Месечева (лунарна) диета

Дискусија во 'Диети' започната од bilkata, 24 февруари 2010.

1. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    АЈДЕЕЕ
    Today is THE day :)
    пс. само за кафе чисто на пример попарено нес дали смее ако знае некој нека писе,плс.

2. Funny005

Funny005 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Mislam deka poubavo e cel den da probas da pies samo voda i eventualno cist, priroden domasno napraven ovosen sok bez dodatoci. Jas probav da ja drzam ovaa dieta na 10 ovoj mesec i cel den bev samo na 2litri voda i 1casa sok od portokal sto si go napraviv so sokovnikot, no utredenta bev kako bolna... neznam sto bese rabotata ama ne se otkazuvam ke probam povtorno i na 23.01 ;)

3. happy-girl-22

happy-girl-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    добро е значи не сум сама на 23 ;) знаци ке имам подрска тие Что решија да ја држат денес ...
    имате подршка издржете ( сетете се само што изедовте за празниците ) :devil:

4. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.839
    И јас ќе ја држам на 23 не знам како ќе успеам ама ќе пробам. Порано ја имам држено и успешно беше, ама за сега не знам дали ќе издржам :doh: .

5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Денес месечарам :wasntme: и не ми е тешко, воопшто. Ако почувствувам интонација на филхармонијата, ќе се напијам чаша вода и се е во ред. Пијам и доста чаеви, билни, не сакам овошни, само за мирис ги бива, инаку ми го сушат грлото.
    Турско кафе без шеќер е дозволено. Доволни ми се 2, без претерување за да не ме вијат болки во гладниот желудник.

Инаку сметам дека 2 пати месечно ми се доволни за гладување, кога е месечината полна и млада. Не ми е макотрпно, но сепак подобро ми е кога целиот ден ми е зафатен и едноставно немам време да мислам на јадење.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    издржав цела ден, и само вода се дуев, гладував буквално денес, но во 21часот дечко ми направил шопска и неможев да и одолеам така со младо кромидче мх мх и седнав и цела ја изедив и ми пропадна диетата ;( но и не ми е многу криво ;) наредниот месец пак ке пробам може ке успеам :lol: :lol:

7. lovebrunomars96

lovebrunomars96 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Јас ја држев трипати овој месец и кај мене немаше никакви резултати. Некој совет ?

8. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.839
    Најверојатно не си се придржувала до правилата или потоа одма повторно си почнала со нездрава исхрана, во поголеми количини. И со 3 пати држење на диетава неможеш да имаш некои фатални резултати. Рачунај си на секое држење по 1кг (иако различно е кај секој некој и 3 кг губат). :)

9. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Однесувањето на луѓето наводно е поврзано со месечевите мени. Се верува дека луѓето на полна месечина поинаку се чувствуваат, се јавуваат проблеми со срцето, главоболки, депресии . Месечината има поголемо влијание врз жените отколку мажите, па и месечевиот циклус од 28 дена е поврзан со менструалниот циклус кој исто трае 28 дена. Покрај менструалнит циклус месечината влијае врз течностите на жената во телото, бременост, менопауза. На полна месечина раните повеќе крвареле, и затоа не е препорачливо тогаш да се земаат вакцини и да се прават операции. Е сега, месечината е поврзана со течењето на водите на Земјата, заедно со Сонцето ја предизвикуваат плимата и осеката и го подигаат и спуштаат нивото на водата. Кај човекот таа е поврзана со крвотокот, концентрацијата и нивото на вода и течности во организамот. А и целта на оваа диета е да се прочисти организамот од токсини и задржани течности, па најверојатно таа би била поврзаноста со месечината, т.е со течностите во организамот.

Едит : А најголемо влијание има кај родените во знакот рак, бидејќи Месечината им е водечка планета, и предеизвикува нагло забрзување/ забавување на метаболизамот а тоа резултира со нагло губење или добивање килограми.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elena.14

elena.14 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Денес ќе ја држам првпат и ме интересира каде најмногу се слабее на стомакот,бутовите или куковите? :)

11. Anne.d.Sweet

Anne.d.Sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    МЕСЕЧЕВА ДИЕТА, РАМЕН СТОМАК?

дечки ја има на фемина диетава, јас еднаш ја држев, но незнам дали ќе делува.... ај ве молам кажете ако сте ја пробале дали има резултати и слично... инаку сакав да ве прашам , ДОЛГО време имам ОГРОМЕН проблем со мојот стомак , ама кога велам стомак , навистина ми е многу голем, ми се дуе , неможам да го поднесам и многу се нервирам, САЛО, САЛО. :@ :u:
    некако многу ми е безнадежна работава со стомакот, не верувам дека помага нешто , за да го добијам оној *рамен стомак од соништата* :lol: :$
    ако имате некое искуство , нешто , ќе ве замолам помогнете, сакам до летово да го симнам, ајде не цел, ама повеќето :sweat: ;(
    инаку имам 14 год. и имам околу 76 килограми.... многу е :doh:
    сепак си држам јас некоја своја диета, еве „режим“ , да кажеме, ии незнам не сум се мерела , веќе три недели не јадам благо, не јадам солени работи, пијам течности, пијам баланс јогурт..... ии не јадам мрсни работи, и како што кажав предходно, месечевата диета почнувам да ја практикувам..... а вежби правам ретко, но кога ќе се затопли ќе правам секој ден . :envy:

12. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    На 21 фебруар во 23.35 почнува млада месечина кој ќе месечари нека му е со среќа. :sweat:

13. m.jakimova

m.jakimova Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Nekoj sto ima iskustvo,ve molam nekaa pise dali deluva
    Blagodaram odnapred. :*

14. Sanela94

Sanela94 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    Денес ја држам па ќе видиме резултати и дали е ефикасна...Има уште некој денес шо ја држи?? :)

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    џабе ќе се мачите со оваа, јас колку пати ја држев летото, и џабе :rofl: бегај бе, само цревата ми се прецвикаа од што беа празни :D
    воа не го бива, така да не се мачете за џабе :)

16. Sanela94

Sanela94 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    а ко не го бива...зш некој пишат дека е ефикасно..

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па еве јас ти кажувам дека повеќе пати ја држев и не ослабев
    вие ако мислите дека ја бива, држете си ја..
    :)
    едит- тоа што се осеќаш лесно, е моментално, зашто си гладна, а се најадеш па си иста :D

18. Sanela94

Sanela94 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    ајде ќе проверам и јас..баш ме интересира :)

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Се сложувам со Лудото.
    Ако сакате да ослабите, оваа диета не е начин. Таа е само за прочистување на организмот, не за слабеење.

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Можеби не е инстантно успешна, но е доволно добра да може да го привикне организмот на помало внесување на храна. Сепак тест на издржливост е. Ако издржиш еден ден на вода, ќе можеш и окото лакомо да го затвориш и мозокот да го залажеш од непотребна прекалорична храна.