Можеби прашањево не е за тука но ве молам за совет Се исплашив На допир внатре во вагината напипав оток топче големо дури отворот цел потечен, а болки и бодежи имам во јајниците и долниот дел на стомакот, пред две недели исто така болка и прокрварив ама не приметив ништо Што може да биде, нема да заспијам до утре додека да отидам на доктор
Bartholyn cista, имам и јас. После пораѓај ми се напрај со второто, ми ја пукнаа, сега пак на имам ама бремена сум не ја чепкам. Доколку не дојде до некоја инфекција не е страшно ама најдобро да те видат, брзо оди пукањето и не е ич болно.
А дали имаше силни болки во стомакот и јајниците Како со нож да боде одвреме навреме, ова е на длабочина некаде околу прст
Бев на преглед, докторот на ехо ме гледаше ,јајниците и матката се добри, ми зеде брис и рече дека имам инфекција. Исчисти со раствор и ми препиша Макмирор вагиналети 6 вечери. Имам ставено две вагиналети до сега, од утрово приметив на бришење ми се јавува крв измешан со вагиналетата и имам болки во јајниците и нелагодност долу како за добивање. Отокот се намали, тоа било на местото каде сум шиена по породувањето.