Меѓуѕвездие (Interstellar) [2014]

Discussion in 'Филмови' started by Annabeth, Dec 9, 2014.

1. Annabeth

Annabeth Истакнат член

Ги надмина моите очекувања. Предобар е! Филмот е од режисерот Кристофер Нолан и се работи за тим на истражувачи кои тргнуваат во потрага по погодна планета за спас на човештвото.

smajlii likes this.
  2. smajlii

smajlii Истакнат член

Јас многу сакам да го гледам филмов, бев пред некој ден ама немаше карти, викендов одам обавезно :) а мои другарки што беа кажаа дека не бил добар, долг бил и незнам што, ама јас одам секако

3. Annabeth

Annabeth Истакнат член

Скоро 3 саати е, ама вреди да се гледа ;)

4. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Мора да го гледам деновиве.

5. mistilloue

mistilloue Истакнат член

неможам да го најдам онлине .. го има на putlocher но резолуцијата не е добра и слабо се разбира зборувањето.. некој го има најдено ?

6. Dzes88

Dzes88 Истакнат член

Многу позитивни критики слушнав за филмов. Моментално го симнувам од kickass.to , би требало да е добра снимката. :)

7. vetre

vetre Истакнат член

Одамна некој филм не ме држел толку во неизвесност. Го гледав пред некој ден со брат ми и можам да кажам дека секоја минута од тие два ипол саати вреди. Буквално ме остави без зборови . Патем можете да го гледате на кинотека.мк

boomsleng likes this.
  8. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Филмов е предобар, јас и сакам и не сакам вакви филмови, но овој ме држеше прикована за столчето цело време (y) Уживав гледајќи го а има вистина во него, како ги злоупотребуваме ресурсите на природата, ништо чудно да таа да ни врати за се :!:
    ПС Добро би било да има продолжение за планетата на која што има живот :D

boomsleng likes this.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Ретко гледам филмови, ама кога гледам, само квалитетно. :D

Еден од оние ретките научни филмови кој ќе ми остане во сеќавање. Малку е тежок за разбирање, многу луѓе не го сфатиле. Требало малку повеќе да ги насецкаат работите во филмот, не сме сите физичари да го сфатиме на прва.
    Затоа и сега уште еднаш ќе го гледам.

Долго време одбивав да го гледам кога видов дека трае 3 часа, ама вчера го изгледав. И да ви кажам, ни за момент не ми беше досаден.
    Мене филмот и те како ме трогна па цело време си плачев, женско како женско. :rofl:

Добра приказна, ми се допадна глумењето. Ана ми беше прекрасна, како и секогаш добра глума.
    Се' во едно, еден прекрасен филм што дефинитивно вреди да се погледне. Особено го препорачувам на оние што се затрескани во астрономијата, како мене.

10/10

boomsleng and mims-89 like this.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

Апсолутно ништо не го разбрав исто како да сум на час по енергетика или нуклеарна физика, ама се скапав од плачење уште пд самиот почеток, таа семејна поврзаност, надежта, исчекувањето и спасувањето, борбата со времето, глумците се надминаа себе си

boomsleng likes this.
  11. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Филмот е одличен! Не е потребно да бидеш експерт од областа на астрономијата (астрофизиката) но самата приказна, текот, темпото како се развива оддава впечаток, сосема е јасно дека се работи за исклучително дело. Изборот на актерската екипа, кинематографијата, костимографијата, специјалните ефекти, приказната а пред се режијата го вбројуваат филмот во еден од најдобрите во последнава деценија.
    Кристофер Нолан ја потврдува репутацијата на еден од најдобрите режисери на денешницава кој во континуитет го покажува својот талент, својата неизмерна љубов и посветеност кон создавањето на врвни кинематографски остварувања.

Last edited: Jul 16, 2025
    Аргентина * and elimkd like this.
  12. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Гледан ми е одамна, треба пак да го гледам. Се изнаплакав со таткото и ќерката.

Ги имам гледано сите филмови на Нолан, со исклучок на неговиот дебитантски Following. Некои од нив мора да се гледаат повеќе од еднаш, голема посветеност покажува во развојот на приказната и треба потсетување на деталите кои го чинат целокупното дело, односно впечаток.
    А овие sci-fi јас ги сметам како важни теми за нашата иднина :D :tmi:

boomsleng likes this.
  13. pance24

pance24 Истакнат член

Еден предобар филм... Изгледан ми е 4 пати и никад здосаден.

boomsleng likes this.
  14. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Ќе испадне како да ти ги крадам изразите, а мислењето го испратив пред да го прочитам твоето. Се согласувам 100%-но!

Last edited: Aug 30, 2025
    boomsleng likes this.