Zdravo !!vaka imam eden problem se vodam kako 9ta nedela od bremenosta ,no pred 5 dena mi se pojavi kafeav iscedok i za prv pat otidov na ultrazvuk kade samo gestaciskata kesa ja imase a plod nemase mi rekoa deka mozebi e prazna i bev na ispituvanje za hcg go napraviv prviot test sega ovaa nedwla treba uste 1 da napravam za da se vidi tocno vo koja nedela sum bremena,zatoa sto seuste nisto nemase na ultrazvukot samo prazna gestaciska kesicka,a za kafeniot iscedok mi rekoa deka bilo normalno bolki vo stomakot imam kratkotrajni vemolam za odgovor dokolku nekoj e zapoznaet so ovoj problem,vi blagodaram
Кафениот исцедок во бременост го имав јас и тоа подолго време. Се додека не преоѓа во свежа крв не е страшно. се надевам ти дале прогестеронска терапија за тоа. а за тоа што во 9 недела сеуште е само сакус, се надевам си имала доцна овулација и затоа сеуште нема ништо на ехо. Стискам палци бетата правилно да расте.
Ne seuste nikakva terapija ne primam ,a dali iscedokot ti bese ligav ili malku tecen kaj mene na pocerokot bese kako ligavo sega e malku potecno poslednite 2 dena,ti blagodaram za podrskata i odgovorot
Не би можела точно да дефинирам, зошто јас примав утрогестан, па со него истекуваше како густ исцедок. Само смирено и одмарај повеќе овие денови додека да се смири.
Девојки извинете што ве замарам но денеска не успеав да отидам на лекар, наоравив тест покажа негативен, ми трче црна крв ама значи буквално црнаа
Штом тестот е негативен по неколку денови, највероватно нема бременост. Почекај нека истече и оди на гениколог. Жал ми е за овој преживеан ролер-костер :-\ Сепак мислам, најдобро е мислење од стручно лице.
Здраво девојки на 14 мај имав не заштитен пднос и после 16 часа се напив норлево од тогаш ми има дојдено 2 пати точно на време но некако ми беше чидно имав кафеав исцедок при крајот а никогаш сум немала сега треба да добијам но ми касни 3 дена и градоте ми се отечено. Што мислите има ли место за паника?
Два пати си добила, значи се е во ред, бременост нема. Градите ти се отечени зашто треба да добиеш, три дена каснење не е причина за паника.
Здраво ме интересира,имав неколку дена незаштитен однос со дечко ми и добив менструација најпрвин како светло розе наутро цел ден немаше ништо а вечерта ми дојде нормално и ми беше иста како и секогаш и ист временски период траеше но ме боли стомак уште па ми е страв да не дум бремена??☺
Имав однос на 31 ви август а требаше на истиот ден да ми дојди ..тој сврши на мене..имам испиено норлево на 2ри јули...ми каснеше 5 денови..добив на 4ти.. Можно ли е да имам ваква бременост? Со менструација? Денес е скоро 4ти ден со крв..ама крвта е послава одколку на другите менструации... не е многу слаба.ама има мала разлика....фала му на бога добив барем...инаку сега и на моменти крвта ми е многу течна и понекогаш розева но поретко а понекогаш бордооо
Сега доби и пак не ти е погодено?! На тебе досадно ти е, не е за менструацијата. Девојче, легни си и не досадувај по форуми за проблем кој го нема.
Малку е глупаво прашањето ама читав низ темиве членки кои викаат дека може да си бремена и да имаш циклус(менструација) т.е. да не ти доцни? Можно ли е ова воопште?
Да, но тоа не е класична менструација како што ја имаш секој месец. Трае многу пократко и не е обилна.
Можно е и мојата свекрва до 6 месец со мажми трудна била , а имала добиено редовно без никаква утка , стомак почнал од 7 месец да и расте .
гинеколот мој еднаш ми рече дека поради присуство на крв во мокрачата може да даде лажно позитивен тест.И дека затоа најдобро е да се провери преку крв.