Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    200
    Незнам дали е соодветна темата за моето прашање но доколку некоја мајка го имала истиот проблем молам нека пише.
    Имено породена сум со царски рез а менструација добив веќе 2-от месец и добивам редовно циклус(веке 6 месеци). Последните 2-3 месеци ми се случува постојано/секојдневно да крварам по малку (како бледо црвено-кафеаво) и имам повремени болки во стомакот. Си мислам да не е од тоа што детето скоро по цел ден ми е во рака. Ако имал некој слично искуство молам нека сподели.

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Да си одиш на гинеколог, и да видиш што е проблемот. Јас се породив со царски, крварев 38 дена, по 7 дена добив и од рогаш наваму добивам редовно на 28 дена. Од последен ден мензис до прв нареден немам ништо ни јас, а ни еден куп пријателки што се породивме заедно. Можно е да е од тежина, можно е се. Како и да е, да сум на твое место, би отишла на едно ехо и консултација!

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.558
    мамички ми треба ваше искуство и мисленје.
    бебето е осум месеци и активно го дојам.на 8ми мај првпат добив нешто што наликик на менструација.слабо крваренје што траеше два дена и толку.си реков ај првпат.вчера пак исто и еве денес нема ништо.закажав кај гинеколог за понеделник ама ме интересира дали на некоја од вас и се случило исто.малку ме загрижува :^)

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Мајки ве молам за мислење. Во последно време преку 3-4 дена имам исцедок, по еден ден и тоа или кафеав или свелто црвено и тоа еднаш или двапати во денот. Стварно незнам што може да е. Некогаш ме болат и јајниците иско како за добивање. Последен пат имав на 5 мај траеше една недела, оа на 23 мај имав исцедок два три дена. Од тогаш ср вака се случува.

5. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    200
    И јас го имам сличниот проблем. Се консултирав со матичниот гинеколог ми рече дека може да е поради хормоните којшто може да се нарушат за време на доење. Инаку добив циклус веднаш по породување и добивам редовно а таквото слабо крварење ми се случува одвреме-навреме, некогаш трае кратко некогаш 2-3 дена. Така да ке почекам 2-3 месеци ако не помине ке правам прегледи.

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Исто и мене. добив по породување (несметајки ги тие денови со крварење) тоа беше почеток на април, па пак крај на април,,и од мај па навака се тоа се случува. Ќе почекам и јас да видиме.

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.558
    хормонски е со доенјето поврзано ке се стабилизира само од себе или кога ке престане доенје.минатиот месец добив двапати ,слабо крваренје,бев на гинеколог и така ми рече оти органски ништо немам.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. macence7

macence7 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Се породив пред 6 месеци и сеуште немам добиено ме интересира дали можам да останам бремена пред да добијам менструација. Благодарам :)

9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    е мн долг период немаш добиено. нели отиде на лекар? па треба да добиеш па после да работиш на случајот бебе. ти одма сакаш и друго а?

10. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215
    Кај секого е различно, колку поинтензивно и подолго се дои, се повеќе е одложена менструацијата.. Но и немора да значи.. Јас добив првпат кога малиот правеше 14 месеци.. Инаку може да се остане бремена и пред добивање, не знаеме кога ќе добиеме за првпат, а плодните денови се пред добивањето..

11. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас со првото добив после седум месеци а сега уште немам добиено ( 4 месеци откако сум породена).

12. macence7

macence7 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Не сакам да забременам сега затоа прашувам дали може да се забремени пред да ја добијам менструацијата

13. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Мамички не знам дали треба да пишувам тука или на друга тема ама некако овде ми изгледаше најприкладно. Се породив пред 4 месеци и уште не бев излезена од болница, докторот ми препиша капки за престанок на крварењето (не се сеќавам точно како се викаа). Крварењето ми престана на 10тиот ден по породувањето. Од тогаш па до 3иот месец имав кафеав исцедок по три-четири дена па пак ништо. Два три пати ми се случи да имам и свежа крв по ден или два. Сега веќе цел месец ми престана исцедокот ама чувствувам дека нешто ми се случува со телово. Стомакот ми е надуван како да сум 7 месец бременост, имам цел месец болки во јајниците, косата ми паѓа претерано многу, цело лице и тело ми се со бубулици а и здебелена сум 8кг за 2 месеци (внимавам на храната и сигурна сум дека не е од тоа). Посетив тројца гинеколози кои ме прегледаа само на ехо и ми кажаа дека за подетални анализи треба да почекам до 6-от месец бидејќи толку време му требало на телото да се врати во нормала. Со првото дете крварев 4-5 недели па си добив најнормално. Овај пат мислам дека нешто ми е пореметено од капките кои ги пиев. Сте имале ли вие некое слично искуство? :^) П.С. откако сум породена единствено чувство за време на секс е болка и непријатност па затоа размислувам дека е можно пореметување на работата на хормоните :$

14. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Анина за косата што ти паѓа нормално е, а зошто ти дале капки за престанување на крварењето? Чудно ми е одма на испуштање да ти ги дадат, јас сум слушала да дадат ако и после 40 дена некој многу крвари....ама др.сигурно повеќе знаат. Почекај уште малку па иди да провериш, штом нема во матката ништо тогаш најверојатно се хормоните. А болката при секс после пораѓај некое време е присутна ама може да значи и присуство на бактерија.....

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas bi ti rekla da ne cekas do 6 meseci tuku da pojdes da si ispitas krv i hormoni. Sigurno e nekoe hormonalno poremetuvanje.

16. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Има уште два месеци, не е многу. Мене гинекологот ми рече и за пап да почекам, да се смират хормоните зошто може да даде неточни резултати па да се извадам од памет....

17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ај ќе видиме што ќе биде, се надевам само хаос во работата на хормоните или нешто што може да се среди.

18. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Незнаев каде да го поставам прашањето бидејќи не најдов таква тема.
    Ме интересира после колку време од породувањето се издепилиравте на интимниот дел?

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Јас пред да одам на гинеколог на прва контрола по пораѓај се издепилирав а претходно ми беше страв да не не ми е зарасната раната добро , се бричев со огледало :lol:

20. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    И јас планирам пред да одам на гинеколог да се издепилирам,а ти по колку време од ко се породи појде на гинеколог,кажи ми те болеше депилирањето