Менструацијата по породувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    580
    28ми ден од породување. После поинтензивно доење, молзење 1 во ден ќе ми потече црвено, па потоа преминува во побледо и пример 2 дена ќе немам ништо, така бледо жолто, па пак ако се одмолзувам долго, пак знае црвено..Дали ова е нормално?
    П.С.Ехо направено веднаш по породување уште на бокс, кажаа дека целосно е излезена постелката.

Последна измена: 13 јуни 2026
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.559
    Допаѓања:
    15.951
    Да, се чистиш, нормално е.

3. Калеа

Калеа Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    Породена пред 2ипол месеци, со веќе двапати добиена менструација. Последната ми заврши пред една недела и сега сум во денови на овулација според календарот но веќе два дена имам повторно крварење свежа крв. Матичната вели дека е нормално после породување.
    Дали некој има слично искуство?

4. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    220
    Мајки, кога добивте менструација после породување? Бебе 2м, на екслузивно доење, ама имам менструални болки периодов. Првата бременост не се сеќавам ама беше исто порано (не волку рано)

5. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    5.199
    Јас после 40 дена добив.
    Едит: Јас се измолзував тој период докторката ми рече дека е различно кога бебе јаде од града а друго кога молзам. Па можеби и тоа имаше влијание

Последна измена: 24 јуни 2026
    На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.409
    Допаѓања:
    15.726
    Со двете 40 дена крварење и после уште 40 дена добив, значи 3от месец.
    Знам и за жени што одма после престанување на крварењето од пораѓај добиле, уште првиот месец, така да ништо чудно и тоа.

7. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    3.021
    После 9 месеци. Бебето беше на ексклузивно доење 6 месеци.

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.559
    Допаѓања:
    15.951
    После 7 месеци, а се доевме до 15 месеци.:D

9. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.455
    Бебето за некој ден ќе полни 4 месеци, на ексклузивно доење сме.
    После 2 месеци мислев дека добив циклус но од тогаш еве нема сеуште ништо, после крварењето бев на лекар и рече дека додека дојам нема да добијам иако со првото не беше така си добив одма после два месеци.
    Одвреме навреме некој исцедок без врска, при односи ме боли десната страна, страв ми е вака кога не добивам од несакана бременост иако се внимава...

10. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.455
    Бебето е 4 месеци и сме на ексклузивно доење.
    Имав некое крварење два три дена пред два месеци но после тоа ништо се до вчера кога на бришење ми се јави розев исцедок и така е цел ден денеска. Инаку завчера и вчера кичмата ненормално ме заболе ,се укочив, ми треба време од седечка положба да се исправам, бебево едвај го носам целата свиткана , исто така ме болат јајниците.
    Никогаш несум имала болни циклуси , кога правевте брисеви по породувањето, матичниот кога бев ми рече рано е ,незнам што да мислам...

11. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    762
    После 6 месеци, бебе на ексклузивно доење. Поголема болка при добивање, пообилно крварење од претходно, но малку пократко трае. Ама затоа овулација… како менструални болки исто и болка во кичма

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.935
    Допаѓања:
    12.561
    Јас добив после една година(исто доев) и менструацијата не ми беше воопшто болна(за разлика од пред бременост, пре јаки болки) ама затоа овулацијата како ја чувствував...и при одење мислам имав болки во јајници и знаев секогаш дека сум во овулација.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.455
    Јас никогаш несум имала болна менструација, подносливи болки и крварење кое трае максимум 4-5 дена не обилно , со првото добив одма после два месеци и си добивав редовно на 29-30 дена е сега бебе е 4 месеци сеуште не добив, ексклузивно доење.
    Минатиот месец една недела имав болки силни во кичма и јајници но немав крварење, сега пред два дена исто премногу силни болки дури неможам да се исправам и бебе да земам, болки во јајниците и на бришење имав светло розева крв после само кафеаво и сега жолтеникав исцедок. Ми се плаче од болки вчера и одсабајле.
    Си мислам да не ова секој месец вака ќе ме боли период кога ќе добивам или со кичмата е нешто... дајте некој совет , ќе одам најверојатно на рендген но незнам дали ќе влијае на доењето...

14. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    5.199
    Јас 10 месеци од како се породив секој месец овулацијата ја осеќам. Имам страшни бодежи во јајниците. Порано не ми било така. Кај мене не е болна веќе но е пообилна.

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.559
    Допаѓања:
    15.951
    Исто со овулацијата, значи мислам се пораѓам. Добив после 7 месеци од пораѓај, доев до 15 месеци. Иначе не сум имала болни менструации ни пред ни после пораѓај.

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    27.036
    Јас ни пред бременост ни после немам болни менструации. И со двете добив после 4 месеци. Првото го доев до 2г екслузивно до 6, второто до 3г ексклузивно до 7-8 пошо одбиваше храна. Добивам исто на 26 дена како и предходно и трае 4-5 дена ама не обилно.
    А што има уствари врска доењето со добивањето?