Јас слушам од рок до метал. Малце повеќе се држам кон рок музиката, малце помалку кон метал, секако си има свои разлики ама тука негде се
поретко слушам метал но овие бендови ми се во топ листа Iron Maiden, Megadeth, Motorhead, Slipknot , Black Sabbath, Five Finger Death Punch , Metallica, Pantera, и дефинитивно Judas Priest
Метал групи кои ги имам слушано: Iron Maiden, Black Sabbath, Woods of Ypres, Electric Wizard, Sleep, Judas Priest, сакам да слушам доста од раниот период како на пример Creal, Blue Cheer, Sir Lord Baltimore, Steppenwolf, Rush. Во последно време ги имам слушано Deafheaven, Long Distance Calling, Kyiss и други
mnogu bev navlezena vo ovie muziki i novniot stil vo sredno, posle poleka se oddaleciv, sega iako sum majka znam ponekogas da go zaspijam sin mi so nekoja rock baladicka ^^ ili da pustam metal da mi pomini nervozata
уххххх како е оваа за на гитара , пола песна е научив со непрекинато вежбање .. брза и тешка, импресивно звучи се ежам секогаш која ќе ја свирам со дисторзија
или Иначе, слушам и рок и метал, најомилени Гнр, ама старата постава - се гледа и по Слеш кој ми е на сликата И сега му одам на концерт на 29-ти во Софија, едвај чекам Но, кога сме кај метал (освен Helloween): Iron maiden, Slipknot, Type o negative, Epica, Lacuna coil, Primal fear, Rammstein, Blind guardian, Sabaton, Pantera, Manowar, Dio... немам омилен жанр баш, од ова што го гледате, се` зависи од расположение што ќе слушам. Само не слушам блек.
Научниците открија дека хеви металот е добар за здравјето. Го слушам и ми е омилен жанр, после рок, ме опушта, ме разверува, прави да се чувствувам моќно, дека сакам и можам да направам се. Ја сакам речиси секоја врста на метал, освен екстрим блек или екстрим дет, кога не можеш да ги разбереш што пејат. И ете слушам метал и не сум наркоманка или секташ, не сум ниту насилник, како што најчесто ги етикетираат металците. Всушност, можам да кажам дека најфините луѓе се токму металците, луѓе со навистина длабоки чувства, интелигентни, разумни.
Ама ај бидете фини и не ги ставајте ГнР во метал. Хард рок е тоа. И ред други по претходниве страни. Највеќе си поштувам олд-скул хеви метал, али еве нешто поомилено од фаворитите по Јутуб. Фина мелодија дури не почне „пеењето“. Не можам гролање на сварам, толку. На оваа да им играте стомачен на дечковците. Феноменална е. Оп-се-си-ја! Нема посекси бас од оној после 3:40 некаде. За овие уште се караат дали се хард рок или метал. I like them either way. Badass. Repetitive, but badass nonetheless.
Ако не слушнам барем една метал песна во денот, тогаш се чувствувам доста празно . Како и со останатите жанрови така и со металот, има добри и лоши песни/бендови. За некои, тоа не е ништо повеќе од дерење, палење цркви и обожување на ѓаволот. Што во некои ситуации тоа е точно. И да бидеш „металец“, не значи дека треба да ги сакаш сите можни песни. Јас лично уживам во скоро сите поджанрови како Prog, Power, Thrash, Doom, Gothic, Symphonic итн. Како и да е, подобро да слушаш тоа што најмногу те влече отколку да се форсираш со одредена музика само колку да бидеш прифатен/а во друштвото.
Sakam da znam dali ima potezok metal od death metal, thrash metal i black metal? I ako ima da mi kazite koj e.
Aко мислиш на мене, јас не реков дека Гнр е метал, само дека слушам рок и метал, а омилен бенд ми е Гнр. Има разлика
Порано и јас имав некои застарени сваќања за металците и металот ама ете од љубопитност пуштив неколку хеви метал песни, па сеа стигнав до тоа да не можам да дишам без него
Едно од малкуте нешта што ги мразам, е металот и металците. Металците ми се одвратни, неизбањати, неубави за око, секако дека има и исклучоци. Но поголемиот дел такви ми се. Просто чудни.