Kако можев толку грозна торта да направам извини мамо, за твојот 47 роденден, за твоја душа, сигурно ти се поврати
Како може стекот од пиле кокошкино човече, да ми има вкус на гнасна соја?! До мене ли е?! Ваљда е! Само ја го сетив ко таков. Сум заборавила ли каков вкус има стекот?! Пффф! Али могуче ли е? И, ако е, што е могучноста у ситуацијава... стекот дека е сојин, и створен у форма на пилешки..таков скроз, налик пилешки, или моето лудило?! А, личеше на пилешки стек. Озбилно! Беше.. скроз ист! И на допир и на се. Јас го правев де. Оболувам ли?! Полудувам?!...та стек ми има вкус на соја! Или, могуче да со соја ги ранат пилињата.. или пилево не беше пиле од кокошка, а друго пиле или непиле? Се бре само ја осеќам. Аман. Што ми е феминооооо?!
ќе јадеш ќотек....тоа постојано ми викаше сестра ми се шалам мислата која постојано ми се врти низ глава е шо ќе има утре за ручек?
Мене стално ми се врти низ глава каков ќе биде овогодинешниот одмор! Какви купачи ќе носам,на која плажа ќе одиме,како ќе изгледа хотелот,градот каков ќе биде... се напнав веќе
A ja pak ne mozam da mislam na odmor sega.se osekam trudno pa ke vidime.ako dobijam ke odam na odmor a ako ne,nema . znaci mene toa mi se vrti niz glava¬ke dobijam ili ne?
Во последно време само си велам "Само здравје,другото ќе биде се по ред".Оваа мсила мајка ми ми ја всади во глава,и навистина е така. Се нервираме за банални работи,а кога ќе видиш ако го немаш здравјето-немаш ништо.