Две деца родив и добив по 2-3м. Кипеше млеко од сите страни, еве го и второво, цица ко лудо а млеко не снемав. Немај гајле, ништо нема да биде.
Да снемаш скроз нема, ама може да се намали. Од молзење 200мл се намали на 120-150. По завршување на менструацијата се врати во нормала. Тоа е моето искуство, ама не е правило, може и ништо да не ти смени.
Мајки некоја со слично искуство. Ми дојде менструација точно после 11 месеци од пораѓај, имав на 16ти јули и од тогаш еве досега немам добиено. 38 дена веќе се, нон стоп имам симптоми како за добивање ама не сака да дојди, дали е време да одам на гинеколог или да причекам. Иначе периодов како новороденче цица малово, дали е можно да има влијание тоа? Со првото дете добив после 9 месеци и тогаш ми идеше на 24, 26 дена.
Здраво мајкии. Породена сум пред 6м, природно. Имав некое слабо крварење околу 10 дена после пораѓај. Не дојам. Циклус сеуште немам добијано. Бев на преглед се е во ред а циклусов абер нема. Чудно ми е дека не дојам а сеуште не ми има дојдено. Да барам второ мислење или да чекам уште?
Нема везе, другарка после 10 месеци доби од пораѓај, исто природно, а доеше само 3 недели. Така да мислам дека тоа е индивидуално. Ако сакаш посети си и второ мислење, барем ќе си раат.
Ми олесна искрено. Чудно ми е дека не дојам само заради то. А и нека ми дојди да бидам рајат ко ќе одам некаде Да не одам со стресој
Дали е чест случај нередовна менструација по раѓање? Ми дојде 5 месеци по раѓањето, дојам. Имав двапати и сега ми доцни веќе 10 дена. Инаку претходно секогаш ми била редовна до ден. Направив еден тест, негативен, страв ми е да правам нов
Завчера прокрварев кафенко и црвено и мислев дека добив... цел ден си протекуваше по малку. Вчера па само на бришење пола ден, после па веќе ништо. Еве и сега немам ништо. А имав завчера грч болка баш како да ќе ми дојде... Инаку за 1 нед бебе прави 3 месеци. Дали на некоја вака се случило? Овулација па да не беше со крварење...
да нормално е, исто добив и јас после 5 месеци, доев до година, скоро цело време ми каснеше по 10 дена, додека не престанав да ја дојам, после ми се среди и ми стана редовна како пред пораѓај, исто до ден точна. јас не кревав паники, пошо си се пазевме.
Леле исто. Пишав на друга тема, не знаев дека има посебна. И бебињата ни се тука некаде. Само јас на бришење ништо а на долен веш вчера мислев тоа е-добив... и после ништо. И преге пак. И болка во стомак ко за добивање. Ама и минатат недела имав вака само помалку розев исцедок. Не ми е јасно дали е вака нормално. Извини се надоврзав на твојов пост, ако имала некоја слично искуство и јас би сакала да знам.
Ништо немам после тој ден... Се мислам овулација да не беше, ми се случуваше по раѓање на второто да имам јаки овулации со кои дури прокрварував... плус и болни ми беа. Ќе закажам и кај матичната да ме види за секој случај...
Значи откако сум породена со второво, 2 пати имам добиено. И двате пати 2 недели после циклус истото ми се дешава, некој лигав розев исцедок, кој трае неколку саати, не сум отишла на преглед ама и јас се сомневам дека е од овулација.
Да не доби пак? Јас денес пак на бришење крв... дали е добиено ќе видам до утре... Ако е мензис, значи тогаш ств овулација беше тоа...