Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    3.057
    Јас за првиот циклус не бев во ск, па по тел ја исконтактирав матичната ми даде ергометил капки. Ама тоа само првиот пат и не дека нешто ептен ми помогнаа. За мирна глава јави и се, иако р нормално се ова, сепак кажи и и она може некој совет ќе ти даде

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Извини што ти досадувам. После колку време од пораѓај имаше прва таква обилна менструација? И по колку дена траеше? Дали барем последните денови намалуваше?
    Се јавив кај матичниот сестрата рече во гужви сме подоцна ќе те бараме.
    Кај мене е вака од прилика, за околу два часа имам натопена влошка? Како беше кај тебе повеќе, помалку?

3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    3.057
    Прв циклус добив 3м после пораѓај, дента пред да добијам мн ми беше лошо глава, стомак, коски се ме болеше, мислев ќе умрам. Следниот ден ми проби и почна да тече ненормално. На 30 мин менував утоп улошка, три дена така, четвртиот па натсму почна дс се намалува, 6тиот ден слаб ми беше, крвав исцедок само.
    Следните циклуси беа проследени со главоболка ден пред добивање, крвав исцедок два дена пред добивање и првите два дена утопија бев, претежно пелена ставав 2јка 3јка за да не ми протекува, исто 7 дена ми траеше. И ден денес 7 дена ми трае, само не толку обилно. Додуша еве циклус немам 5м наназад ама таков ми беше

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Кај мене од попладнево почна да намалува. Ама како се ближи ноќ ме фаќа фобија од минатата, зошто стварно бев утоп не виден. Поштено сум се извадила од памет сабајле во 4. :sweat:

5. sandra.s.t.

sandra.s.t. Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Истото и на мене ми се случува во моментов.дали ти се регулираа сами или пиеше нешто?

6. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Истото и мене ми се случува во моментов. Се среди само од себе или пиеше нешто?

7. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Еве овој месец ми беше нормална како и претходно, што значи по се изглрда сум имала некоја циста што ми пукнала па крватев многу. Српак разговарај со гинеколог можеби ќе ти препише нршто за пиење,јас не пиев ништо.

На sandra.s.t. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Се слушнав ми даде да пијам капки.се надевам дека и мене ке ми се врати во нормала од следен месец.изгледа уште не се вратени во нормала хормоните може треба време, ама па после првата бременост немав вакви проблеми...

9. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Јас не пиев ништо. Се јавив кај матичниот не успеав да добијам одговор во гужва биле, ќе се прејавев секако пак ама веќе тој ден после пладне почна да намалува. Ќе се среди не се плаши. После колку време од породување добиваш менструација?

10. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Добив 2 месеци после породување ама само неколку дена мн оскудно исто ко да немав добиено.па после 2 недели пак добив пак мн оскудно.и сега конечно добив на време, после 28 дена ама страшно многу обилно.не ми беше вака после првата бременост тогаш добив и одма си беше нормално се...

11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.223
    Допаѓања:
    11.249
    Можна ли е овулација без менструација? :x
    7 месеци откако сум породена царски и сеуште цица.

12. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    660
    Необјаснета статистика.
    Мојата док. тврди дека може и без неа да се оствари нова бременост. :D
    А има многу случаеви такви.

На Amore123 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  13. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Мене ден денес никој не знае да ми каже како останав бремена бебето е веќе 3 месеци. После еден спонтан, добив еднаш, па ми каснеше скоро 20тина дена не се сеќавам точно, а немав позитивен тест. Некаде на 10тиот ден од доцнење, докторите (кај 2ца бев) ми рекоа дека овулацијата е завршена и кај да е ќе добијам и јас не добив туку по две недели останав бремена. Најверојатно два пати сум овулирала, така да по се изгледа дека е можно да овулираш а да не добиеш. Телото е мистерија сеуште.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.751
    Можно е, јајниците си работат. Другарка остана бремена 11месеци после породување, циклус имаше само еднаш во тие месеци и следно веќе на контрола трудна 2ри месец.

На DaisyDoo и BadKarma94 им се допаѓа ова.
  15. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Јас добив 3 месеци после породување нешто оскудно 2 дена како тебе. И од тогаш ништо до седмиот месец после породување(сега во септември). Тогаш беше нормално на почеток, но многу долго траеше 3 недели, оскудно крварење. И сега осмиот месец по породување во октомври кога ми дојде беше обилно како што сум немала до сега никогаш.
    Како е кај тебе се нормализира?

16. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Почнав да пијам капки од вчера и еве денес е подобро .се надевам ке се вратиме веке во нормала.после првата бременост супер ми беше се одма се среди.
    А сега после вторава хаос , веќе и ме плаши...ке видам што ке кажат на следен преглед.ти беше на преглед , ти кажаа зошто така?

На Irenasirena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Мене прв пораѓај ми беше па еве ме снајде. И јас си викам веќе наредните нека се нормални. Јас утре имам термин за брисеви и баш ќе прашам ќе побарам и ехо да ме видат. Ама највероватно се чисти ендометриум што се собирал цело време.

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.185
    Допаѓања:
    18.281
    Јас сум пред 4 месеци породена,бебето го дојам а од минатата недела речиси цела недела имав симптоми на овулација. Бодежи во јајници и исцедок во поголема количина. Завчера имав крвав исцедок два три пати,вчера добив.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Кај мене испадна непукнат фоликул т.е. циста не сум имала до сега и незнам сега што да очекувам

20. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Јас бев на преглед. Нема некои промени. Прашав дали да очекувам пак таква обилна менструација, ми рече не мора да значи. На ехо беше се во ред.