Девојки мене ми доцни веќе 5 дена. После породување еднаш ми дојде и еве сега доцни. Требали период да се уреди, нормално ли е вака.
Женски ќе ве замолам за совет и ваши искуства Утре правиме 40 дена и баш треба во црква да одиме за голема молитва,се породив царски ама денес некако како да имам кревање не онака обилно повеќе на бришење..немав недела дена ништо,мислев престанало И сега не знам ова што е..и како да направам за утре бидејќи треба да одиме во црква а нели за голема молитва треба да сме чисти..Навистина не знам што да мислам и како да постапам Дали е можно да добивам.. породувањето беше со царски
Здраво, дали е возможно да добијам, 33 ден од царски денеска многу бев нервозна овие два дена, болка во градите, а крварењето ми прекина пред 4-5 дена од кафено беше само жолто и лигаво така...и денеска болка менстуална и свежа крв на секојдневната и се избришав крв баш и мирис така на циклус.
Да прашам сега јас, треба да закажам преглед после 40 дена, Докторкава ми беше отсутна, па сакам преглед и брисеви да направам. Пројде изгледа циклусот баш траеше толку, 5 дена, сега имам исцедок жолт густ со чуден мирис без чешање , неможам да се поднесам нон стоп туш. Читав на интернет иде во две страни една вика е нормална крајна фаза од тој исцедок постпартум. Друга вика може да е инфекција поспатрум а страв ми е од Гак многу после пораѓај се ежам... Па некој искуство... додека чекам за преглед термин .
Јас месецов прва менструација обилна ама немав болки.Се јавив кај матичната за пап и брисеви ми вика послем уште една менструација.Јуни месе ќе направам се.Правев крвна слика и урина рез се ок.
Јас Веци добив, помина и беше болно да ти кажам, сега не за кетонал како претходно ама со бруфен поминав. И беше обилно баш. Ќе видиме што ќе каже докторкава она вика абе рано е за циклус ама беше сигурна сум више после 5 дена заврши и беше крв баш течна таква како од добивање, ова од царскиот крварењето беше густо и крваво лигаво се разликува и мирисот и све. Јас со мојот нос.. ама ја осеќам малава дека какала, мм вика е како бе не мириса на веледа ми мириса хаха