Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Месечарење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од andzella, 12 мај 2010.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.347
    Абе за чување , само Господ еден може да ги дочува здрави и прави луѓето што месечарат . Ние колку и да пазиме на нив , не е возможно цел живот да не спиеш ноќе и да одиш по месечарот , бидејќи сепак треба да се функционира преку ден ( работа , факултет , дом , деца .. ) , а да функционираш нормално секој ден и ноќе да одиш по месечар , не е баш лесно . Еден ден ќе заспиеш длабоко и нема да го осетиш дека станал ( сепак ни треба добар одмор некогаш ) , затоа најубаво решетки метални на сите прозори и балкони , па може и на влезните врати . Решетки што се заклучуваат , и клучот сокриен ( месечарот да не знае каде е клучот ) . Јас кога би била во таква ситуација , би ставила вака нешто отприлика ..
    .. со тоа што решетките би се заклучувале од внатре со клуч .

На edna_malecka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. lovee

lovee Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    И на мојот маж исто. Морници ме лазат кога и да ставам. Неможам секогаш да го дочувам и пазам. Понекогаш засповам и пред него и незнам што се случува.... Ме страв и за мојот живот а и за неговиот плус трудна сум па и за детето мислам.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovee

lovee Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Јас со слична мака. Страв ми е а бремена сум и незнам што да правам. Ме страв дс спијам и тој не сака доктор, мада викаат дека нема нема лек. Јас мислам дека алкохолот има исто голема улога.

4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Разговарај да го остави алкохолот.

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.602
    Допаѓања:
    39.050
    Има, сигурно, можеби ќе треба помош од психијатар ако ситуацијата ви е сериозна.

А темава не е за во "другата наука"... :tmi:

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Дали некој решил ваков проблем? Гледам темата не е активна, но сепак да прашам. Пред 5 минути маж ми првпат стана во сон, направи 2 глупости кои утре не знам како да ги објаснам на моите (кај нив сме на гости), на страна тоа што се преплашив и не можев да го препознаам.
    Сега не можам да заспијам од страв да не стане пак и размислувам утре каде да се обратиме. Кај какво стручно лице се оди за ваков проблем и дали знаете кои се причините?

7. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.021
    A шо глупости напраи?! да не се степа со татко ти или мајка ти?

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не не. Не беше воопшто агресивен туку се измоча во ходник во леген што мајка ми го оставила и после наместо во мојата соба отиде во дневна и си легна на другиот крај од гарнитурата (сестра ми спиеше на едниот дел). Страшното за мене е дека спие по гаќи и среќа што станав, којзнае сестра ми да се разбудеше што ќе помислеше. Или не дај боже татко ми.
    Денеска ништо не се сеќава, запрепастен е, прво мислеше дека се шалам.

9. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.247
    Допаѓања:
    6.722
    @Jana06 мила, да пробаш да ја заклучиш собата пред легнување каде што спиете.И пред легнување ќе му кажеш дека заклучуваш поради месечарењето, кога ќе знае можеби потсвесно ќе знае дека ради тоа е заклучено. Не мислам дека пак ќе му се случи бидејќи месечарењето обично е периодично а не континуирано.Сигурно и кај вас е така.Обично се случува од преголем замор, барем мене од тоа ми беше пред 5-6 месеци ми се деси да месечарам ама мртва уморна бев тој период не знаев за ден и ноќ.
    Оттогаш ми се нема десено. Тогаш кога се деси тоа со мирното и тикото ме вратиле в кревет..Не треба да се вика, во никој случај да се каже на личноста дека месечари( од страв недај боже може жолчка да пукне) тоа исто е како во сон да те штрекне некој.Значи правилен пристап е неопходен. Ајде љубави врати се да спиеме,касно е. И тоа. Со лесно.:hug:

На cresa-jagoda, Jana06 и Kalina J. им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Фала ти многу за советот. Јас неубаво изреагирав зашто не сфатив дека месечари, имаше испиено неколку пива ама не беше пијан и прво помислив дека затоа се случи. Кога го видов легнат во дневна сфатив што е работата. Среќа нема жолчка :)
    Зборевме денеска, обавезно ќе направиме некои промени во навиките.

11. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.347
    Маж ми до сега неколку пати има седнато на креветот . Еднаш одамна беше , синот беше бебе мало , мислам ни 40 дена немаше уште , само седна на креветот каде што спиевме тогаш и почна силно да вика : ДА ! ДА ! ДА !
    Во тој момент не знаев што се случува , тоа му беше прв пат да се извика така во сон , зборувал нејасно , ама толку јасно и гласно да викне , никогаш до тогаш , па го прашав : што да ?
    Не ми одговори , само се сврте на другата страна и продолжи да спие .

Утредента не се сеќаваше на ништо .

Втор пат , исто седна на креветот , и почна да се кара со претпоставениот за некакви дрва што денот го терале да ги товари и растовари на работното место .

Исто утрото го прашував , не се сеќаваше на сонот , но рече дека ден предходно се карал на работа со старешината , бидејќи само тој и уште еден војник цел ден коселе , па ги пратиле дрва да товараат и растовараат , па веројатно потсвесно продолжил да се расправа во сон .

Трет пат : Во сон осетив како некој силно ме стега околу половината . Се подразбудив и се помрднав малку и тогаш го слушнав како вика хистерично " многу те сакам , не сакам да те изгубам , те молам не умирај " .. си велам што му е на човеков , какво умирање :rofl: .. и му викам што ти е ? Нормално не ми врати и не се сеќаваше дека викал на цел глас . Сонот го запамтил .

На aleksandarce97 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. aleksandarce97

aleksandarce97 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    nesto slicno mi se ima slucuvano mozes li LP da te prasam nesto?

13. mesecar

mesecar Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    714
    Имате ли искуство или некои информации за месечарење, ама баш во ноќите кога има полна месечина. Молам споделете или пишете во ЛП.