Миленици во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од strong-gril, 8 декември 2012.

1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.007
    Допаѓања:
    4.472
    Мислам дека нема.

2. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    699
    јас цел живот откако знам за мене сум со мачка и последно сега бремена 4 мес мм си донесе куче-доберман пред 1 година за да не бидам сама во станот бидејќи работи странство. Дефинитивно мачката има подруга енергија и повеќе те смирува а со оваа мојава госпожа човек не може до тоалет да отиде на раат а камоли да испаднам и да биде сама (затоа кај моите сум додека се врати) мила е а на моменти толку ме вади од такт тоа чудо е еве пробуваме некој ред и дисциплина.Сите околу мене викаат да ја дадеме кога ќе се роди бебето но ќе видиме како ќе биде се надевам дека ќе биде ок.

3. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    220
    Кучето претпоставувам е бебе и е поврзано со тебе затоа така се однесува. Зошто да ја дадеш кога ќе се роди бебето ? Бебињата и кучињата се најдобри пријатели. За да земеш куче треба голема одговорност исто како со дете не се зема куче само за да те дружи и потоа да го дадеш некаде.

На 1209 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  4. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    699
    Јас не реков дека ќе ја давам готово да не се разбереме погрешно туку другите околу нас бидејќи тешко ќе ми било сама со бебе и со куче (кое е темпераментно) и поготово во стан. Затоа викам здравје живи и здрави

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.251
    Да сепак е куче со голем раст, сака одржување. Незнам во стан не би се нафатила лично јас, има луѓе чуваат мислам дека му треба простор и двор за таков карактер на куче. Како ти е позгодно така, сепак си сама. Да е тука сопругот ајде па да делите обавези.

На Cvetce_ и nice-girl им се допаѓа ова.
  6. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    220
    Размисли прво какви обврски имаш кон кучето во текот на денот сега и какви обврски ќе имаш во иднина куче и бебе. Освен што сака да е до тебе, дали има други потешки карактеристики ? Како реагира на твојот стомак ? Чувствува нешто ? Мене многу ми се слатки бебиња со кучиња и деца со кучиња.

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    707
    Сакам миленици многу, имам чувано кучиња ама дома не би чувала големо куче, поготово не во стан.

Плус со дете ми е некако не знам.
    Другарка моја чува питбул дома во мал стан, со две мали деца, искрено кога одам кај неа станот мириса корне, како старее кучето се полошо е, прави влакна, некогаш ќе направи беља низ дома, рачунај го шеташ надвор и после дома ти лежи на спална, не ми е океј тоа.
    Да напоменам и дека со обврски е тешко да се изведи со мали деца, некогаш навечер сака да го шета за да врши нужда па ситуација со деца не налага некогаш и тука е малце зорт.

Зависи и од расата на кучето пак ќе напоменам, ама сепак животно си е животно и треба да си спремен за предизвиците, ако некој добро се носи со тоа слободно :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    220
    Питбулот прави влакна?

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    14.460
    Единствени кучиња што не пуштаат влакна се оние кои мора редовно да се шишаат, како пудлици, бишони, малтезери. Сите други пуштаат, без разлика колку кратко влакно имаат.

На Cvetce_, Izzy_0504 и nice-girl им се допаѓа ова.
  10. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    699
    ги имам сите обврски околу неа храна,бањање, шетање моментално во двор бидејќи во градов има многу скитници и ми е страв да не не нападнат, собирање измет, миење нози после двор се буквално . На почетокот уште ме душкаше едно време почна да ми рипа баш на стомак но се смири од време на време збеснува мала е уште знам .Сега сеуште не сум со толку голем стомак да ми смета во извршување на обврските околу неа, во врска со влакна пуштаат ако се со кратко влакно ситни како игли дури па затоа чешлање треба.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    220
    Јас со мојот лав да не зборувам за влакна кога го чешлам летаат околу мене. :rofl::rofl::rofl:
    Инаку кучињата со кратко влакно пуштаат помалку влакна.

12. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    220
    Мило ми е што имаш таква грижа кон неа, кога прво напиша во темата мислев дека ќе ја дадеш. Ако имаш помош за неа остави ја кај твоите додека да напредне бебето. Многу голема одговорност се или да немаш куче или треба целосно да си посветен кон него. Како деца се.

На Cvetce_ и nice-girl им се допаѓа ова.
  13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    14.460
    Па јас би рекла дека само се пократки влакната, а не дека помалку ги има.
    Јас имам германски шпиц, повеќе е маче отколку лав ама се митари баш како лав.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    220
    Да дека се кратки помалку се забележуваат. Иста мака имаме. :rofl::rofl:

15. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    707
    Прави, просторот е многу мал за такво куче, буквално како магаре да чуваат дома, нема кај да седнеш.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.