Не. Минатата недела имав нешто како кога добивам или ми поминува со потемна боја два дена на бришење и влошка малку и толку. Не знам што е. Мнг кратко трае. Млекото ми беше ок.
Здраво, пред скоро 4 месеци сум породена, добив после 40 дена. Првата менструација беше нормална, последниве две крварам 6 дена, па два дена чиста и после пак крварам уште ден или два.. некоја со вакво искуство, нормално ли е?
Добив завчера, 3ипол месеци после породување, на ексклузивно доење. Секогаш сум имала долги, болни и обилни циклуси. Но од синоќа крварењето е премногу обилно..Нормално е или нешто не е во ред? Пишав на матичната и докторот што ме породи, ептен сум исплашена од количинава..
Мене првиот и вториот циклус после ппродување ми беа премногу обилни, буквално локви крв течеа кога ќе станев. Последниов, трет, се нормализираше. Јас никогаш не сум имала обилни циклуси, со третиов се врати во нормала.
Бев на ехо..ми даде 6 инекции, 3 дена по 2 и вит ц 2000мг..ми рече се случува, добро е што си дошла веднаш..
За тие што доевте, па престанавте и оние кои воопшто не доеја, кога ви дојде првпат по породување? Читав низ темава, ама никој не пишал дали доел, или не, од оние кои покасно добиле.
Јас доев до 1 година, менструација ми дојде одма после 40 дена. Тоа е индивидуално, може и после 1 месец да дојде, може и после 1 година, се е релативно.
Со двете доев, со првото добив точно месец дена после породување, со второто после 10 месеци од породување. Секоја бременост е различна, така и постпарталниот период.
Пред да се породам имав многу тешки менструални болки. Преболни. Пред да добијам секогаш имав болки во јајниците, градите, половината.. Сега после пораѓајот, сосем друга приказна. Не ни сеќавам дека треба да добијам. Немам никаква болка воопшто, ни пред, ни за време на менструацијата. И кај некоја друга било така?
Јас бев така 2 години после пораѓајот, буквално ништо не ме болеше, а пред тоа умирав од болки. Сега еве веќе 8 месеци на истата болка сум вратена од пред бременост.
Другарка исто со кетонали со све на куп од болни менструации пред да се породи, еве две деца има после првиот пораѓај мака нема, веќе и години се поминати, значи едното 10 има. Мака нема воопшто, и стално збори дека имаше мачни бремености, тоа и е поклон хаха, што сега добиеното и е песна. И познавам и други случаеви вака исто.
Јас. Не осеќам кога доаѓа. Претходно обавезно апчиња пиев, на 28 дена ми доаѓаше точна ко швицарски саат, некои 3-4 дена ми траеше и воопшто не ми беше обилна. Сега ми доаѓа на 35 дена, без симптоми и обилна.
Кај повеќето е така, и кај мене секако. Тие менструации пред да родам, сакам да ги заборавам. Сега не ги ни осеќам.
Колку покасно после пораѓај е нормално да добијам? 5месеци поминаа уште ништо од мојата менструација и едно од поглупите прашања: дали можам да останам трудна вака додека не е вратена менструацијата дека неможам да пратам плодни денови