Интересни се,кога и да влезам во Џамбо или во Бриколаж ги гледам,загледувам. А за користење,па и не ги користам.
Свеќи, одвреме на време зошто имам слушнато као биле штетни, ма да не знам колку е вистина тоа. А стапчиња не, зошто пократко им трае мирисот.
Користиме дома и миризливи стапчиња и свеќи, а порано повеќе користевме миризливи стапчиња. Кај мене во соба го имам и едното и другото, меѓутоа повеќе ја сакам свеќата бидејќи поубаво ми мириса
Порано почесто си палев стапчиња и свеќи по дома, ми имаа некое смирувачко дејство. Но сега како да ги штедам, никако да ми текне да си направам атмосфера.
Дури си имав своја соба, ми беше уредена во мој -зен стил- свеќи, стапчиња ароматични масла насекаде, музика кинеска нон стоп, таман за медитирање после бракот, нов дом..нови луѓе, не секој ужива во тие миризби
и стапчиња и миризливи свеки си користам особено лаванда и ванила обожавам кога мириса на нешто освежувачко и се е смирувачко
Преубаво мирисаат, но каде се купуваат? Кинеските и Индиските колку што знам ги затворија, а претежно таму се продаваа вакви ствари... Затоа ако некој од вас знае некоја продавничка во Скопје каде се продаваат нека ме извести во ЛП.
Еве ти сликовито Со секое пакетче миризлива стпчиња мислам дека мора да има и каде да се постави за да стое. И како си гори пепелта си паѓа на него за да не ти прави ѓубре наоколу Јас редовно користам миризливи стапчиња. Веќе подолг период ги користам овие и ми се едни од милените имаат преубав мирис
најубави ми се зелените свеќи пловки од икеа .. имаат прекрасен мирис на зелено јаболко а и преубави се за декорација
ја сум изгледа едина што мирисот на тие свеќи не го осеќам имам и јас такав в соба и н сите им мириса освен мене иначе имам една од ванила ваква дури и незапалена мириса, особено кога е потопло во соба
Мххх обожавам вакви слатки миризливи работи! Имам многу свеќи и стапчиња и керамички садови за етерично масло и се... свашта имам од овој вид затоа што опседната сум! Најтрагично е што сите мириси ми се допаѓаат, лаванда, сандалово дрво, ванила, цитрус, јасмин... Нема некое што не ми се допаѓа, секогаш си купувам различни. Моите дома неможат да ги поднесат баш па си ја омирисувам само собата ама пак мириса цела куќа Етеричните масла си имаат секое своја намена, здрави се покрај тоа што домот ќе ви мириса прекрасно! Јас неможам да ги поднесам вештачките освежувачи ко овие на Еирвик и сличните што ги има во маркетите. Многу се одвратни тие во штекер што се ставаат и тие што прскаат со тајмер. Најозбилно ми се гади ми се повраќа од нив и ме боли главата. Прејако ми мирисаат и не се воопшто здрави поради хемикалиите што ги содржат, може да предизвикаат здравствени проблеми затоа избегавајте да ги користите.
Да, да јас имам по дома миризливи свеќи и стапчиња. Многу опушта мирисот супер е . Омилени ми се од ванила.