Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    5.528
    Да, сигурно не е, зошто само на бришење имам така како кафенкаст исцедок, а на влошка, не.

Ќе почекаме за циклус.

2. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Секој индивидуално душо,после пораѓај царски само една недела имав крварење и исцедок,толку,а очекував многу повеќе од муабети што сум слушала дури и отидов на преглед Ремедика од страв да не е нешто не во ред.Се беше ок ми рече и докторот сосем нормално секој е различен ќе добиеш ќе се исчистиш.За месец дена си добив и секој нареден исто. Исто и јас после пораѓај ми се смени менструација,пред тоа бев со кетонали и инекции од болки после за мерак безболно

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Може да ти е дочистување,така прави мења бои кафено па жолто лигаво и прекинува после.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  4. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.149
    Допаѓања:
    50.526
    После 50 дена од породувањето ми дојде и првите 2-3 месеци не беше редовна, па се среди подоцна.
    Е сега 7 месеци после породување ми дојде минатиот вторник и еве уште имам, нормално ли е?

5. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    5.528
    Е сега конечно добив циклус, баш вистински. Скоро 9 недели по породувањето. Без болки и многу оскудно за разлика од пред бременост. Првиот ден сега како трет претходно. Претходно по 7 дена, сега веќе на 5тиот немав ништо. Ќе видиме следно како ќе продолжи.

Друго не е за оваа тема можеби меѓутоа извршен и гинеколошки преглед. Коментар од матичната - матката е вратена на место завртена кон назад. Демек како беше претходно? Ниеднаш претходно ми нема споменато нешто такво, а и не знам дали би било нешто проблематично тоа во случај на идна бременост, доколку има.

На Mila_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Дали имавте јаки менструални болки пред да забремените?
    Јас имав многу јаки болки што завршував во болница но ми рекоа дека по породување ке се среди(сега сум бремена) затоа прашувам.

7. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Пред да останам бремена со првото имав страшни менструални болки што не поминуваа ниту со Кетонал. Окако се породив ми се смени скроз циклусот,одвај осеќав дека добивам

8. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    5.528
    Немав болки ни пред бременост,а ни сега на првиот циклус. Ретко некогаш како појаки грчеви ама никогаш сум немала потреба од лекови.

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.064
    Мене не ми се среди. Јас имам и болен и обилен, мислам дека и тоа е индивидуално

10. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Пред да забременав со првото болки ужасни имав често ме носеше мајка ми на клиника на инфузии зошто бев премалаксана и истоштена, а не сакав да пијам постојано кетонали и имав нередовна од 28-38 дена некогаш и 45 после породувањето бев нов човек цели 4 години , без болка и на 28 дена, нп после пак се се врати на старо... останав пак бремена и сега еве веќе трет циклус, но имам многи изразени ПМС симптоми, болка средно, но не ми е редовна 1 на 45 дена размак сега 35...
    Сигирно е индивидуално

11. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    539
    So sinot koga se porodiv krvarev 76 dena, a potoa po tie 76 dena dobiv po 2 meseci. So drugoto dete, koj me cital po drugite temi znae imav predvremen poragjaj radi lekarska greska vo 25 nedela i detenceto umre. Pravev kirataza i krvarev 30 dena, a dobiv posle 1 mesec od tie 30 dena

12. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.365
    Здраво 4ти циклус ми е после породување ама овој месец многу ми е чуден циклусот.. Првиот ден ми почна со црна крв помешано со кафеаво и парчиња и еве 3ти ден уште е така. Дали сте имале слично искуство? И пишав и на матичната ама немам одговор па затоа сакав да прашам и овде,фала однапред..

13. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    5.528
    Кога отприлика се смета за стабилизаран циклусот после пораѓај?

Пред бременост добивав на 30-31 ден, без болки и некоја посебна обилност.

Сега прв циклус - 8 недели после пораѓај. Само 4 дена, без болки и слабо крварење.

Втор циклус 25 дена после првиот. 7 дена, пообилно крварење отколку претходно.

Сега се поминати 17 дена од вториот циклус, а веќе имам болки како да ќе добијам повторно следниве денови.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Треба време да се среди. Јас добив точно после 3 месеци од царски и се стабилизира одма со тоа што после 6 месеци ми изостана еден циклус и после си продолжи нормално.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.783
    Допаѓања:
    175.827
    После првиот пораѓај добив по 7 месеци и менструацијата беше и продолжи сосем најнормално.
    Овој пат, скоро 10 месеци по пораѓај, 2 дена по ред по еднаш на ден ми се случува да имам многу малку, по некоја капка крв само на бришење, додека пак секојдневната ми е чиста. Ми се случува да имам грчеви отприлика месец за месец, ама оти не добивав ги поврзував со овулација. Овој пат после грчевите следуваа капки крв, ама еве никако да пробие повеќе. Дали може капките крв да се сепак од овулација иако воопшто немам циклус со крварење сеуште? Или сепак може да е знак дека ми пробива? Никогаш сум немала проблем со менструација не знам што да очекувам.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.376
    Беше на доктор? Нека те прегледа да си на чисто

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.783
    Допаѓања:
    175.827
    Пред 2 месеца бев, се беше ок.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ivana33

Ivana33 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    274
    Zdravo na site,
    Jas sum porodena so carski rez pred edna godina, seuste mnogu cicame i seuste nemam dobieno.
    Bev na preegled mi rekoa dekasum odlicna i da ne se sekiram, ama mene mi e strav. Dali e normalno tolku vreme da ne se dobie?

19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    2.883
    Нормално е, особено кога цица бебето. Јас со второто добив баш кога направи една година, а со првото по еден месец. И двете на доење беа.

На Ivana33 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.376
    Нормално е.

На Ivana33 му/ѝ се допаѓа ова.