Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    119
    Малата има 14 месеци, ја дојдам и уште немам добиено...

На Ivana33 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Girl32

Girl32 Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Porodena sum pred mesec i pol po poragjaj imav taka od vreme na vreme po nekoja kapka neli toa stoe normalno posle poragjaj no sega tret den imam poobilno kako menstruacija mi nalikuva dali e normalno tolku brzo da mi dojdi menstruacija bidekji citam po nekolku meseci ne mu idi na nekoj dali znae nekoj sovet

3. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295

Мене ми дојде после еден месец од породување, на 7 Декември се породив, на 7 Јануари добив

4. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    Мајки добив 8 месеци по породувањето. Нормална, малку по безболна. Е сега овој месец ми касни 5 дена. Пред да останам бремена добивав на 28ми ден. Дали кај вас одма се регулираше или неколку месеци ви беше така нередовна? На преглед бев, пап, брисеви се е уредно. Дали треба да испитам хормони?

5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.761
    Јас добив шпсле 4 месеци од пораѓај, па пак после 4 месеци. Бев на гинеколог, чекам уште резултати од пап ма да она рече ко што те гледам вака ок е и на ехо се гледало дека за 10 дена ќе сум добиела па ко ќе добијам ми даде упат за хормони. Еве од тогаш поминаа 13 дена јас абер немам да добијам

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    Треба значи време додека да се стабилизира.. секако и јас ќе испитам хормони да си бидам мирна. Тенкс.

7. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.761
    Јас искрено се мислам дали да одам да испитувам
    Секако додека доиме се хаос. Која е поентата. Јас барем секако не планирам сега некоја терапија да примам за регулирање. Незнам

8. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.781
    Кај мене одма се регулираше , но сепак е индивидуално , јас после 7 месеци добив , рано е за хормони ако доиш уште , ќе се регулира, треба време , целиот организам е во хаос уште :)

9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    И јас добивав на 28ми ден пред да останам бремена после породување ми дојде веднаш после еден месец и секој месец ми доаѓа редовно ама секогаш различно на 25,26,27,28 дена :) 14 месеци е малата.

10. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    скроз исто ми кажа гинекологот и на мене и не знам што значи тоа

11. TheBluePhoenix

TheBluePhoenix Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    250
    Јас сум породена пред 10 месеци, малото го доев 8 месеци, но сеуште немам добиено а од време на време имам болки како за добивање, некогаш посилни некогаш слаби. Бев на доктор ми препорача првиот таблети за да добијам, бев на второ мислење во Ремедика, ми рекоа нема ништо, нема потреба од таблети да оставам само кога дојде тогаш.
    Од прегледот поминаа медец дена, но сеуште немам добиено, а болки имам. Ваш совет што да правам?

12. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    3.812
    Дали првиот циклуц по породување ви беше пообилен?

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.776
    Допаѓања:
    175.799
    12 месеци по породување вчера конечно добив. Или барем мислев дека сум добила. Имав прилично крв на бришење, ама… остана на тоа. Влошката што ја ставив беше како запрљана, и од тогаш навака, сите влошки што ги сменив беа чисти и денеска цел ден немам ништо.
    Добив ли, не добив? Што се деси? Последниот пат на гинеколог беше се ок.

По првата бременост добив на 7миот месец нормално и нормално си продолжив да добивам. Никогаш сум немала проблем. Сеа не знам што да мислам. Можно е вака да пробива? Можно е овулација да даде локва крв? Обично се десило во овулација да имам капка две и толку. Претходеше малку лигав исцедок па веќе не знам што да мислам… :doh:

14. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.926
    Допаѓања:
    20.378
    Јас имам вакви шлакнати менструации последните неколку месеци. Мене ми као пробива 3 дена - крв имам на бришење и што викаш замачкана влошка само, и после 2-3 дена почнува наеднаш да тече. И ми трае пократко од вообичаено |(
    Види, ако не пробие за некој ден, тркни до гинеколог :)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.559
    Допаѓања:
    8.142
    Мене тек сега после 7 месеци почнува да ми се средува циклусот. Ми се средуваат и овулации, и точно ги осеќам со болки како претходно. До пред месец и пол све ми беше изместено.

16. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Девојки кога ви дојде прва менструација? Јас сум породена пред 2 и пол месеци царски, доев само еден месец, а пред 2 дена имав кафеав исцедок како менструација прв ден и менструални болки... но траеше само еден ден ... два дена немам ништо...

17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.559
    Допаѓања:
    8.142
    Јас доев месец и пол . ..како престанав ми дојде некаде околу 3тиот. Веројатно ке добиеш.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Се породив на 17ти, од 10ти (завчера) малку крварам како менструација, ама не толку обилно, но бојата е како менструација. Претходно имав ептен слаб кафеав исцедок. Дали е можно да имам добиено по речиси 25 дена???? Пред да останам трудна добивав секои 28 дена.. П.С. само на доење сме и бебо ми е цел со бебешки акни овие 3 дена, па во прашалници сум дали е врзано крварењето со хормоните и евентуална менструација??

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мислам дека сеуште се чистиш. Најубаво ќе знаеш нареден месец дали ќе имаш повторно тогаш веќе имаш добиено :)

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    260
    Koga dobivte posle porouvanje jas sum so carski rece skoro 2meseca porodena i denes dobiv