Слушав метал у 7мо и 8мо и цело време се облекував у црно. При крај на 8мо и скроз у 9то прекинав више и си најдов друг вид музика у кој повеќе се пронајдов и кој ден денес го слушам. Од метал ретко некад знам онака сеа еве ако ме фати некое тмурно расположење да си ги пуштам Slipknot, омилени ми се Ама коа ќе ми текне како сум се облекувала и затемнувала у црно, ми иде да се фрлам у Вардар. Неам нишо против тој стил ама некако стварно музиката ме тераше тоаш да бидам подепресивна, понерасположена. Сепак е квалитетна музика и многу појше поштувам металци отколку турбофолкери, реално.
Факт е дека металците сме веќе изумрен вид Преферирам повеќе да ги слушам старите групи, омилено ми е heavy и trash метал и умеам убаво да ги разликувам подвидовите на металот (дали е glam, power, black, trash, heavy, death...), додека повеќето не разликуваат рок од метал Знам доста метал групи, ама би ги издвоила Metallica, Megadeth, Slayer, Iron Maiden, Motorhead, SOAD, Pantera, Possesed, Deicide, Judas Priest, Venom, Manowar, Slipknot, Cannibal Corpse и Nightwish.
Не сме изумрен вид, еве и јас поштувам метал, иако порано повеќе сега помалку, но си останав верна на класиците.
Тие што избегале од металот поради прелазот од теен во возрасен, се тешки предавници Металот не е начин на облекување, нити corpse paint. Металот ќе си живее со нас додека не се сретнеме со Нечистиот
Пааа, искрено не можам секој тип на метал да го поднесам но почитувам доста метал. И ако ништо друго песните (најголемиот дел од нив) имаат смисла и поента. Како и да е, за мене не си вистински металец ако не ги слушаш Iron Maiden, тоа е сигурно.
Воопшто не се согласувам со тоа дека металот прави да се облекуваме "подепресивно", односно црно нели. Јас и со розев фустан и штикла можам да искочам али на слушалки да ми ечи Amon Amarth. Металот е стил исто како и облеката што е стил. Не мора секогаш да има влијание музиката со начинот на облакање. Знам некои личности скроз црно облечени и црна шминка а само Цеца им е во плејлиста.
Точно . Јас еве последниве 6 години слушам рап , па не се носам како Еминем на пример . Се облекувам скроз нормално , т.е како шо ми е денот . Ако сум станала " на лева нога " тогаш back to black , ама ако сум станала на десна нога , и розово ќе носам , иако не ми е омилена боја . Ама не им се докажува на луѓево . А метал слушам кога душа ми сака .
УФ што ми е мило што има ваква тема! Уште кога имав 5 години, се сеќавам дека ги слушав Линкин Парк и Брејкинг Бенџамин (кои сеуште ги слушам, нормално!.. Но не само тие, бидејќи од тогаш до сега ми е навистина развиено знаењето за метал музиката. Едноставно го обожавам. Но не сакам „сатанистички“ и не слушам „блек“ метал како БВБ. Мило ми е што има металци и во МК . Но од поп артисти и др жанови слушам различни, а најмногу Лана Д.Реј и Ејми Вајнхаус.
Немам пишано на темава изгледа, еве 3 што ги слушнав малце да се рассонам.. П.С. Какви етикети/облеки, у кошулка шутка па без дугмиња останував.. скроз хардкор edit: catchy as fuck оваа од Mastodon или??