Менталист (The Mentalist)

Discussion in 'Серии и емисии' started by m2m2m2, Oct 13, 2012.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Лелееее како ја оплескаа...
    Тој шупакот Ред Џон, оф мори мајко. Убаво си рече Џејн, па и јас сум разочарана. Ептен глупаво испадна.
    Мислам го упука човекот, а тој трчаше повеќе него ли Јусеин Болт со полна сила.
    Како и да е, следната епизода,
    ќе се одвива по две години од настанов. Тоа само го прочитав несакајќи.

2. stefi23m

stefi23m Популарен член

јас воопшто не сум разочарана!
    знаев дека вака ќе испадни.
    само премногу беше тоа дека Ред Џон е основач на организацијата.

3. elence132

elence132 Истакнат член

Мене баш ми се допадна епизодата само нешто не разбрав . Ред Џон испадна испадна дека е тој човел , но кој е тој ? Некако не ми изгледаше познато , а тој и Патрик зборуваа дека и тој се наоѓал во собата со другите кога експлодираше бомбата??? Да не е тој шерифот, ама мислам дека не е , да не имам нешто испуштено ???

4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Ептен глупаво ми испадна
    тоа што долго време не можеа ни да му се приближат на Ред Џон, секогаш беше чекор пред нив, никој ништо не му можеше а сега Џејн толку лесно го среди, па тој беше уплашен како мало детенце :^) незнам, поинаква претстава имав за ликот на Ред Џон,очекував и некоја приказна позади сите убиства, поента, нешто...

5. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

аа ај некој во лп нека ми каже кој е ред џон,не можам да издржам а епизодава нешто многу споро ми се спушта и плус нема да можам денес да ја гледам... :@ иначе уште оваа сезона е,така?? ;(

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Јас имам само едно нешто да кажам-

The end.
    Уништија една перфектна серија со најдодброто сценарио и најдобрата екипа во драма-крими серија евер.
    Бруно ју аре ан асхол.

Attached Files:

• 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      145.3 KB
      Views:
      267
    livert likes this.
  7. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

јас сепак мислам дека ‘‘тој‘‘ не е Ред Џон,можеби навистина ги убил ама мислам дека на крај сепак некој друг че испадне дека е Џон :^) :?:

8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Ахх, ми мириса на уште сезони :)

9. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Стварно не ми е јасно веќе каде води серијава :^)
    Ама ај ќе почекаме, можеби ќе има поента сепак :?:

10. elence132

elence132 Истакнат член

Стварно незнам веќе што се дешава , серијава некако излезе од контекст , али ајде ќе видиме можеби ќе испадне пак нешто :)

11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Јас кога почна серијата...наслов Менталист нели? :wasntme:
    Јас појма немав шо значи сега то менталист..гледам епизодите и не гледам ништо ментален човек така не ми изгледаше Патрик...си велам оти менталист се вика серијата? :?:
    Прашвам после дома шо значи то менталист,некој шо е ментален во глата,мрднат човек,така нешто? :^)
    Се смеат дома ми велат..а бре Симона,шо ќе те правиме вака будаличка? :rofl:

12. coralin-e

coralin-e Истакнат член

Ја гледав се до епизодата кога го открија Ред Џон, и тоа беше најлошата епизода од почетокот на серијата, ever. Катастрофа. На таков маркантен лик му дадоа таков беден reveal, а сите очекувавме многу повеќе.

13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Јас сакам да ја почнам серијава, но никако време да најдам. Некој можи на кратко да ми кажи за што се работи за да знам што да правам? (неќам да читам поради споилери, ги мразам, лолз)

14. figgiMK

figgiMK Популарен член

да кажеме дека мисијата му е скоро завршена ... но да кажеме и дека сега со ФБИ има по одврзани раце и ке може да раб на дешифрирање... не ми е јасно зош се занимаваме со кружи киша подред ... а не оди директ... Ванпал и маж и нели можеа да ги земат за ФБи неферијалнии се ..
    ја чекам новата еп .
    да видам кој почна да ги убива или да се заканува за убиствоо

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Леле колку ме нервира онаа нована од фби, толку ми е бледа некако, грдичка е, нема ништо посебно околу неа. Баш на време ќе ја откажат. И Џејн некако го нема шармот,
    како да се изгуби по смртта на РЏ.
    Не мислев дека ќе ми стане досадна, ама ете, стана досадна.

16. omg92

omg92 Популарен член

Се супер во серијава само ете тоа со Ред Џон ептен глупо го направија некако бе... И Патрик не е тој што беше... Најепик е во прва сезона...искулирано бате, заебанции..а сега се поретко и поретко... ама штом сум почнал одам дури оди и серијата

17. sesilija

sesilija Популарен член

Јас изгледав една-две епизоди после епизодата кога го открија Ред Џон и толку.
    Се изгуби дражот после таквото глупо откритие.
    Сега од време на време читам на фб најави за епизодите, се надевам дека навистина тој Ред Џон бил лажен, исто како во третата сезона, па да ги догледам епизодите инаку вака немам намера да ја довршам серијата.

Затоа нејќам серии, и Модерн Фемили така ја расипуваат сега петтата сезона, од толку епизоди дали две-три ми беа интересни, а претходните сезони беа закон.

Hipster likes this.
  18. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Не верував дека ќе продолжат со сезониве на Менталист ама ете забележав ќе давале нова сезона на МТВ1..која сезона ќе ја даваат? :?:

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Првите 2 епизоди после убиството на Ред Џон ми беа бесмислени. Ама се повратија, барем за мене успеаа :) Сега ми се симнува 18тата епизода. Не се откажувам од серијата, после првата сезона со таков елан не сум гледала никоја серија до сега. Се надевам ќе ја продолжат, со толку малку епизоди плитка ќе ми остане приказната со ФБИ. А се надевам и дека нема да ја уништат.
    За убиството на Ред Џон прво бев разочарана малку, ама после сфатив. Сите психопати се слабаци, извади ги малку од колосек и ќе ги натераш да цвилат како бебиња. Плус, да сфати некој што се замислувал како Бог дека му дошол крајот... Мислам дека баш така би реагирал, а не како што ни продаваат американските филмови, дека сите секогаш се јаки.

20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Тотлно непотребна сезона, или барем епизодите после откривањето на Ред Џон-непотребни, без поента...
    Ми ја упропастија серијата тотално :^) Има некој информација дали ова е крај на серијата или само на сезонава?
    Џејн и Лисбон |( Никако не ми одговараат и немаше потреба вака одненадеж да ги спојат можеа барем во теков на серијава малку по малку да навестуваат, како во Касл на пример. Значи последниве епизоди досада жива, поента никаква. Глупости.

figgiMK likes this.