Авантура, не сакам исто па исто. Тоа не значи дека сакам драмење за глупости, сакам вистински, големи предизвици кои те менуваат, а не рекла казала.
Мирен, стабилен, исполнет живот. По некоја авантура...сепак и возбудлив некогаш но ја сакам смиреноста и сигурноста.
Јас сум за мирен живот ама со овие децата големи нема мир, едното ќе спиело кај другарка, другото не се јавува на телефон а излезено аман. Сакам да си седам на балкон со кафе и да си уживам ама нема. Е сега освен дешавките со децата има и по некоја драма со маж, со свекрвата одамна сме во мир на последно место ми е сега.
Па некогаш не можеш да бираш колку и да сакаш и да сакаш да имаш мирен живот, се случуваат некои работи кои ти го доведуваат живот во драматичен живот.
Секогаш ќе изберам мирен авантуристички живот. Односно, да имам мир во себе и да одам на активности како падобранство, нуркање и сафари. Драматичен во смисла токсични луѓе да ми го загорчуваат животот и да бидам дел од оговарачка, завидна и сплеткарска група, no thank you.
Кога бев мала, замислував да имам драматичен живот. И го имав/имам многу подраматичен од тоа што сум замислувала. Сега сѐ би дала да имам повторно мирен живот, без драми и глупости. И ќе имам, верувам во тоа