Менструација во бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Gkatzopulu, Jan 29, 2011.

1. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Фала многу на подршката. Дај боже да нема ништо сериозно. Дај боже да е во прашање бременост

Momichka likes this.
  2. italymac

italymac Нов член

Zdravo !!vaka imam eden problem se vodam kako 9ta nedela od bremenosta ,no pred 5 dena mi se pojavi kafeav iscedok i za prv pat otidov na ultrazvuk kade samo gestaciskata kesa ja imase a plod nemase mi rekoa deka mozebi e prazna i bev na ispituvanje za hcg go napraviv prviot test sega ovaa nedwla treba uste 1 da napravam za da se vidi tocno vo koja nedela sum bremena,zatoa sto seuste nisto nemase na ultrazvukot samo prazna gestaciska kesicka,a za kafeniot iscedok mi rekoa deka bilo normalno bolki vo stomakot imam kratkotrajni vemolam za odgovor dokolku nekoj e zapoznaet so ovoj problem,vi blagodaram

3. Ano

Ano Форумски идол

Кафениот исцедок во бременост го имав јас и тоа подолго време. Се додека не преоѓа во свежа крв не е страшно. се надевам ти дале прогестеронска терапија за тоа.
    а за тоа што во 9 недела сеуште е само сакус, се надевам си имала доцна овулација и затоа сеуште нема ништо на ехо. Стискам палци бетата правилно да расте.

4. italymac

italymac Нов член

Ne seuste nikakva terapija ne primam ,a dali iscedokot ti bese ligav ili malku tecen kaj mene na pocerokot bese kako ligavo sega e malku potecno poslednite 2 dena,ti blagodaram za podrskata i odgovorot

5. Ano

Ano Форумски идол

Не би можела точно да дефинирам, зошто јас примав утрогестан, па со него истекуваше како густ исцедок. Само смирено и одмарај повеќе овие денови додека да се смири.

6. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Девојки извинете што ве замарам но денеска не успеав да отидам на лекар, наоравив тест покажа негативен, ми трче црна крв ама значи буквално црнаа

7. Momichka

Momichka Популарен член

Штом тестот е негативен по неколку денови, највероватно нема бременост.
    Почекај нека истече и оди на гениколог. Жал ми е за овој преживеан ролер-костер :-\ Сепак мислам, најдобро е мислење од стручно лице.

8. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Што би можело да биде причина за црната крв

9. Cucueta

Cucueta Истакнат член

Здраво девојки на 14 мај имав не заштитен пднос и после 16 часа се напив норлево од тогаш ми има дојдено 2 пати точно на време но некако ми беше чидно имав кафеав исцедок при крајот а никогаш сум немала сега треба да добијам но ми касни 3 дена и градоте ми се отечено. Што мислите има ли место за паника?

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Два пати си добила, значи се е во ред, бременост нема. Градите ти се отечени зашто треба да добиеш, три дена каснење не е причина за паника.

11. Jovanailievska

Jovanailievska Нов член

Здраво ме интересира,имав неколку дена незаштитен однос со дечко ми и добив менструација најпрвин како светло розе наутро цел ден немаше ништо а вечерта ми дојде нормално и ми беше иста како и секогаш и ист временски период траеше но ме боли стомак уште па ми е страв да не дум бремена??☺

12. black_lover

black_lover Истакнат член

Имав однос на 31 ви август а требаше на истиот ден да ми дојди ..тој сврши на мене..имам испиено норлево на 2ри јули...ми каснеше 5 денови..добив на 4ти..
    Можно ли е да имам ваква бременост? Со менструација? Денес е скоро 4ти ден со крв..ама крвта е послава одколку на другите менструации... не е многу слаба.ама има мала разлика....фала му на бога добив барем...инаку сега и на моменти крвта ми е многу течна и понекогаш розева но поретко а понекогаш бордооо

13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Сега доби и пак не ти е погодено?! На тебе досадно ти е, не е за менструацијата|(. Девојче, легни си и не досадувај по форуми за проблем кој го нема.

Bebulleee, bebaa, orhideea and 4 others like this.
  14. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Малку е глупаво прашањето ама читав низ темиве членки кои викаат дека може да си бремена и да имаш циклус(менструација) т.е. да не ти доцни?
    Можно ли е ова воопште?:?:

15. lost123

lost123 Форумски идол

Да, но тоа не е класична менструација како што ја имаш секој месец. Трае многу пократко и не е обилна.

16. mariz

mariz Форумски идол

Можно е, се нарекува Розова, розева бременост :) Свекрва ми трудна 4м со мм добивала мензис..

izabela.nik likes this.
  17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Можно е :) и мојата свекрва до 6 месец со мажми трудна била , а имала добиено редовно без никаква утка , стомак почнал од 7 месец да и расте .

izabela.nik likes this.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Ако се сумља во бременост и покрај добиен циклус,ако се направи тест ќе покаже ли?

kukla21 likes this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Да

20. joy1

joy1 Форумски идол

гинеколот мој еднаш ми рече дека поради присуство на крв во мокрачата може да даде лажно позитивен тест.И дека затоа најдобро е да се провери преку крв.