Миленици во бременоста

Discussion in 'Бременост' started by strong-gril, Dec 8, 2012.

1. simonagj

simonagj Активен член

Јас наскоро влегувам во 4ти месец, чуваме дома ротфајлер. Нема жива сила што ќе ме натера да се ослободам од него. Он е стално со мене, маж ми е долго на пат, да не беше Роки ќе побудалев сама.

jagoda777, Milkiway, elimkd and 4 others like this.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Од четвртокот сум во мкд и искрено оболев слушајќи и гледајќи околу мене. Ваква бројка на улица не било никад.

Имате челични нерви девојки ова да го гледате. Јас сум веќе полна јад, душава ме боли. Плачки секој ден.

Сум се одвикнала и сега ме скина немоќта. Па уште комшијата кога го удри со камен љубимецот на внуциве кои ги следи насекаде низ град направив граѓанска војна. Или ќе завршам затвор или ќе си одам, трето нема.

3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Моментално сме на гости. Таа спие, а тој не мрда од неа. Секој чекор и го следи и ја чува. Да имам услови би и зела куче, ама од мачорон наш дебел, нема шанси. Ќе го бара дома сигурно, ептен се поврза. Го храни, го гали, па како се буткаат, смешки се.
    20190429_132750.jpg

Milkiway, 1209, elimkd and 9 others like this.
  4. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Здраво еден совет.
    Бремена сум 31 недела,а керкичкава сака папагалче да и земеме. Дали е опасно за мене и бебето кога ќе се роди? Да напоменам дека ќе бидеме сами мм е во странство па јас ќе треба да го чистам кафезот. И ако може која раса е побезбедна за чување?

5. lovely12

lovely12 Популарен член

Imam slusnato deka papagali ne se preporacuvaat, ama zosto iskreno neznqm...

6. Bebac

Bebac Популарен член

Не се препорачува папагал во бременоста,бидејќи може да пренесат токсоплазмоза. А, тоа е опасно! Штом немате досега, не го земај додека не се породиш! Мое мислење. Јас така би направила.

pharmacy likes this.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Дајте токмак!

8. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Фала на советот. Сепак ќе почека за папагалче таму на есен здравје

Bebac likes this.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Абе каков совет глупост е тоа папагал токсоплазма ќе пренел. Прашај ја барем како ќе го пренесе? Кај ќе го фати?
    Што луѓе ќе бевте на се верувате и ниту проверувате информации кои ви ги пласираат.

10. elimkd

elimkd Форумски идол

Многу сакам кученце, имам и услови, голем простор, дворче .... ама имам едно дрндало дома шо не дава |(

11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Дрндало исфрли надвор кученце внеси внатре. Инаф фер?:)

12. Bebac

Bebac Популарен член

Не сум ни ветеринар ни експерт, но прочитав дека папагалот и мачката се најголеми преносители на токсоплазмоза.

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Во принцип треба изметот да им го внесеш во хранопроводник, а ние не јадеме говна нели?
    Има толку миленици за вдомување што овие заплашувачки реплики не носат ништо позитивно. И оние што имаат мачки и папагали читајќи те ќе помислат да се ослободат од нив ако се лекоумни.
    На тој начин неколку мачиња ќе останат на улица ради “страшната токсоплазма”.

Ајде малце практични да бидеме и да направиме нешто добро. Доста е од вакви контра кампањи кон животните многу од нив и животот го изгубија благодарејќи на овие глупости.

Nefertiti., Kaetana and Bebac like this.
  14. Bebac

Bebac Популарен член

Бремена сум и чувам мачка дома! Плус 7 други мачки хранам секој ден околу куќа! Ги обожавам и мачките и кучињата. Така да немам никаква намера некого да плашам.

meggle, Kaetana and FreeMind like this.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Лесна бременост до крај и миј ги рацете после чистење на песокот. И продолжи да ги храниш и понатаму. И кажи и на девојката да си земе папагал не еден туку три дома да и пеат без грижа никаква.

Kaetana and Bebac like this.
  16. Bebac

Bebac Популарен член

Благодарам! Сопругот го чисти песокот, а јас и давам храна и се гушкаме! Останатите мачиња секој ден имаат храна и вода! А членката мислам ќе купи папагалче. ;)

BeloMache, Kaetana and FreeMind like this.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Имам мини шнауцер, моментално сум 8ми месец бремена, до сега е постојано со нас многу е паметна,со нас спие со нас шета на гости скоро секаде е со нас, само кога сме на работа седи сама дома, прекрасна е, си лежи со мене стално околу стомак ,со главата се потпира на стомакот, како да знае што има внатре, но ме загеижува тоа што некако како да не обожава деца кога ќе и се приближи дете и ќе осети дека е заинтересорано за неа одма рже не сака, незнам дали и како би го прифатила бебето, секако не планирам да смениме ништо во односот кон неа но незнам што би правела ако не се здружат ....

Attached Files:

Annora, Milkiway and Butterfly1107 like this.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Ќе биде ок, ние имавме мачор кој не сакаше галење.
    На почеток ќе е бебе мало, нема да го гњави, после како ќе расте бебе ќе го научи кучето што сака а што не...

Snowflake92 likes this.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Мислам дека ќе се здружат зошто друго е надвор она вас ве брани и затоа кога и доаѓа некој посебно деца да галат ржи. Мене искрено многу ме нервираат ми трчаат накај мене со родителите да го галеле..абе прашај прво и го вадат од памет и после знае да заржи и лае на непознат. Тоа е се самоодбрана така што не се секирај

Snowflake92, Izzy_0504 and Mantub like this.
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Треба време.
    Нема да има проблем.
    Ние кога си дојдовме дома со бебе првите неколку денови идеше во друга соба и сама се тргаше на страна, па после цело време идеше кај креветчето, кога го научи неговиот мирис почна да иде и до него. Се' е тоа процес. Шнауцер е твоето, ние со лабрадор дома се прилагодивме.
    Ќе бидат најдобри другари ќе видиш.
    Не прави споредба со тоа како реагира на други деца и луѓе.
    Попаметни се многу повеќе од ние што можеме да замислиме. :)

Kaetana, Snowflake92 and Milkiway like this.