... останав пак бремена и сега еве веќе трет циклус, но имам многи изразени ПМС симптоми, болка средно, но не ми е редовна 1 на 45 дена размак сега 35... Сигирно е индивидуално
So sinot koga se porodiv krvarev 76 dena, a potoa po tie 76 dena dobiv po 2 meseci. So drugoto dete, koj me cital po drugite temi znae imav predvremen poragjaj radi lekarska greska vo 25 nedela i detenceto umre. Pravev kirataza i krvarev 30 dena, a dobiv posle 1 mesec od tie 30 dena
Здраво 4ти циклус ми е после породување ама овој месец многу ми е чуден циклусот.. Првиот ден ми почна со црна крв помешано со кафеаво и парчиња и еве 3ти ден уште е така. Дали сте имале слично искуство? И пишав и на матичната ама немам одговор па затоа сакав да прашам и овде,фала однапред..
Кога отприлика се смета за стабилизаран циклусот после пораѓај? Пред бременост добивав на 30-31 ден, без болки и некоја посебна обилност. Сега прв циклус - 8 недели после пораѓај. Само 4 дена, без болки и слабо крварење. Втор циклус 25 дена после првиот. 7 дена, пообилно крварење отколку претходно. Сега се поминати 17 дена од вториот циклус, а веќе имам болки како да ќе добијам повторно следниве денови.
Треба време да се среди. Јас добив точно после 3 месеци од царски и се стабилизира одма со тоа што после 6 месеци ми изостана еден циклус и после си продолжи нормално.
После првиот пораѓај добив по 7 месеци и менструацијата беше и продолжи сосем најнормално. Овој пат, скоро 10 месеци по пораѓај, 2 дена по ред по еднаш на ден ми се случува да имам многу малку, по некоја капка крв само на бришење, додека пак секојдневната ми е чиста. Ми се случува да имам грчеви отприлика месец за месец, ама оти не добивав ги поврзував со овулација. Овој пат после грчевите следуваа капки крв, ама еве никако да пробие повеќе. Дали може капките крв да се сепак од овулација иако воопшто немам циклус со крварење сеуште? Или сепак може да е знак дека ми пробива? Никогаш сум немала проблем со менструација не знам што да очекувам.
Zdravo na site, Jas sum porodena so carski rez pred edna godina, seuste mnogu cicame i seuste nemam dobieno. Bev na preegled mi rekoa dekasum odlicna i da ne se sekiram, ama mene mi e strav. Dali e normalno tolku vreme da ne se dobie?
Нормално е, особено кога цица бебето. Јас со второто добив баш кога направи една година, а со првото по еден месец. И двете на доење беа.