Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Месечева (лунарна) диета

Дискусија во 'Диети' започната од bilkata, 24 февруари 2010.

1. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Аааа епа ајде тогаш,со тебе сум :)

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    и јас се приклучувам на журката
    ајде со лесно неко е :D

3. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Како оди девојки? Јас од 9 саат го прошетав цело Скопје, и тек сега се вратив...Нозеве ме кинат...Се надевам дека ќе ослабам килце до утре :D
    А за кризи немам нешто посебно...Избегнав да јадам тост (бев со една другарка која секогаш може да ме натера да јадам :lol: ) така да...горда сум на себе :clap: :rofl:
    Вие како се држите...Да не се откажа некоја случајно? :^) :)

На silvice му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlD

GirlD Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас како што изгледа не прочитав баш најубаво, затоа што прв пат пробав да ја држам диетава. Се концентрирав на датумот, а часот воопшто не го зедов во предвид и почнав вчера од 00:00 да ја држам. Тука случајно видов дека сум згрешила :) Така да, ќе чекам до 13ти наредна недела. Вчера до 6 часот не јадев ништо и кога видов дека не треба така, се разочарав :)

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Кај мене арно иде, на зелен чај сум досега цело време :)

6. femme.mk

femme.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    И кај мене оди супер, моментално пијам сок од зеленчук (спанаќ, магдонос, целер, пашканат, краставица, зелка и лимон). После планирам да пијам сок од овошје и зеленчук (цвекло, морков, јаболко, киви, лимон). Останатото е вода, чај и сабајлево нескафе со вода. Мене ми е трет пат едно по друго и веќе ми станува навика. Поздрав до сите и се надевам ќе добиете идеа за соковиве, мене барем ми се супер. :)

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.191
    Допаѓања:
    156.750
    Ништо не правите со соковиве,особено со овошните,макар и дома цедени.
    Повеќе од пола литар до литар сок од зеленчук не се препорачува,а овошен воопшто,така да...поубаво ќе ви биде на чај,кафе незасладени и вода да сте цел ден ако сакате да има ефект каков-таков.

8. femme.mk

femme.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Лилит кај мене имаше ефект и на овој начин што го кажав (минатите две недели вкупно стопив 3.5кг, оваа ми е трета по ред), со оглед на тоа што главно пијам вода, а соковите се вкупно 600мл од двата по 300мл. Сепак треба да се внесуваат и витамини и минерали. Кој како мисли така нека прави, јас само го дадов како идеа. Поздрав

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.191
    Допаѓања:
    156.750
    И јас кажав како сугестија,не наметнав,а и веќе кога пиете овошни сокови,поубаво во првата половина од денот за да имате време да ги потрошите шеќерите.

10. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Јас издржав,цел ден бев на вода и на чај,епа ајде сабајле да се измерам да видам дали имам нешто симнато :)

11. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Знам дека е добро прочистување на организмот и дури добро е еднаш месечно да сме исклучиво на вода за детоксикација.

Ама не ја разбирам поврзаноста со месечината и тежината. Не сваќам, а не ни прочитав тука мислење за тоа, детално објаснето.
    Што е финтата со месечината? Како влијае? Мене ми нема логика. Не дека не може да се ослабне ако ова се практикува, секако дека може, ама зашто баш на полна и млада месечина?
    Обратно од ова тие што ќе јадат многу на овие денови се ќе им се фати или? :D
    Што ако секој први во месецот вршам детоксикација? Нема да ослабнам тие денови само на полна и млада месечина се слабее? 100 прашања поставив ама пуста љубопитност :)

12. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    rossonerka jaс ја држев вчера и денеска и имам ослабнато 2 килограми!
    диетата е добра а за неа ми имаше кажувано една пријателка на мама која живее во србија
    била многу дебела па со таа диета успеала да ослабне околу 10 килограми
    мене ми се допага искрено
    јас ја држев и минатата недела приметив имаше резултати ама после бев на роденден и неможев да не и одолеам на едно парче торта и дома уштре јадев..
    а за вчера и денеска супер се чувтвувам иако во чајот си ставив мед и си лапнав неколку лажици мед.:lol:
    :))
    оваа е докажано од некои многу стари научници дека ако ја држиш таму да време на млада полна месечина ке ослабнеш многу е стара оваа диета
    иначе не губете надеж зашто од прв пат можеби нема да примети зашто и нели прв пат
    можеби не ви се случило да не јадете толку време,организмот нели уште не е научен ако не првиот вториот пат мора да симнете барем 1 кг се знае и ако се придржувате точно кон диетата

13. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    кој е за утре ајде да ја држме се надевам дека ке оди супер зашто ми е трети пат

На Vesna25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Јас ќе ја држам утре,само ме интересира дали да пијам течности преку ноќта ?

15. Vesna25

Vesna25 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11

I jas se spremam,mene ke mi bide prv pat :D

16. Vesna25

Vesna25 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Логично е да може :)

17. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Почнува од денес во 16.32ч до утре во 16.32ч ????

18. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    јас ке почнам од 14 .32 до утре 16 32 зашто негде пишува од 14 .32 а овде од 16.32 а што си е сигурно ,сигурно два сати мислам не играат улога барем јас мислам така ....... :?:
    :^) :( :tmi:

19. Vesna25

Vesna25 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11

И бидна нешто???

20. Kompot

Kompot Истакнат член