Девојки мене ми доцни веќе 5 дена. После породување еднаш ми дојде и еве сега доцни. Требали период да се уреди, нормално ли е вака.
Женски ќе ве замолам за совет и ваши искуства Утре правиме 40 дена и баш треба во црква да одиме за голема молитва,се породив царски ама денес некако како да имам кревање не онака обилно повеќе на бришење..немав недела дена ништо,мислев престанало И сега не знам ова што е..и како да направам за утре бидејќи треба да одиме во црква а нели за голема молитва треба да сме чисти..Навистина не знам што да мислам и како да постапам Дали е можно да добивам.. породувањето беше со царски
Здраво, дали е возможно да добијам, 33 ден од царски денеска многу бев нервозна овие два дена, болка во градите, а крварењето ми прекина пред 4-5 дена од кафено беше само жолто и лигаво така...и денеска болка менстуална и свежа крв на секојдневната и се избришав крв баш и мирис така на циклус.
Да прашам сега јас, треба да закажам преглед после 40 дена, Докторкава ми беше отсутна, па сакам преглед и брисеви да направам. Пројде изгледа циклусот баш траеше толку, 5 дена, сега имам исцедок жолт густ со чуден мирис без чешање , неможам да се поднесам нон стоп туш. Читав на интернет иде во две страни една вика е нормална крајна фаза од тој исцедок постпартум. Друга вика може да е инфекција поспатрум а страв ми е од Гак многу после пораѓај се ежам... Па некој искуство... додека чекам за преглед термин .
Јас месецов прва менструација обилна ама немав болки.Се јавив кај матичната за пап и брисеви ми вика послем уште една менструација.Јуни месе ќе направам се.Правев крвна слика и урина рез се ок.
Јас Веци добив, помина и беше болно да ти кажам, сега не за кетонал како претходно ама со бруфен поминав. И беше обилно баш. Ќе видиме што ќе каже докторкава она вика абе рано е за циклус ама беше сигурна сум више после 5 дена заврши и беше крв баш течна таква како од добивање, ова од царскиот крварењето беше густо и крваво лигаво се разликува и мирисот и све. Јас со мојот нос.. ама ја осеќам малава дека какала, мм вика е како бе не мириса на веледа ми мириса хаха
4 месеци по породување. Деновиве одвреме навреме имам водлест исцедок, мнооооогу бледа крв. Еднаш до два пати на ден, не секој ден. По претходните породувања менструацијата ми почна најнормално, ова сега не знам дали пробива или што е… бев на гинеколог пред две недели, праев пап и брисеви, се беше ок. Имал некој искуство?
Да ве прашам има некоја што добила еден месец па после тоа нареден месец да нема менструација? Претходниот месец добив, овој уште немам ништо. Јајници осеќам ме наболуваат исто како за добивање. На гинеколог кога бев на контрола рече дека ќе добијам овој месец но уште нема ништо. Бременост не постои. До сега со претходната бременост кога ќе му дојдело после породувањето ми била редовна секој месец.
Porodena carski i ne dojam. Na 43 den dobiv traese dena , bas togas bev kaj doktorot rece period e, po periodot 7 dena pauza pa pak eden crven rozov iscedok 3 do 4 dena , sega spored prviot period trebase da dobijam ama nema ..Nekoj so slicno iakustvo da ima ..A stomak, kicma me kine, stomakot poduvan nemozam da go gledam.
Треба време дури да се регулира, може да ти шара. Пр мене ми дојде после 4 месеци, па после 40 дена пак добив ( а со претходните бремености од кога ќе ми дојдеше редовно на 28дена ми идеше), сега уште ништо нема. Му треба на организмот, хормоните дури да се стабилизираат.
Породена сум пред 9 месеци пред 2 месеци добив нормачна менструација не обилна без болки...после 20 дена пак добив исто се нормално и сега на 30ти добив пак и уште ми трае 10 дена а ми трае обично 7..овие денови ко кафеафко на бришење по малку на секојдневна..пап уреден правен пред 5 месеци..Дали има простор за паника? Да напоменам уште дојам
7 месеци постпартум сум. Сега случајно отворив Фло и гледам дека ми доцни 9 дена. Нормално ли е вака доцнење и до кога? Бременост нема, тоа со сигурност знам.
Јас добив 2 ипол месеци после пораѓај, имав редовно 5 месеци, па после немав 4 месеци, па после пак почна редовно. Кога одев на гинеколог, 3 пати бев тие месефи кога немав, ми викаше до 1 година пост партум нормално е да не е регулиран циклус. Не доев.