Ми дојде денес. Но имам при бришење крв и кафеаво како на google photos инплантација.. Па ме интересира ,заш ми каснеше т.е. не ми дојде на 28 ден Колку обилно се крвари и колку дена позз
Ако е тестот негативен, менструација е. 14, 15 дена по овулација е касно за имплантација. При имплантацијата има капка крв или точкесто крварење, не е обилно, вообичаено само на бришење, може евентуално да треба секојдневна влошка. Меѓутоа, ако не е обилно, ако не си направила тест од некни и ако не ти е падната температурата, направи пак и ќе знаеш на што си.
Оти, што не можеш? Внесувај температура и саатот кога си ја мерела и каков ти е исцедокот тој ден. Тие се доволни параметри за самата апликација да ти ја пресмета датата. Сé друго е ако сакаш лично ти да си водиш сметка за симптоми, терапија и слично.
Zdravo sakm da ve prasham za mislenje dali e mozno da sum bremena. So maz mi probuvame povekje pati da videme dce crti, deneska trebashe da dobijam menstracija dobiv ali ne kako i minatite meseci prvo bese samo 1 tochka posle toa samo rozova krv, imam golemi bolki vo grbot vekje 2 nedeli imam otecheni gradi a i venite na gradite pochnaa da mi se poznavaat mnogu. Pa dali moze nekoj da mi kaze nekoe mislenje dali postoi bremenost i dali moze da napravam test sega ili da pochekam da se zavrshi krvarenjeto. Vi blagodaram na sekoi vase mislenje
Ако крварењето ти трае повеќе од 1 ден и се зголемува, а датумот соодветствува со датумот на добивање тогаш е менструација и не постои бременост. Симптомите за бременост и менструација се исти дури одкако ќе ти задоцни можеш да направиш тест кој ќе покаже релевантен резултат. Крварењето може да е имплантациско ама тоа е доста оскудно и нема врска со менструација, може да биде само на бришење или неколку капки во текот на 24ч. Повеќе личи на сукрвичав исцедок отколку на крварење. Види прати во текот на денот како ќе се одвива, ако продолжи да трае утре и нареден ден значи е менструација. Ако наеднаш запри до утре направи си тест, инаку не постои менструација во текот на бременоста.
Zdravo edno prasanje, pred nekoj den bev na ginekolog I doktorkata mi rece deka mn I e somnitelna matkatai bila zaobleana endometrumot zdebelen moze da sum bila Bremena megjutoa mnogu e rano za da se vidi nesto, trebase da dobijam za 3 dena ama eve denes dobiv I se razocarav posto iskreno se nadevam deka nema. Iskreno dali po stojat takvi slucai nekogas da dojde do mwnstruacija a da si Bremena.. Sekoj mesec se razocaruvam I iskreno ovoj mesec I doktorkata nadez mi dade ama ete..
Не, не е можно да добиваш и да си бремена. Секој месец ендометриумот се задебелува и во случај кога не доаѓа до бременост, тој се лупи и настапува менструација.
zdravo na site pred eden mesec piev klomifen imav 4 sozreani folikuli citam deka moze da se ima bremenost a da se ima i ciklus... jas ovoj mesec dobiv i imav bolki vo stomakot so dva kafetin mi pomina bolkata samo cudno mi bese sto jas sekogas koga pijam klomifen sum imala po obilna menstruacija ovoj mesec nemav tolku mi traese 4 dena kako i sekogas... povremeno imam blaga vrtoglavica i bolka vo jajnik i vo ednata dojka osekam povremeno kako nekoe bockanje dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo? Ne znam sto da mislam dali sum bremena ili ne se plasam od negativni testovi se boram so neplodnost veke 3 godini
Не може да се има циклус, а да постои бременост. Тоа е одамна побиен мит. Може да се има крварење во бременост кое некои го мешаат со менструација. Ама таквото крварење ниту следи некој тек како што следи менструацијата - да доаѓа на одреден датум, ниту по интензитет е исто како што е менструацијата - на почеток и на крај да е со помал интензитет, а измеѓу пообилна. Крварењето во бременост обично се појавува ненадејно и нема правило дали ќе е обилно или не. Ако не можеш да определиш дали тоа крварење што си го имала е менструално или не, направи тест, поинаку не можеш да дознаеш. Среќно
Вака сега...пред 20тина дена се опуштивме повеќе и типот си сврши во мене. Не дека јас не сакав, вриштев ВНАТРЕ! ВНАТРЕ! Знаев оти ќе добијам за некој ден.. Така и бидна. По 2 дена добив, бледа кафеава течност. Вообичаено имам обилн менструација што трае 7 дена, овајпат траеше 2 дена и немаше О од обилност. Деновиве баш ми се гади, изморено се чувсрвувам, имам болки околу јајниците, бало прање, ај си викам можи е настин...дали е паметно да си направам и тест за бременост? Хммм
Направи за секој случај. Инаку јас за двете бремености останав на 2-3 дена пред добивање на циклус, ама немав ништо на датата за добивање, никакво крварење.
Добив, само многу бледо кафеава течност и траеше 2 дена, ама си реков тоа е тоа. Живеј си раат.не обрнав внимание. 21 ден има од односот
Vaka sega na 7mi juli imav nezastiten odnos dobiv na 22 juli isto kako predhodnio mesec so poslab intenzitet Koga ke mi zavrsi mens sakam da idam na eho ke se pokaze li ako sum bremena Inaku sekogas imam so zastita so ovoj pat se sluci bez Inaku vo juni nemavme odnosii