Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    10.055
    Можно е, ако не оди на гинеколог, нека те џирне.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    11
    Zdravo. Dali e normalno 50dena posle poroduvanje, bebeto seuste go dojam, da dobijam mens? Denes prokrvarev i mislam deka e menstruacija. Sto da ocekuvam dokolku e mens vo vrska so doenjeto, da ne pravi problem nekoj?

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    10.055
    Нормално е, не прави проблем. Немај гајле.

На Winnie pooh23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    1.340
    Ќе ти се намалува млекото кога ќе добиеш или на овулација, останатите денови ќе имаш млеко нормално. Исто може и бебето да одбива да цица тогаш зошто вкусот на млекото се менувал.

На Winnie pooh23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    9.996
    Добро кога се очекува финално нормализирање на циклус?
    Не дојам, 9 мес пост партум сум, ми дојде прв пат кога бебе имаше 2 мес. Секој месец ми касни по два, три, четири дена, месецов пет. Што пари изнададов за тестови секој месец.
    Има ли врска и што сум ослабена многу, што сум преморена, си викам, има?!

6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.987
    Еве ме, иста сум, еден месец на 26 дена еден на 32, трет на 29. Врска немам кога ќе добијам. Е сеа не знам баш дали е само до доењево. Пред бременост ми беше точна до ден.

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    9.996
    И мене ми беше точно на 28 дена. Многу ми е тензично вака, пмс симптоми, а не добивам. Се пазиме ептен после второво ама тензија ми прави ептен кога касни.
    Јас после првото кога добив редовно си беше, а доев. Второво не го дојам, касни.

8. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.987
    Пмс на нај јако а никако да добијам :drunk: изгледа нешто до хормоните ни е, мене па и косава уште ко луда ми паѓа..уште изгледа се средувам после пораѓај :D а што време поминаа :D

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    9.996
    Леле мене почна нова да ми расте, цело чело ми е со бебешки, само др мака иам сега, од тие новите 2 бели влакна израснаа :o

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.987
    Растат и кај мене бебешки, ама џабе, од секаде од позади од напред пак сеам по земја :D старееш Теа :rofl: јас одамна имам бели среќа не се познаваат мн :D ако продолжат ќе почнам со фарбање :D

11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    9.996
    Леле јас не сум имала до сега, 32 имам, се шокирав кога видов. Имам две брчки меѓу веѓи ама за тие таксана сум со маж за 35ти род да части хиалирон. До душа тие може и од муртење ми се, си се муртам често |(. Ама беливе влакна, не знам како ќе ги преживеам ако почнат повеќе...

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.987
    Јас за брзо 36 :D затоа веќе ми се појавија :D и мене ме фати паника па почнав со кремите и серумите :rofl:
    Аа така ли, затоа некогаш викам што и е на Теа, нешто накострешена е :P :rofl: :rofl: смеј се женоо, еден е животов :rofl: фарба е спасот еве ја ќе се фарбам ако обелам така решив :angel:

13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    3.142
    Провери хормони е едно можно е малку да е нешто изместено.. А и да си немаш стресови кондоми и тоа е тоа, додека се опуштиш да може телото да совлада стрес сега од бебето.. па ќе се вратите на старо кога ќе се нормализира. Јас па дека цела врска со кондоми сме користеле сме пазеле .. мислам мака ми беше ова дете правењето хахах.

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    9.996
    Пак јас, со циклусов мој, уште немам, ми касни 2 недели.
    Бев на гинеколог, вика абер немаш за добивање, најверојатно хормонален дисбаланс, што си ослабена 26 кила. Ми рече ако не добијам за 2 недели, апчиња ќе ми даде да испровоцираме.
    Што апчиња се пијат, хормонски се? И кои хормони се испитуваат, она вика од еднаш вака не испитувај ама јас сакам да си испитам.

15. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    399
    Девојки еве за некој ден ќе биде бебево 10месеци јас уште немам добиено. Ја дојам уште така на заспивање само.
    Нормално ли е толку долго некија со такво искуство. Секако ќе закажам кај матичната. Имав контеола кога бевме 3 месеци ми рече се е во ред тоа беше само ехо.

16. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.987
    Јас дојам, добив точно на година после породување.

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    9.164
    Поздрав мамички!

Се породив царски на 27.11.
    На почетокот бевме на комбинирано, па после само на АД.

На 30.12 добив, 3-4 дена малку само крварев. Во меѓувреме бев на преглед, сѐ во ред.
    27.01 обилно крварење цела недела.
    Оттогаш немам добиено, а имав симптоми. :| .
    Досега направив 3 тестови-негативни. После првиот тест, се јавив да се закажам на ехо, сестрата не сакаше ни да слушни да ме закажи-нормално е ми рече и до 6 месеци да не добиеш. Направи уште 1 тест по 1 недела па ќе видиме.

Вчера го правев 3от тест. Ме закажа за во понеделник на ехо, на трепките и се качив]:), но имав нередовна менструација пред пораѓај, па не сум раат..не дај Боже да се случи нешто.|(

Не знам колку е можно и по месец дена каснење да имам лажно негативен тест:^)

18. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    6.634
    Не ми се случило да ми доцни до толку ама хаос ми е, ни знам на колку дена ќе ми дојде, ни ништо.
    Пред месец бев на гинеколог со цел список од после пораѓај кога сум имала циклус. Од 24 дена до 32 имам некои месеци.
    Ништо страшно ми рече. Јајниците си се во ред, брисеви, Пап чисти. И така, на тоа останавме.

19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    9.996
    Не е можно 3 да се лажно негативни, читни ме погоре и јас правев 3, бев на гинеколог, и ми вика ништо не е, хорминален дисбаланс, 9 мес постпартум сум, сега веќе 16 дена ми касни, последен циклус 07.02, не дојам.

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.831
    Мене 17 дена ми каснеше последниот циклус и отидов на гинеколог и рече исто абер немам за добивање. Арно ама добив и тоа наредниот ден после гинеколог :D

Иначе Примолут Нор се даваат, не се страшни.. Сум пиела јас баш за истата намена, да добијам после долго доцнење. Периодов на многу им доцнеше, најверојатно од температурниве шокови.