Мирни места, погодни за викенд, опуштање и релаксација

Discussion in 'Патувања и одмори' started by teddybear, Apr 23, 2011.

1. eva11

eva11 Популарен член

Ајде помош ми треба...

aurora spa berovo ili vo nekoj hotel vo bansko mmmm milina

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ајде помош ми треба...

Имаш и во Катлановска бања, во моментов на попуст на Групер, џакузи или базен за двајца плус романтична масажа, можете да искомбинирате со некој убав ручек. Тоа е ако барате за еден ден, а ако барате со престој можеби Маврово - хотел Радика, Берово - Аурора, ама и двата се екстремно скапи, полупансион во Радика е 75 евра, во Бетово е 80 евра, подобро почекај некоја понуда за зимување, може ќе најдеш нешто ;)

3. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Си имаме ние едно скришно местенце на Прилепското езерои си одиме таму со шатори.
    Надвор од градската галама ,тивко ,релаксирачко ,создадено за совршен одмор.

4. vitomir

vitomir Нов член

Ние одиме во Берово.

5. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Етно село има и апартман и убава храна е сега некој поглед нема којзнае каков,исто така и Визијана е тука уште поубав амбиент за храна не коментирам,Вевчани рај за душа,Берово ексклузивно и за оние со подлабок џеб ако можеш да си приуштиш или Аурора или хотел ресторан Манастир а и приватен смештај можеш да си побараш за во Берово.
    Да не заборавиме хотел Радика Маврово исто преубаво со сите поволности но и поскапо.
    Е сега кога ке споредиш овие наши поубави и полуксузни места со сите удобности се горе доле со иста цена како да си уплатиш и за некој хотел или бања во Бугарија .
    На крај се се сведува на парите и колку и што сакаш да си приуштиш.
    Еве како идеја за поклон за дечкоти можеш да му подариш пакет на масажа со вулкански камења,чоколадна масажа или па масажа во солена соба па потоа и на вечера во Мулино Воденица.

vitomir likes this.
  6. tweety26

tweety26 Популарен член

Од кога сакам да одам на некое такво место и никако да отидам.За Нова година се збори со друштво да идеме во Берово.Ама едно е друштво а друго е да си сам со некој на мирно местенце и да уживаш максимално.

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Не знам зашто... Берово не го обожавам ич.. ама затоа Радика не ја мењам за ништо на светов :)

Oscar Lady likes this.
  8. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Аурора прекрасно место и хотел Манастир исто така а цените и не се многу скапи пример во хотел Манатир ноќевање и доручок 1800 ден.

http://www.zdravo.com.mk/aurora-resort- ... ki-a-nash/

9. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Девојки може ли некоја да ми каже како е во Катланово, што има да се види? Сакаме со дечко ми да идеме негде онака на еден ден, чисто мала прошетка...Глеав на нет, има црква Св. Никола, ко што можев да приметам блиску е до патот, тоест до автобуската станица...има ли некое ресторанче, кафич да се седне, на пијачка, ручек? Во тоа што е бања, видов има ресторан, ама многу чаршавесто ми се виде, ко ресторан за свадба ми личи? А?

10. ocila

ocila Истакнат член

нека помини ова екстерново и кога ќе се качам на планината не слевам 1-2 недели...ми здосади од градов...

11. frose1

frose1 Истакнат член

романтичен викенд

Се ближи годишнината па сакам со дечкото да идиме некаде на викенд но не знам каде. Кажете некој предлог по можност источна мак.

12. poenta

poenta Форумски идол

романтичен викенд

Мој предлог е Берово.Конкретно Aурора спа центарот,3 дена и 2 ноќевања со полупансион и користење на внатрешен базен спа цената е 59е.Многу е убаво.Имаат повеќе пакети,па можеш да разгледаш на нивната веб-страна.

13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Бел Камен- Плачковица. Прекрасно место, баш за опуштање. Прекрасен пејзаж, добар персонал. Само пофалби до Бел Камен.

14. Ninna4

Ninna4 Нов член

Kade za vikend ?

ideja kade moze da se odi na vikend vo kumanovska okolina, so decko sekako. :P
    mestoto da bide ubavo i prikladno za studenskiot paricnik. :P

15. tikvi4ka992

tikvi4ka992 Активен член

Брајчино и Љубојно - Преспа, Брајчино има манастир Св. Петка, местото околу манастирот е преубаво, има и конаци за спиење, долу во селото има и ресторан со соби, и прекрасна Преспанска храна, во Љубојно имате исто соби за преноќување, по желба може и некое Преспанско јадење :)

Скребатно- Охрид: Се оди преку с. Лескоец, на 9км е од главниот пат за Ресен-Охрид, од лева страна. Има манастир Св. Богородица, конаците се во изградба, ама мислам дека има некои што се готови, имате летниковци, изградени фурни, место за скара, и природа околу вас колку да сакате, прекрасно место. :) :) :) ;) ;) ;)

16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Берово можам да го препорачам. Место со свеж и здрав воздух.Секоја година одам овде.Хотелите Аурора и Манастир се погодни за викенд, опуштање и релаксација, ама неможе секој да си го дозволи тоа, хотелите се со по 4 и 5 ѕвездички.Но немора баш таму.На пример манастирот Св.Богородица е одлично место за опуштање, мирно место и се околу него е зеленило.Си има клупички за седење, водичка за пиење,наседени се убави цвеќиња.Лани кога отидовме мајка ми дури заспа гледајќи го зеленило и дишејќи го чистиот воздух. :lol: А погоре од манастирот има уште еден манастир, само незнам како се викаше.Покрај него тече и реката која е толку бистра и свежа.Понатаму, има уште еден манастир и тој незнам како се вика, ама се наоѓа подолу од Св.Богородица и за да се дојдете до него треба добро да се искачите по едно ридче.Леле здосадив со манастирите, ама ајде уште за Св.Архангел Михаил да кажам.Манастирот е во склопот на хотел Манастир и секој може да го посети, не само тие што се гости во хотелот.Овде се влегува преку еден вид на тунел и потоа си има горе и куќички за калуѓерките и се е зелено како и кај Св.Богородица.Убавинии.Мене секогаш ми е преубаво кога доаѓам овде.А и браната да не ја заборавите, и таа е погодна за одмор, ама порано тоа. Сега некако е запустена, ама се надевам дека и тој проблем ќе се реши.Посетете го Берово, нема ве изневери. :*

Sfera likes this.
  17. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Сакам да прашам како можам да стигнам до Кањон Матка, кој број на автобус оде до таму и од каде тргнува???

18. Emilijaa13

Emilijaa13 Активен член

Лани бев во хотел Манастир во Берово на викенд, и ептен бев задволна и од цената и од хотелчето, и од услугата, а особено многу бев задоволна од храната. Храната е превкусна. А и башка се надишив чист воздух. :)
    За сите оние што сакаат да си наполнат батерии, да одат на некое мирно место и да се релаксираат, топло им го препорачувам. :)

http://www.hotelmanastir.com.mk/

19. erica

erica Популарен член

Сум имала одено во Михајлово тоа е некако на планина има и хотел прекрасно е ...

20. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Радожда. :)

tina2018 and referentka like this.