Здраво, дали на некоја и се случило 5 месеци по царски рез да крвари по малку 5 6 дена пред или по завршена менструација ?
Здраво, 13 месеци дојам, ама 24/7 мали е залепен за мене, и се уште немам циклус. Нормално ли е толку долго, или треба да се тркне до болница?
Нормслно е. Кај секоја жена доаѓањето на циклус пост партум е различно, некои добиваат одма после 40 дена, некои во текот на првата година, некои како мојата Кума, после 2г а се и беше во ред.
Здраво дали на некоја и се случило да добие циклус 6месеци по породувањето и еве сега два месеци чека нигде нема да напоменам го дојам бебето
Јас исто, прашав погоре пред некое време. Ми дојде после вториот месец, еве веќе месец ипол ништо. И јас дојам.
И јас ќе прашував ми дојде после 7 месеци, и ме интересира дали си се добива како претходно јас добивав на 28 дена а утре ќе ја надмине веќе датата..... Ако знае некој нека пише
Zavisi, mozhe da mozhe i ne. Mene mi beshe redovna na 27 dena, prvote ciklusi posle poragjaj mi doagjaa na 33-34 dena a koa se normalizira (posle pola godina) mi doagjaa tochno na 29. Isto preobilni kako prethodno, mozhebi minimalno po bolni
Јас прв пат добив точно на 4 месеци по пораѓан. Овој месец веќе 10 дена ми касни или пак нема ни да дојде воопшто и јас дојам
Се обидувате за друго бебе ? Јас искрено се плашам баш од тоа, иако се пазиме и честопати користиме кондом
Добив денес Туку да ве прашам мајки. И претходниот месец и сега, кога добивам менструација имам страшни болки во нозете. Особено над колена и околу зглобови. Не можам да препознаам ама мислам дека мускулите ме болат. Ова ми се случува после втората бременост. Претходно ме болеле нозете, но ништо значајно. Стомак не ме боли,болкава во нозе е толку силна што морам да се напијам аналгетик. Аларм ли е за на доктор?
Девојки денес добив после 9м,сабајле имаше крв на бришење многу и малку на секојдневната,купив влошки и скоро ич да немам,какви ви биле првите менструации?
Здраво женски. После природен пораѓај имав крварење околу 20 и неколку дена потоа 1 недела немав ништо па после пак почна што најверојатно е веќе циклус. Е сеа прашањето ми е дали е нормално да имам циклус веќе 10 дена (претходно ми траело најмногу 5 дена) и што е најлошо наместо да намалува од ден на ден се повеќе тече и ме омалаксува да напоменам дека се јавив кај гинекологот што ме води и некако набрзина ме откачи ми рече само коа ќе ти прекине дојди на преглед. Некоја да имала слично искуство дали треба да бидам загрижена, до колку денови е нормално да имам веќе почнувам да се плашам.
Малата ми е 17 месеци, уште ја дојдам. Циклус имал веќе година, ама ми варира од 26-30 ден доаѓање. Како сте со редовност после породување и доење?
Ај здраво. Се породив на 06.12.2023 и околу 40 дена имав крварење (чистење) па као ми прекина кратко и сега имам како некој чуден исцедок, не е крв, туку е као кафено и многу оскудно, а трае неколку дена. Не знам дали е нормално, дојам, можеби треба време додека си легнат работите на свое место.
После 9 м од породување добив менструација, ама само еден месец , сега ми доцни . Со првото дете не ми беше така , после 9м ми продолжи редовно. Дали може да не ми се регулира додека дојам ?