Оф цел живот мака мачам со ова...на крај излезе дека имам полип кој го предизвикувал крварењето 2 пати во месецот,затоа што тој пука па се стега кога ке му ќефне...Али кај повеќето девојки е секако од стресови и милион др.причини..затоа совет кај лекар и се ќе биде во ред!
И јас имам еден проблем со ова, никогаш не ми е редовна.. некогаш ми ида 2 пати месечно, некогаш не ми доаѓа воопшто.. тоа треба да значи нешто??! .. треба да се оди на гинеколог или ..?! Помогнете ми !!
И јас го имав овој проблем, изгледа поради промена на клима беше ама ми продолжи така 2-3 месеци. Бев на гинеколог ми даде да пијам Примолут Нор (мислам дека вака се викаја) и откако ја завршив терапијата после една недела добив и откогаш се е во ред
zaljubena18 подобро консултирај се со доктор. Можеби ќе ти даде некои други да пијаш со кои што би се средило се. Сепак Примолут Нор се хормонски а има многу лекови кои се на природна база. Сепак на 17 год. сама да земаш хормонски лекови не е во ред.
Јас имам проблем во врска со менструацијата овие 2 месеца. Значи минатиот месец не добив, валјда заш нервоза,полагања,настинав, игубив апетит,ослабнав малку....Овој месец веке крај е и пак немам добиено, се утепав од јадење демек да се оправам,да се навикнам на јадење,благо солено се бутам у мене и ништо сам се лажам,сам си верувам ... Што треба ова да значи ? :/
^^ Значи дека треба да посетиш гинеколог што е можно поскоро. Ако си сигурна дека не си бремена, најверојатно е некој хормонален дисбаланс кој се решава со таблети. Или некоја циста може да имаш. Во секој случај, обавезо посети гинеколог, ќе ти ги разреши сите дилеми Што и да е, не е страшно, се' додека се реагира на време
Sekako deka ne sum bremena,sigurna sum vo toa zas nemav odnosi ) Ke pocekam do krajot na mesecot, pa ako ne dobijam ke idam na ginekolog. A slusnav deka cajot od ajducka treva pomagal vo toa. Znae nekoj nesto ?
Ми се случило досега два пати или три пати тоа. Не сум мислела дека е нешто страшно па не сум била на гинеколог.
Хах, мене ми се случва ама се ради денојте на кои ми иди. Мене ми иди на 24-5 дена менс, редовно. Сега ако ми дојди на 1ви Септември ќе ми дојди пак на 24ти, ако ми дојди на 5ти Јуни пак на 30ти и така. Така да зависно кој дел од месецо ми иди, некогаш ми иди и по два пати.
Јас еднаш имам добиено 2 пати во месец на почетокот и на крајот, што значи тоа? одамна беше.. не сум се распрашала бидејќи мислев ај не ми е сеуште редовно